Dulap cu o suprafață de 2 metri pătrați. m

Mai recent, s-ar putea doar să visezi la o cameră de dressing separată. Astăzi, acest vis devine realitate. Aproape totul poate fi stocat în el - de la haine și pantofi până la bijuterii, accesorii și articole de uz casnic.

Cu cat camera este mai mare, cu atat functioneaza mai mult garderoba. Dar chiar și într-un apartament mic Hrușciov poate aloca un colț de 2 mp și transformați-o într-o sală completă, confortabilă și practică.

Caracteristici și beneficii

Înainte de a dezvolta un proiect de proiectare pentru locuințe viitoare, proprietarii iau adesea în considerare opțiunea de a folosi un dressing separat în interior. Această cameră are mai multe funcții:

 • modelarea optimă și stocarea calitativă a hainelor, pantofilor, pălăriilor și a altor lucruri;
 • depozitarea tuturor celor necesare într-un singur loc și într-o zonă de acces liber;
 • toate lucrurile situate în interior se dovedesc a fi ascunse de ochii curioși de o ușă, un ecran, o perdea (un mare avantaj față de rafturile deschise);
 • pentru aranjarea unei camere de dressing, puteți utiliza un spațiu neutilizat anterior (spațiu sub gadget sau chiar un dulap);
 • dulapul ajută la ascunderea neregulilor sau a altor imperfecțiuni ale peretelui.

O oglindă mare instalată în interiorul sala de gimnastică îl transformă instantaneu într-un loc convenabil pentru schimbare și montare.

Caracteristicile unei mici vestiare includ următoarele puncte:

 • incapacitatea de a instala în cameră cabinet prea mare. Cea mai bună opțiune ar fi rafturile sau rafturile deschise;
 • camera poate fi închisă pe uși glisante sau uși glisante sau dispensată cu ele;
 • aspectul ar trebui să fie gândit cu atenție, astfel încât persoana care intră în cameră să găsească cu ușurință tot ceea ce are nevoie;
 • iluminarea trebuie să fie suficientă pentru ca încăperea să nu fie întunecată;
 • o mulțime de lucruri într-o astfel de cameră nu se găsește.
8 fotografie

O cameră mică, în plus față de aceste caracteristici și dezavantaje, are un număr de avantaje notabile față de saloanele mari de dressing. Printre acestea se numără:

 1. Bugetul.Crearea și decorarea unei încăperi mici vor fi mult mai ieftine decât aranjarea unui spațiu mare.
 2. Capacitate bună. Totul depinde de planificarea corectă și de utilizarea optimă a spațiului liber.
 3. Economisiți spațiu în alte încăperi. Crearea unui dressing va economisi la achiziționarea unui cabinet separat, dresser, noptieră.
 4. Aspect aparte.

Alegerea unui aspect și a unei locații

În ceea ce privește aspectul, vestiarul nu trebuie să aibă o formă geometrică foarte complexă. Cele mai bune opțiuni:

 1. Sala de colț. Acest aspect este perfect chiar și pentru zonele mici. Rafturile, rafturile și alte mobilier pot fi amplasate sub formă de triunghi, trapez sau sub forma literei "G".
 2. Camera în formă de U. Perfect pentru o cameră dreptunghiulară, alungită. Pe ambele părți ale camerei sunt rafturi și rafturi, aici este un loc pentru o oglindă mare.
 3. Cameră liniară. Mobila este situată de-a lungul unui perete. În acest caz, este necesar să folosiți zona utilă cât mai competent posibil, astfel încât încăperea să nu se dovedească a fi prea alungită.Acest lucru va crea anumite dificultăți în găsirea celor mai bune lucruri.

Spațiu compact în 2 metri pătrați. m. nu oferă un număr mare de opțiuni pentru plasarea de mobilier și opțiuni pentru decorarea unui dressing. De obicei, pentru acest lucru este folosit colțul cel mai potrivit în apartament.

Dressing poate fi plasat în hol, dormitor, camera de zi, camera pentru copii sau chiar pe balcon. Ideal - disponibil în cămară.

Atunci când alegeți o locație potrivită, trebuie să luați în considerare următoarele cerințe ale camerei:

 1. Lățimea sa trebuie să fie de cel puțin 1 metru, lungimea - cel puțin 5 metri. Aceasta este dimensiunea minimă a spațiului în care puteți aranja rack-urile necesare și agățați rafturile.
 2. O cameră de 2 mp. Cel mai bine este să-l utilizați pentru a stoca haine, lucruri și accesorii. Uneltele, echipamentele, aparatele de uz casnic vor face doar spațiul deja mic, transformându-l într-un cămară obișnuită.
 3. Trebuie examinată problema cu dispozitivul de ventilație. Acumularea unei cantități mari de îmbrăcăminte într-un spațiu mic (în special închis și neventilat) poate duce la un miros neplăcut.
 4. Asigurați-vă că aveți o oglindă.Se va adăuga lumina camerei și transforma-o într-o cameră de dressing adevărată.
7 fotografie

Acum, puteți trece direct la elaborarea unui proiect de proiectare al viitorului sediu.

 1. Pe schița schiță schiță locația de rafturi, rafturi, cutii. Nu uitați de comunicare, iluminare și ventilație.
 2. Este condiționată împărțirea camerei în 3 zone (haine, încălțăminte, pălării și accesorii). Toate acestea trebuie să aibă lățimi și adâncimi diferite.
 3. Descrieți locația oglinzii și a surselor de lumină suplimentare dacă este necesar.

Cum să organizați spațiul?

Pentru organizarea optimă a unui spațiu mic, este necesar să selectați cu atenție mobilierul pentru aranjarea camerei. Printre aceste elemente funcționale se pot identifica:

 1. Greutăți (una sau mai multe, la diferite niveluri, pentru o așezare îngrijită și compactă de cămăși, rochii și alte haine).
 2. Rafturi (folosite pentru a păstra lenjeria de pat și lenjerie de corp, tricouri, încălțăminte, pungi).
 3. Coșuri pentru coșuri.
 4. Oglinda.
 5. Accesorii speciale (fuste, pantaloni, pantofi).
 6. Poof sau o canapea mică pentru montare ușoară.

Zona de mijloc este angajată în rafturi deschise, coșuri de plasă, barete.Rafturile de sus sunt potrivite pentru păstrarea pălăriilor sau a lucrurilor care sunt rareori folosite. Nivelul inferior este ideal pentru depozitarea pantofilor.

Proiectare și iluminat

Un rol important în amenajarea sala de joc și designul ei. Pentru decorațiunile interioare, sunt alese materiale practice, durabile, care nu "mănâncă" un spațiu deja mic, de exemplu, plastic, sticlă și vopsea. Ușile luminoase și ușoare vor adăuga lumină în cameră, lumină și aerisire.

Iluminarea de înaltă calitate nu numai că vă permite să găsiți rapid articolele de îmbrăcăminte dorite, dar, de asemenea, face spațiul mai spațios. Dulapurile mici nu au adesea surse de lumină naturală, deci trebuie să recurgeți la folosirea luminii artificiale. Candelabrele pline sau sconcile grele nu sunt recomandate pentru a fi folosite în saltele. Este mai bine să luați în considerare opțiunea cu benzi LED. Dacă dulapul presupune prezența cutiilor închise, puteți utiliza un sistem local de iluminare.

Principala sursă de lumină ar trebui să fie amplasată în centrul tavanului, iar perimetrul camerei poate fi aranjat cu lămpi punctate sau cu bandă LED.

Opțiuni în interior

Pentru a plasa o mulțime de lucruri în mod compact și frumos, nu este întotdeauna necesar să ai mult spațiu. Acest dulap mic este o dovadă perfectă a asta! 4 baruri vă permit să sortați îmbrăcămintea bărbaților și femeilor. Rafturi pentru depozitarea încălțămintei. Sertare închise de diferite dimensiuni - soluția perfectă pentru păstrarea lenjeriei de pat, șosetelor, lenjeriei, tricourilor, tricourilor. Câteva coșuri de diferite capacități potrivite pentru stocarea altor lucruri.

Sala de gimnastică în formă de U vă permite să selectați un suport separat pentru a păstra pantofii și să luați două pereți sub plasarea hainei pentru întreaga familie. Câteva baruri se vor descurca cu ușurință cu hainele de uz casnic. Rafturile deschise sunt potrivite pentru depozitarea lenjeriei de pat sau a prosoapelor. În cutiile închise puteți stoca lenjerie și șosete. Partea superioară a structurii este utilizată ca un mezanin pentru stocarea obiectelor voluminoase. Rafturile pot fi folosite pentru a stoca cutii de bijuterii și accesorii.

Într-o cameră mică nu părea nici măcar mai mică, pentru aranjamentul ei este mai bine să se utilizeze structuri metalice. Ele nu ocupă mult spațiu, sunt durabile, fiabile și foarte elegante.Containerele transparente sunt folosite pentru depozitarea rufelor. Mai multe tije mici, amplasate la diferite niveluri, permit sortarea hainelor după tip (rochii separate, cămăși și fuste).

În secțiunile deschise pantofii și pungile perfect plasate sunt situate pe raftul de sus. Pe vagoanele mezanin "ascuns" și sacii de voiaj. Clar și gustos! Din ochii curioși, dressing-ul se "ascunde" în spatele unei cortine dense.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor