Dulapuri pentru dulapuri

 Dulapuri pentru dulapuri

Mulți proprietari încearcă să optimizeze spațiul cât mai mult posibil. Mai ales se referă la dulap în care practic toate hainele se așează în jos.

Pentru a rezolva astfel de probleme, puteți utiliza rafturi de diferite dimensiuni. Aceste modele au devenit atribute de bază ale mobilierului modern și sunt foarte populare.

avantaje

Rafturile din vestiar au folosit mult timp, dar astăzi câștigă o popularitate imensă. Acestea vă permit să utilizați în mod optim fiecare metru pătrat, ceea ce este important pentru apartamente mici.

Dulapurile pentru dulapuri au mai multe avantaje:

 1. Ușor de asamblat, permițându-vă să le instalați singuri.
 2. Ele vă permit să plasați o mulțime de haine într-o zonă mică.
 3. O gamă largă de modele care vă permit să alegeți produse nu numai în formă, ci și în stil.
 4. Cost relativ scăzut. Această caracteristică depinde în primul rând de materialele și complexitatea produsului.
 5. Simplitatea designului. Este posibil să faceți rafturi de garderobă independent dacă aveți o mică experiență cu lemn sau metal.
 6. Sistemele modulare vă permit să combinați componentele individuale. Astfel, puteți alege dulapuri pentru interioare de orice dimensiune.

tipuri

Dulapurile pentru dulapuri sunt produse sub formă de dreptunghiuri sau pătrate care vă permit să plasați anumite lucruri pe ele. În funcție de caracteristicile de proiectare, ele pot fi împărțite în mai multe tipuri:

 • Proiecte de fund. De obicei, acestea sunt realizate sub formă de standuri sau cutii mici.
 • Rafturi superioare. În aceste birouri, experții recomandă păstrarea articolelor sezoniere.
 • Rafturile laterale sunt de dimensiuni mici, deoarece sunt folosite pentru localizarea îmbrăcămintei zilnice.
 • Rafturi pentru pantofi. Sunt dulapuri separate sau combinate.Doar un anumit tip de pantof este plasat în celulele lor pentru a elimina amestecarea. Astăzi, modelele de plasă devin din ce în ce mai frecvente, care sunt mult mai ușor de întreținut și au o durată lungă de viață.

Elementul central al acestei dulapuri este compartimentul pentru jachete, impermeabile și alte articole de îmbrăcăminte exterioară. Are cel mai mare volum și este echipat cu un cuier. În funcție de caracteristicile de design ale rafturilor pot fi împărțite în deschise și închise.

Dimensiunea celulelor din aceste dulapuri depinde de producător. Lățimea acestora variază de la 40 la 80 cm. Adâncimea raftului este ajustată la dimensiunile specifice ale dressingului.

Ce fac ei?

Dulapurile pentru dulapuri sunt produse simple care sunt practice și versatile. Sunt fabricate din mai multe materiale populare:

 1. Copac. Materialul este durabil și durabil. Puteți construi rafturi din aproape orice rasă. Unul dintre dezavantajele este designul matricei de șablon, care trebuie să fie în plus decorat cu vopsea sau lacuri.
 2. Metal. Rafturile metalice sunt realizate din aluminiu și din oțel inoxidabil. Adesea acest material este folosit pentru a forma un cadru sau pentru a decora produsele din lemn.Structurile metalice sunt complet pliabile, ceea ce le face ușor de transportat și asamblat în orice cameră. Durata de viață a acestor rafturi nu este limitată, deoarece acestea rezistă perfect efectelor factorilor externi.
 3. Plastic. Producția diferă în prețul și durabilitatea redusă. Acest tip de raft este relativ rar. În cele mai multe cazuri, plasticul poate face elemente individuale ale acestor sisteme.
 4. PAL laminat. Rafturile din acesta sunt foarte frecvente, deoarece materialul este ușor de prelucrat și are un aspect atractiv. Proiecte capabile să reziste la o greutate considerabilă. Pentru a obține un suport de calitate, este necesar să faceți toate detaliile numai pe mașini speciale - aceasta vă va permite să obțineți unghiuri drepte și drepte, fără distorsiuni și chipsuri.
 5. Placaj. Acest material este auxiliar și utilizat pentru formarea de rafturi. Acesta este adesea combinat cu produse cum ar fi metal și lemn natural.

Cum să aranjăm?

Dressing este locul principal pentru a stoca haine. Acesta poate fi situat într-o cameră mică.Prin urmare, este important să aranjați rafturile în interior pentru a maximiza utilizarea spațiului. Acest lucru se poate face în mai multe moduri:

 • Plasarea rack-ului de-a lungul celui mai lung perete. Această abordare este utilizată în încăperi care sunt împrejmuite de uși glisante. Acest aranjament eliberează spațiul lateral și vă oferă posibilitatea de a accesa toate rafturile.
 • Rafturi pe două laturi perfect pentru sălile de trecere, unde rafturile vor forma un fel de coridor. Trebuie să se înțeleagă că aceste produse vor avea loc suplimentar.
 • Poziția în formă de U. Utilizați această opțiune numai pentru camere mari. Aceste modele sunt cele mai capabile, deoarece ocupă suprafața maximă.
 • În formă de L tip. Încăperile de acest tip presupun plasarea rafturilor de-a lungul a două pereți asociați. Instalați-le, de preferință, în zone în care lungimea ambelor părți depășește 1,2 m.

În cazul în care camera este mică și nu permite plasarea rafturilor de garderobă, trebuie să vă gândiți la utilizarea sistemelor de alunecare. Cu ajutorul lor, puteți obține o funcționalitate deplină, cu pierderi minime în spațiu.

Cum sa alegi pentru o camera?

Multe vestiare de astăzi sunt făcute la comandă, ceea ce vă permite să le adaptați la anumite condiții. Selectând construcții similare, trebuie să urmați câteva reguli simple:

 1. Câți oameni își vor stoca lucrurile în salon. Este necesar să se împartă în mai multe zone separate.
 2. Ce lucruri vor fi situate pe rafturi. Dacă sunt doar pantofi, tricouri, pantaloni, tricouri etc., atunci dimensiunea designului poate fi relativ mică. Când este planificată păstrarea hainelor de iarnă și de vară (jachete etc.), este important să selectați dimensiunea adecvată a celulei.
 3. Asigurați-vă că luați în considerare lungimea rochiei. În funcție de acest parametru, trebuie să selectați umerii corespunzători pe care vor fi localizați. Înălțimea acestor desene sau modele ar trebui să fie mai mare decât cea mai lungă rochie.

În ceea ce privește dimensiunile rafturilor, toate depind de scopul lor specific. Lățimea celulei variază de la 30 (pentru cămăși) la 80 cm (rochii, jachete). La rândul său, adâncimea este în majoritatea cazurilor standard și nu depășește 60 cm. Dacă nu aveți aceste caracteristici, puteți să comandați un model cu dimensiuni individuale selectate.

Înălțimea rafturilor pentru garderobă poate varia, de asemenea. Producătorii sunt îndrumați aici asupra creșterii persoanei. În acest caz, rafturile superioare sunt aranjate astfel încât proprietarul să le poată umple numai în picioare, nu de o scară de trepte. Prin urmare, experții recomandă introducerea în ele a lucrurilor pe care nu le purtați adesea (jachete de iarnă, etc.).

Idei de proiectare

Crearea unei sali de azi a devenit o artă întreagă. Mulți proprietari au încredere în proiectarea sa unor designeri experimentați. Dar poți să-l faci original, folosind multe soluții gata făcute:

 • Insula Centrală. Această abordare implică utilizarea unei dulapuri speciale în saltea, unde puteți stoca totul, de la genți de mână la cosmetice. Forma insulei este aleasă individual pentru stilul de rafturi.
 • Decorare. Atunci când faci rafturi pentru garderobă, nu stați pe un anumit material. Încercați să combinați totul, de la PAL la sticlă. Rafturile din sticlă sunt perfect combinate cu rafturi din metal acoperite cu crom sau nichel. Dacă preferați lemn, atunci aceste modele pot fi decorate cu sculptură sau cu amestec.
 • Una dintre tendințele este echiparea rafturilor cu funcționalitate maximă.: de la iluminarea fiecărei celule, până la sisteme retractabile sau pliabile.

Pentru a obține un dressing eficient și original, designul său ar trebui să fie încredințat designerului. Optimizează toate caracteristicile rafturilor în funcție de dorințele și capabilitățile dvs.

Cum să faci un dressing cu mâinile tale - vezi mai multe în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor