Dulap colțar

 Dulap colțar

Mobilitatea joacă un rol important în proiectarea spațiului de locuit interior. Dimensiunea mică a camerei nu permite întotdeauna plasarea mobilierului necesar pentru o ședere confortabilă. Pentru spațiile mici, salonul de cofetărie este alegerea ideală.

Caracteristici și beneficii

Sala de dressing din colț poate ocupa doar o parte a camerei sau întregul spațiu. O sală de garderobă este o cameră care conține toate echipamentele necesare pentru organizarea convenabilă a lucrurilor.

Creați un dressing nu este dificilă, deoarece pereții sunt utilizați ca suprafața interioară a dressingului. Pentru completitudinea sa, trebuie să puneți o fațadă. De obicei, centrul unei astfel de camere este folosit ca un dressing, iar toate zidurile sunt așezate cu dulapuri și rafturi.

Sala de gardă de colț este proiectată pentru a economisi spațiu în casă, deoarece vă permite să plasați toate lucrurile în mod compact. Ajută la economisirea spațiului. Un astfel de dressing poate fi pus în orice cameră, deoarece este universal.

Dressing în colțul dintre cele două uși pentru a crea iluzia de lipsa de mobilier, deoarece se potrivește perfect în colț. Este interesant și neobișnuit să se uite la modelele cu un sistem de stocare deschis.

Dacă decideți să instalați un model unghiular, atunci merită să cunoașteți neajunsurile sale. Construcția colțurilor este rar disponibilă, deci nu este ieftină. La fixarea structurii se utilizează dibluri. Dacă mergeți să mutați camera de dressing într-un alt colț, atunci în același loc vor exista găuri în perete sub diblu.

tipuri

Astăzi, designerii oferă o gamă largă de modele stilate, neobișnuite și originale de garderobă de colț. Ele diferă în ceea ce privește designul, construcția, funcționalitatea și sunt realizate din materiale diferite.

Sistemele dulapurilor pot avea o varietate de conținut, pot varia în aspect. Alegerea modelului depinde adesea de zona din care va fi localizata.

Dulap tip dulap, situat în colț, are de obicei un cadru metalic care este atașat de pereți. Nu necesită un consum mare de materiale și, prin urmare, atrage atenția asupra costurilor accesibile. De obicei, aceste modele au un sistem de stocare deschis. Acestea se caracterizează prin versatilitate, deoarece umplerea vestiarității poate fi făcută după gustul dvs. după instalarea structurii.

Versiunea de tip penny are un număr mare de compartimente, deci arată mare și voluminos. Dar este ideal pentru decoratiuni interioare in stilul high-tech. Acest model include o gamă largă de rafturi, sertare, precum și ușile care oferă confort în utilizare. Strălucirea este unul dintre avantajele acestui design.

Dacă vă place stilul unui mansardă, atunci ar trebui să vă uitați la dulapul cu plasă. Ele pot fi de asemenea folosite pentru a încorpora interioare de lux în direcții de stil modern. Astfel de modele au multe în comun cu cadrul, însă în loc de cutii și rafturi se utilizează numai suprafețe de ochiuri. Spațiozitatea și ușurința sunt avantajele incontestabile ale acestor opțiuni.Acestea sunt adesea decorate cu uși de sticlă și există, de asemenea, o combinație de iluminare interioară.

Dulapul este o alegere excelentă pentru a economisi spațiu. Se caracterizează prin spațiu și, în același timp, ușile se deschid confortabil chiar și în încăperile mici. Fațadele modelelor sunt adesea decorate cu printuri atrăgătoare și fermecătoare.

Dulapul de colț poate fi diferit în formă. Merită să ne amintim că corpul trebuie să fie exact unghiular. Forma în formă de U sau liniară ocupă mult spațiu. Diferențele dintre modele sunt bine marcate dacă se folosește un sistem de stocare deschis.

Sala de colț semi-circulară la modă astăzi. Ea atrage atenția asupra originalității și singularității. Aproape toată lumea utilizează mobilier pătrat sau dreptunghiular, deci chiar și un semicerc poate fi numit o alegere îndrăzneață. Dacă doriți să măriți spațiul interior al vestiariei, atunci trebuie să utilizați un dressing cu o formă rotundă.

Sala de garderoba încorporată se va potrivi perfect în interiorul camerei, deoarece nu ocupă mult spațiu și este completată de fațade elegante. Ele pot fi decorate cu desene atractive sau oglinzi.

Mulți cumpărători preferă modelul de rază. Absența colțurilor ascuțite este ideală pentru camera copilului sau pentru hol. Fatadele radiale vă vor ajuta să dați farmecul camerei de zi. În plus față de aspectul frumos, ei economisesc spațiu în cameră.

dimensiuni

Producătorul de mobilier dulapuri oferă diferite dimensiuni de garderobă pentru a alege cea mai bună opțiune chiar și pentru camere mici. Compactitatea este unul dintre principalele avantaje ale acestui mobilier.

Alegerea standard este un dressing triunghiular. Dacă spațiul permite, puteți utiliza o formă dreptunghiulară, deoarece oferă posibilitatea de a crea spații organizate separat.

Pentru a crea un dressing mic, puteți utiliza rafturi deschise, precum și rafturi. Acestea sunt caracterizate de confort și practic. Ele pot fi folosite în diverse scopuri. Sala de compacte vă permite să organizați inteligent spațiul, fără a ocupa mult spațiu.

Umplere internă

Dulapul de colț are diferențe semnificative între sistemele de depozitare.

  • Sistemul de dulap de tipul casetei este reprezentat de conținut clasic, care este folosit foarte des.. Această opțiune este accesibilă și are un design robust. Se compune din module de coc, care sunt conectate una la cealaltă folosind șape.
  • Puteți utiliza secțiuni separate de stocare sau module special construite. Rafturile sunt spațioase - hainele nu vor cădea din ele pe laturi. Dezavantajul acestui sistem este faptul că fiecare raft acționează ca un transportator, deci nu poate fi reorganizat.
  • Sistemul de ochiuri este ideal pentru depozitarea hainelor. Se compune din cadre și diverse umerase și tije, rafturi și cârlige. Dacă doriți, puteți schimba cu ușurință locația rafturilor sau a altor elemente ale umplerii. Această caracteristică vă permite să schimbați locația hainei atunci când schimbați anotimpurile.
  • Tipul de cadru de garderobă este similar cu ochiul datorită prezenței șipcile metalice care acționează ca suporturi. Acest sistem permite utilizarea de sertare, dulapuri închise și articole din lemn. Această opțiune este ideală pentru depozitarea hainei deschise.Funcționalitatea și ușurința sunt punctele forte ale modelelor de cadre.
  • Printre opțiunile scumpe se numără dulapul cu panouri, inclusiv panourile decorative atașate pereților.. Rafturile, barele, sertarele și umerii sunt montate pe panou.

De obicei, garderoba colțului este împărțită în trei zone: inferior, mijloc și superior. Sub tavan trebuie păstrate numai acele lucruri care sunt folosite foarte rar.. Nu ar trebui să fie profundă.

Rafturile, sertarele și tijele sunt instalate în zona de mijloc, unde se află toate hainele necesare, folosite.. Spațiul special desemnat pentru îmbrăcămintea exterioară ar trebui să fie suficient de înalt pentru a se potrivi unei blănuri sau blănuri lungi.

În general, pantofii sunt păstrați în zona inferioară.. Foarte des, compartimentele inferioare sunt folosite sub lenjerie de pat, pături sau pături.

Modele populare

Mulți producători sunt implicați în fabricarea dulapului de colț elegant și de înaltă calitate. Printre gama propusă de fiecare cumpărător va putea alege opțiunea perfectă.

Producatorul renumit Mobila IKEA ofera modele spatioase si compacte pentru spatii mici.. Acestea pot fi folosite pentru locația convenabilă a lucrurilor.

"Todalen" este un model atractiv și popular. Această versiune a vestiarului de colț este foarte solicitată, deoarece este caracterizată prin compactitate și spațiu, și este, de asemenea, ieftin. Producătorul oferă mai multe culori - versiune albă, gri-maro, maro și negru-maro. Dulapul are o înălțime de 202 cm, deci este mai bine să îl folosiți pentru camere cu tavane joase. În interior, dulapul include patru rafturi laterale, detașabile și bara fixă ​​superioară. Un astfel de conținut vă permite să organizați convenabil o mulțime de lucruri.

Modelul "Todalen" este remarcabil pentru construcția sa simplă, prin urmare, poate fi asamblat singur, fără abilități și abilități speciale. Kitul include deja toate dispozitivele de fixare și piesele.

Unde să locuiți?

Sala de dressing poate fi pusă în orice cameră, atâta timp cât colțul vă permite să faceți acest lucru. Acesta poate fi plasat în hol, în camera de zi, pe grădiniță sau în dormitor.

Pentru a instala modelul de colț în camera de zi, zona sa nu trebuie să fie mai mică de trei pătrate. Într-o cameră atât de mică, o astfel de sală de gheață ar fi mai potrivită decât o garderobă obișnuită.La determinarea dimensiunilor, este necesar să se țină seama de faptul că un dulap deschis trebuie să aibă o adâncime a raftului de cel puțin 55 cm și un dulap închis - 60 cm.

Camera de dressing trebuie să fie împărțită vizual în două părți, ceea ce va permite într-un singur loc sertarele și rafturile, iar în cealaltă - bara pentru umerase. Puteți utiliza ușile de tip glisant sau un acordeon.

În cazul în care camera de dressing colț va fi în dormitor sau în camera de zi, atunci ar trebui să preferați un model cu o ușă compartiment.

Oglinzile cu imprimări neobișnuite vor da unicitatea și stilul interiorului. Foarte des, modelele situate în dormitor sunt reprezentate de un tip deschis sau acoperite cu un ecran obișnuit.

Dacă doriți să economisiți spațiu în cameră, atunci ar trebui să faceți camera de gardă fără uși, astfel încât toate rafturile și dulapurile să rămână deschise. Colțul mic se potrivește perfect în acele încăperi unde dulapul nu se potrivește.

opinii

Dulapurile de colț sunt de obicei alese pentru camere mici, pentru a plasa confortabil toate lucrurile și, în același timp, să nu se ocupe de o mulțime de spațiu. Datorită opțiunilor dulapului, fiecare client poate alege cea mai bună opțiune.

Acestea sunt reprezentate de costuri diferite, astfel încât să puteți găsi o soluție decentă între modelele cu costuri reduse. Producătorii folosesc materiale de înaltă calitate care dau modelului un aspect atractiv și elegant.

Rafturile detașabile vă permit să ajustați înălțimea lor, astfel încât cutiile mari pot fi amplasate convenabil în sală. Bara este destinată unui aranjament confortabil de haine pe umerase.

Chiar și după mai mulți ani de utilizare, mobila își păstrează aspectul original. Practicitatea și confortul sunt avantajele incontestabile ale coridoarelor de colț.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor