Caracteristicile calculului betonului gazos la domiciliu

Caracteristicile calculului betonului gazos la domiciliu

Beton beton - material solicitat pe scară largă. Avantajele sale față de alte opțiuni sunt indiscutabile. Este foarte important să calculați volumul necesar pentru a preveni erorile.

Datele brute

Calculul numărului de blocuri de gaz se realizează ținând cont de parametrii de proiectare ai casei și de geometria elementelor. Comercianții își măsoară bunurile în metri cubi. Prin urmare, se recomandă și calculele în metri. În funcție de dimensiune, scopul blocului este determinat. Lăsați elementul de zidărie (bloc de gaz) de dimensiune 0,4x0,625x0,25 m pentru calcul.

Grosimea minimă a pereților

Cea mai mică grosime a peretelui atunci când se utilizează blocuri de beton aerian este de 10 cm. În practică, sunt de asemenea utilizate elemente mari.Pereții exteriori ai caselor sunt în mod obișnuit construiți din piese din beton gazos de o dimensiune de 0,4 m. Detalii mai mici sunt folosite în proiectarea pereților despărțitori din interiorul clădirii. Nu depinde de caracteristicile climatice ale zonei.

Cantitate și greutate

Într-un metru cub

Începeți prin stabilirea volumului de 1 unitate de beton gazos. Se calculează prin înmulțirea tuturor celor trei indicatori-cheie. De exemplu, 40x62,5x25 cm în final dau 0,0625 cu. m. pentru 1 buc. cea mai mare dimensiune. Acum doriți să calculați cât va fi 1: 0.0625. Concluzia este logică: 16 blocuri de beton sunt plasate în 1 cub.

În primul rând, trebuie să decideți exact cu valorile dorite. Dacă se utilizează blocuri de 200x300x600 mm, situația se schimbă. Volumul unei singure unități va fi de 0,036 cu. m. Atunci când se utilizează structuri de dimensiuni de 250x300x600 mm, volumul total ajunge deja la 0,045 cu. Adică, 1 și 3 m cuprind 27 și respectiv 22 blocuri.

În palet

Recalculați volumul de pe palet nu merită în același timp, precum și calculați cât de mult cântărește o unitate. Mai întâi trebuie să faceți un amendament la 5 și, uneori, la un exces de 10%, care trebuie adăugat. Faptul este că, în construcții reale, pot exista întotdeauna depășiri de părți. De asemenea, merită să ne amintim despre defectele de producție: se întâmplă chiar și pe linii de primă clasă.

Determinarea completă presupune și determinarea sarcinilor care vor acționa asupra fundației. Aceste sarcini sunt calculate în funcție de masa materialului de construcție într-un volum dat.

Există 4 categorii principale de produse, care diferă în funcție de tipul de umplutură:

 • în special ușoare și extrem de poroase (aproximativ 500 kg pe 1 metru cub);
 • lumină (pentru umplere se utilizează rocă de coajă sau argilă expandată, densitate de până la 1800 kg per 1 m3);
 • produse grele (de la 1800 la 2500 kg);
 • excepțional greu (greutatea a 1 metru cub poate varia între 2,5 și 3 tone).

În betonul gazos greu, piatra sfărâmată și masa de pietriș sunt folosite pentru umplere, și în substanțe cu greutate mare, de fracțiune grosieră. Paletul standard poate conține 1 cu. m materiale de construcție. Prin urmare, este posibil să se determine numărul de blocuri așezate pe un palet după mărimea lor. Și deja această cifră va permite să aflați câte paleți trebuie comandați pe un șantier.

Este foarte important ca o casă construită din beton gazos să se justifice în mod economic. În caz contrar, chiar și ieftinitatea relativă a materialului în sine nu ajută. Creșterea grosimii pereților pentru a asigura în mod deliberat un nivel decent al izolației, crescând astfel costurile totale.Salvarea ulterioară a combustibilului sau a curentului electric poate să nu justifice investiția făcută. Cerințele standard stipulează că în casele în care trăiesc oamenii, coloanele și pereții de beton aerat autoclavat în pereții portanți trebuie să aibă o grosime de aproximativ 0,6 m.

Pentru pereții autoportanți, această cifră este cu 50% mai mică, adică 0,3 m. De obicei, se consideră că atunci când se ridică clădiri, trebuie să se țină seama de instrucțiunile SNiP privind izolarea termică. De fapt, aceste instrucțiuni nu sunt riguroase. Există o serie de rezerve pentru a reduce indicatorii reali, pornind de la "abordarea utilizatorilor". Pentru a reduce grosimea pereților comparativ cu standardele, trebuie să luați în considerare consumul relativ de combustibil.

Cota sa pe 1 cu. m., ar trebui să asigure o astfel de cădere de temperatură, astfel încât aspectul rocii pe pereții interiori este imposibil. Așa cum a demonstrat practica, reducerea ratei de rezistență termică a pereților, creșterea costurilor de combustibil doar într-o mică măsură.

Mult depinde de:

 • clima din zonă;
 • forțele și direcțiile vântului;
 • calitatea izolației termice;
 • fiabilitatea sursei de căldură;
 • combustibil utilizat;
 • Eficiența generării;
 • fezabilitatea economică a anumitor etape.

La numărarea numărului de blocuri stivuite pe un palet, este necesar să se țină seama de faptul că dimensiunile paleților înșiși nu pot fi egale cu 1 m3.

În plus față de această dimensiune, următoarele standarde respectă, de asemenea, normele:

 • 0,9;
 • 1,44;
 • 1,8 cu. m.

Dacă așezați blocuri de beton gazos de 0,6x0,3x0,2 m pe aceste paleți, veți primi în mod corespunzător:

 • 25;
 • 40;
 • 50 de bucăți.

Experții observă că atunci când cumpărăm cantități mari de materiale de construcție, nu este de dorit să rotunjim valorile calculate. Poate fi inutil de mare "preț" alunecare. Cea mai dificilă realizare a unui calcul, dacă utilizați atât blocuri non-standard, cât și palete non-standard. În acest caz, dimensiunile pachetelor sunt de până la o lățime de 1 m, o înălțime de 120 cm și o lungime de 80 cm. În total, această instalare durează 0,96 metri pătrați. m.

Atunci când se plasează unitățile într-un mod similar cu dimensiunile de 60x30x20 cm, pierderile reale vor atinge 60% din volum. Atunci când expedițiile mari sunt livrate pentru a construi o casă mare, acest lucru este foarte semnificativ. Pentru informațiile dvs.: când sunt primite blocuri comandate, este necesar să se verifice numerele reale cu cele indicate în documentația însoțitoare. O parte din producători plasează în betonul gazos diverse deșeuri, ceea ce duce la scăderea calității produsului finit.Prin urmare, este necesar să se măsoare cu atenție dimensiunile și masa fiecărui bloc adus.

Cum se calculează pentru construcție?

Calculul amplasării blocurilor de beton gazos pentru construcția unei case trebuie să înceapă cu determinarea volumului unui perete întins. Lungimea lui să fie 7 m, înălțime 4 m și grosime 0,6 m. Apoi, volumul aritmetic ar trebui să fie de 16,8 metri cubi. m. Dar acest indicator este valabil doar pentru un complet plat și surd pe toată lungimea peretelui.

În realitate, trebuie să citiți:

 • deschideri sub ferestre;
 • deschideri sub ușă;
 • cavități pentru arce și alte obiecte decorative.

Dacă se construiește o casă cu două etaje, diferența se dovedește a fi foarte semnificativă, la fel ca în construcția unor clădiri mari cu o singură etapă. Chiar prețul scăzut nu justifică lipsa de atenție a acestei circumstanțe. Pentru informații, trebuie să achiziționați beton gazos numai de la furnizori de încredere. Unele companii încearcă să pună în mijlocul paletelor produse defecte. Acestea cresc suplimentar cheltuielile totale și costurile.

Calculul atent înseamnă, de asemenea, acordarea atenției la înălțimea podelelor și a gabonelor. În prezența unui penthouse determinați numărul de blocuri pe baza proprietăților sale.Să fie construită o casă cu o lungime de 6 și o lățime de 9 m, în care plafonul primului etaj este ridicat cu 300 cm. Mai sus este un mansardă de 2,5 m înălțime. Este acoperit cu un acoperiș cu două rampe.

De asemenea, acceptați pentru ușurința de calcul că gazul va fi așezat în 1 strat. Structurile folosite sunt de 0.625x0.3x0.25 m. Suprafața totală a pereților exteriori va fi de 90 de metri pătrați. m. Lăsați ferestrele și ușile, alte elemente deductibile să reprezinte 20 de metri pătrați. m. Atunci dimensiunea părții exterioare a casei aflate în construcție va fi egală cu 70 m2.

Pentru a salva chiar mai mult, ia în considerare pansamentul în colțuri. Pur și simplu, acestea iau zona betonului gazos situat la nivelul articulațiilor de la figura obținută anterior. Apoi, 70 este împărțit la 0,625 și la 0,25 - atunci vor fi obținute 448 blocuri. Doar calculat și numărul de metri cubi de beton aerat. Va fi de 42 m3.

Toate aceste calcule se referă numai la primul etaj, iar consumul de materiale de construcție pe un triunghiular, de exemplu, podul este determinat în mod specific. În primul rând, se dovedește zona din cameră. Apoi va trebui să dubleze și să scadă din rezultatul zona ferestrelor. Când se calculează, numărul de blocuri utilizate este întotdeauna rotunjit - aceasta este mai sigură.

Următoarele în linie sunt pereții interiori ai clădirii. Abordarea pentru determinarea costurilor materialelor de construcție este aceeași ca și în cazurile anterioare. Această schemă se aplică aranjării partițiilor interioare. Pentru aceștia, aceștia iau în mod obișnuit beton aerat cu o grosime mai mică decât pentru piesele de capital. De asemenea, este important să nu uităm de factorul de corecție egal cu 5%.

Este necesar să se țină seama de faptul că blocurile de perete sunt în mare parte realizate dintr-o configurație dreptunghiulară. Dar produsele, asemănătoare cu litera U, se îndreaptă mai ales spre formarea jumperilor. Pentru a calcula nevoia lor este ceva mai dificil.

Construcțiile asemănătoare U au următoarele dimensiuni:

 • înălțime 25 cm;
 • lungime 50 sau 60 cm;
 • în lățime de la 20 la 40 cm.

Când se cumpără blocuri de beton din beton utilizate pentru pereți exteriori, va fi necesar să se abandoneze produse mai subțiri de 20 cm. În părțile interioare ale clădirilor se utilizează în mod activ construcții de 8,5 cm grosime. Aceste cerințe ar trebui să fie, de asemenea, luate în considerare la calcularea nevoii de material. Betonul gazos ultralight este achiziționat în principal pentru realizarea lucrărilor de finisare și pentru izolare. În consecință, utilizarea sa activă reduce încărcătura calculată la fundația clădirii.

Atunci când se utilizează beton ușor, severitatea blocurilor de beton este determinată în principal de nisip. Că este cea mai densă componentă a amestecului de zidărie. În ceea ce privește blocurile de beton din beton greu, această opțiune este utilizată cel mai des. La urma urmei, rezistența ridicată și fiabilitatea justifică pe deplin masa umflată. Determinați severitatea proiectului care urmează să fie construit, ținând cont nu numai de nisip, ci și de moloz și ciment.

Masoneria 200 și 250 mm este folosită cel mai adesea în construcții cu cadru monolit și în construcția de case cu o singură etapă. Vorbim numai despre acele clădiri care nu au nevoie de economii de căldură sporite. Profesioniștii pentru structurile monolitice ale cadrelor aleg mai des blocuri cu o grosime de 25, mai degrabă decât 20 cm. Pentru proprietățile termice, ele sunt identice cu un strat de cărămidă de 1 m. De aceea, în multe cazuri exact acele structuri trebuie calculate.

Și câteva recomandări:

 • betonul beton, densitatea căruia corespunde claselor D600, D700, este cel mai adecvat pentru construcții înalte;
 • același material este recomandat pentru construcția responsabilă (acolo unde există un risc seismic ridicat, risc de eroziune sau alte distrugeri);
 • dacă blocurile de dimensiuni standard nu sunt îndeplinite, puteți să le luați pe cele mai apropiate și să le modificați manual.

Pentru informații despre cum să calculați cantitatea de gaz din casă, consultați următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor