Care sunt dimensiunile blocului de gaz?

Toată lumea dorește să preia materiale de înaltă calitate, dar cu costuri reduse pentru a construi o casă. Într-un efort de salvare, oamenii nu aleg mereu materiile prime potrivite, ceea ce duce la construcții nesustenabile. Producătorii de materiale de construcție oferă o gamă largă de materiale pentru construcția de clădiri. Astăzi, betonul gazos este foarte solicitat.

Caracteristicile materialelor

Blocul de beton din beton este o piatră de piatră artificială. Blocul de gaze este creat din beton celular special.

Aerul din beton este un tip de piatră de beton poroasă. Pentru ao crea, utilizați nisip de ciment, nisip de cuarț și agenți speciali de suflare, cum ar fi pasta de aluminiu sau suspensii speciale.Unii producători amestecă elementele enumerate cu gips, cenușă sau var.

Masa rezultată este supusă unui tratament termic în autoclave la presiune ridicată a temperaturii. Datorită reacției chimice care are loc în interiorul autoclavului, se obține spumarea suspensiei de ciment, urmată de întărire. În interiorul blocului de ciment înghețat se formează pori. Unii producători de blocuri de gaze în producția de goluri ocupă mai mult de optzeci la sută. Un procent ridicat de pori înseamnă că materialul este ușor și, prin urmare, mai puțin durabil. În plus, cu cât sunt mai mulți pori, cu atât conductivitatea termică a materialului devine mai rea.

În plus, dezvoltatorii preferă blocuri de gaz pentru construcția pereților cortină și a pereților portanți, deoarece aceste materiale au proprietăți speciale:

 • rata ridicată a caracteristicilor fizice și tehnice;
 • îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii.

După ce a decis să utilizeze un bloc de beton din beton, este necesar să se cunoască principalele caracteristici tehnice ale acestui material. Este important să faceți acest lucru, deoarece este posibil să evitați alegerea greșită și plățile excedentare pentru materialele de calitate scăzută.

Principalele avantaje ale unui astfel de material de construcție ca bloc de gaze includ:

 • o bună izolare fonică, dacă grosimea betonului este de trei sute de milimetri, zgomotul produs este mai mic de 60 dB;
 • densitate scăzută, adică ușurință a unui bloc, de cinci ori mai ușor decât betonul obișnuit și de două ori mai ușor decât o cărămidă;
 • usurinta de utilizare, betonul gazos este usor de taiat cu un ferastrau;
 • la aceeași grosime a blocului de gaz și a cărămizii, conductivitatea termică a blocului este de cinci ori mai bună;
 • protecția mediului a materialului face posibilă realizarea lucrărilor de construcție în condiții de siguranță și fără efecte negative asupra sănătății;
 • viteza de construcție crește de mai multe ori, deoarece blocul de beton este de dimensiuni mari și înlocuiește până la cincisprezece cărămizi 1NF;
 • în zidăria din beton aerat nu există poduri reci;
 • prețul bugetului;
 • materialele din beton gazos sunt rezistente la foc datorită siguranței la foc a betonului celular

În ciuda numeroaselor avantaje, materialul are mai multe dezavantaje:

 • rata de absorbție a umezelii este mai mare decât cea a materialelor de construcție similare;
 • rezistența redusă a materialului.

Care sunt dimensiunile care afectează?

Dimensiunile blocurilor de beton gazos au un impact asupra întregii clădiri în ansamblu.Grosimea acestui material afectează rezistența, izolația termică și izolația fonică a peretelui care este ridicat. Cu cât grosimea blocului de gaze este mai mare, cu atât va fi mai caldă și mai caldă în clădire. Prin urmare, se recomandă alegerea unui beton aerat cu o grosime de cel puțin treizeci de centimetri pentru structura zidului de rulare și exterior. În ceea ce privește structura partițiilor, aici grosimea nu ar trebui să fie mai mare de zece sau cincisprezece centimetri.

În plus, înălțimea blocului de gaze de construcție afectează, de asemenea, procesul de construcție.

 1. cu cât este mai mare înălțimea, cu atât mai puțin este nevoie să achiziționați blocuri de beton. Acest lucru va economisi bani pe materiale de constructii.
 2. cu cât este mai mare și mai fină betonul aerat, cu atât este mai puternică structura clădirii. În plus, uniformitatea materialului elimină apariția fisurilor.

Parametrii standard

Dimensiunile materialului de beton utilizat în construcții depind de scopul construcției viitoare. Blocurile de gaz vin în diverse aplicații, dar două tipuri de blocuri sunt foarte solicitate pe piața materialelor de construcții: pereți despărțitori și pereți. Dimensiunile unui singur bloc de beton sunt reglementate conform standardelor GOST.

Standardul Gostovsky indică faptul că dimensiunea ar trebui să se încadreze în următorii parametri:

 • grosime (lățime) - este cuprinsă între sute și cinci sute de milimetri;
 • înălțime - în scală de la două sute la trei sute de milimetri;
 • lungime de până la șase milimetri.

Cu toate acestea, aceste cifre variază în funcție de tipul de beton gazos. Fiecare formă de blocuri are propriile dimensiuni standard. Dar același lucru rămâne pentru toți că greutatea materialului rămâne ușoară, chiar și în ciuda dimensiunii și lungimii, care pentru toate tipurile este de șase sute cincizeci de milimetri.

Blocul de gaz utilizat în construcția peretelui exterior:

 • linii drepte - lățimea de la două sute la trei sute de milimetri, înălțime de la două sute cincizeci la trei sute de milimetri;
 • limba și canelura realizate de sistem și având mânere de prindere - grosimea este de patru sute de milimetri, înălțimea este de două sute cincizeci de milimetri:
 • drepte, echipate cu mânere de prindere - grosimea este de patru sute, înălțimea este de douăzeci și cinci de milimetri;
 • simplu cu un sistem de frezare - trei sau patru sute la două sute cincizeci de milimetri.

Blocuri gaz pentru paravane:

 • linii drepte - o lățime de o sută cincizeci de milimetri, două sute cincizeci de înălțime;
 • partiții - o sută până la două sute cincizeci de milimetri.

Blocurile de beton din beton, în formă de litera U, diferă în funcție de dimensiune. Ele sunt utilizate în construcția ferestrelor și a ușilor. Lățimea lor este de la două sute la patru sute de milimetri, înălțime - două sute cincizeci de milimetri.

În plus față de aceste tipuri de produse sunt comune, a căror grosime nu depășește șaptezeci și cinci milimetri. Acestea sunt necesare pentru construirea de pereți despărțitori interiori, precum și pentru construirea zidurilor purtătoare ale clădirii. În plus, ele joacă rolul de încălzire suplimentară.

Cum sa alegi?

Mulți oameni care nu cunosc complexitatea activității de construcție se confruntă cu problema alegerii unui bloc de beton aerat. Pentru a nu face alegerea greșită, care poate duce mai târziu la instabilitatea clădirii, alegerea tipului de blocuri, se recomandă respectarea următoarelor criterii.

Atunci când alegeți un bloc de gaz-beton, este important să rețineți că acest material nu este universal. Pentru diferitele tipuri de clădiri este important să alegeți materialul potrivit pentru construcții. Pentru construcția zidurilor portante și construcția pereților despărțitori de capital, sunt adecvate blocurile de pereți, în construcția unei pereți despărțitori interiori se utilizează un tip de perete de blocare a gazului. Înțelegerea a ceea ce le face diferite este ușor.Diferența dintre partiție și blocul de perete este grosimea. În sept nu depășește două sute de milimetri.

Și, de asemenea, alegerea, este recomandat să specificați densitatea blocului. Densitatea mare indică o rezistență ridicată a materialului și o conductivitate termică ridicată. În consecință, materialele de construcție cu cea mai mare densitate trebuie să aibă în vedere izolarea termică. Un brand cu o densitate medie, D500, este foarte popular. Este potrivit pentru toate tipurile de construcții. Dar, în construcția de partiții va fi utilizarea mai rațională a brandului D500.

Atunci când alegeți un bloc dimensional, constructorul trebuie să cunoască dimensiunea blocului și să efectueze calculul. Acest lucru este necesar pentru a înțelege câte blocuri vor fi necesare pentru a construi toate zidurile. În plus, este de dorit să se clarifice cu vânzătorul despre prezența canelurii și a creastei în blocuri. Aceasta este o cerință opțională, dar datorită prezenței acestor elemente, uscarea devine mai ușoară, iar consumul de adeziv este mult mai economic. Cu toate acestea, prețul acestui tip de unitate depășește cu mult costul obișnuit.

Un alt criteriu important pe care trebuie să se bazeze atunci când se aleg blocuri de beton aerat este marca sa.Cel mai des fabricate blocuri de beton din toate marcile sunt fabricate in mod egal folosind acelasi echipament si o compozitie similara. În cazul în care costul unei mărci dintr-un magazin depășește în mod semnificativ costul altui produs, atunci cumpărătorul depășește cu ușurință marca și renumele mărcii respective. În plus, ar trebui să acorde o atenție la locația de plante, produse fabricate. Deseori, prețul ridicat se datorează îndepărtării plantei, iar magazinul plătește pentru logistică.

Atunci când se calculează cantitatea necesară de material, constructorul trebuie să țină seama de consumul presupus de adeziv, care, conform producătorilor, subestimă foarte mult. Cel mai probabil, în timpul lucrărilor de construcție va necesita mult mai mult material. Cantitatea exactă de consumabil este determinată de calitatea blocului de gaze și de dimensiunile acestuia.

În conformitate cu standardele GOST, sunt permise nu mai mult de cinci procente de chipsuri și resturi pe un material bloc. Cu toate acestea, acest indicator este doar produse potrivite din clasa I. Materialul din clasa a doua se caracterizează printr-o cifră de zece procente. Cimentul beton cimentat este potrivit pentru zidurile exterioare din zidărie, urmate de căptușeală.Alegerea acestui tip de bloc va economisi un sfert din costul planificat de a cheltui pe material.

Criteriul final important pentru a ajuta la alegerea unui bloc este baza de legătură. De la tipul de bază de cuplare, se modifică și vederea blocului de gaze. Este necesar să alegeți materialele de construcție cu o abatere în toate parametrii pentru o șapă uscată. Grosimea blocului nu trebuie să fie mai mare de un milimetru și jumătate. Adezivul pentru mortar necesită și o deformare. Acesta nu ar trebui să fie mai mult de două milimetri, și pe stabilirea cu utilizarea de soluții - nu mai mult de cinci.

Ce este un bloc de gaz, despre tipurile și dimensiunile sale, vezi videoclipul de mai jos.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor