Blaturi de cameră de zi: soluții interioare spectaculoase

Mobilierul pentru camera de zi este selectat întotdeauna cu o atenție deosebită. Stilul și designul acestei camere sunt semnul distinctiv al proprietarilor de apartamente. Aici se organizează întâlniri de familie și petreceri cu prietenii și familia. Una din piesele clasice de mobilier din sufragerie este un bufet. Este vorba despre acest mobilier și vor fi discutate în acest articol.

Caracteristici speciale

Dulapurile pentru farfurii au fost un atribut indispensabil al situației în casele nobilimii și nobilimii din cele mai vechi timpuri. Primele bufete și blaturi au apărut în țara noastră în secolul al XVIII-lea. În acele zile, astfel de mobilier a fost făcut la comandă, iar fiecare proprietar a căutat să-și sublinieze și să le arate oaspeților gustul și calitățile lor estetice.

O astfel de mobilier minunat ca bufet este popular în zilele noastre. Acesta combină funcția de depozitare a vesela, precum și funcția de umplere estetică a camerei și a decorului. Cel mai adesea cabinetul pentru obiecte este stabilit în saloane sau sali de mese. Aici bufetul este binevenit, din cauza căruia se pun pe masă seturi de ceai și plăci pentru oaspeți. Și aspectul bufetului va completa interiorul sufrageriei și va demonstra gustul proprietarului apartamentului.

desen

Prin design, bufetele camerei de zi sunt foarte asemănătoare cu orice dulapuri. Tipuri de dulapuri de design pentru vesela:

 • Clasic. Acesta este un blat standard de design, incluzând o vitrină de sticlă pentru vesela și un dulap din lemn sau sertare pentru depozitarea articolelor. De obicei, vitrina este situată în partea superioară a dulapului, iar secțiunea de lemn închisă cu rafturi sau sertare în partea de jos.
 • Cutie de afișare din sticlă complet. Acest tip de bufet are o fațadă complet lustruită. Acestea pot fi uși mari de sticlă, mai multe uși înclinate sau uși glisante din sticlă. Acesta din urmă este adesea utilizat în soluții de stil modern.
 • Proiectare tip colț. Din denumire este clar că un astfel de dulap este destinat instalării într-un spațiu unghiular, deoarece peretele din spate este realizat sub formă de unghi. Aceasta este o opțiune convenabilă pentru camerele care nu sunt prea spațioase.

Acest bufet arată concis și curat, iar designul unghiular vă ajută să economisiți spațiu în camera de zi.

 • Opțiuni de proiectare montate. Acestea sunt bufete ușoare care nu au picioare pentru susținerea podelei, dar sunt montate pe perete. De obicei, astfel de construcții sunt mici, uneori poate fi un pandantiv mic, cu o vitrină. Acest tip este potrivit pentru a stoca o cantitate mică de feluri de mâncare, ajută la salvarea spațiului liber în cameră.
 • Bufet cu o nișă pentru TV. Acest design se numește "diapozitiv". În centrul dulapului este o nișă suficient de mare pentru instalarea televizorului. Aceasta este o opțiune foarte convenabilă și de economisire a spațiului pentru camera de zi, deoarece nu va fi nevoie să ocupați spațiul în cameră ca un piedestal pentru televizor. Cu toate acestea, un astfel de bufet va fi în mod constant în centrul atenției oaspeților dvs., așa că stilul de design al cabinetului în sine și a ferestrei va trebui să fie abordate în serios și în detaliu.
 • Perete de sertare. Acesta este un design complet închis fără vitrine și elemente de sticlă. Astfel de modele sunt, de obicei, mici în dimensiune, deoarece un dulap închis mare pare prea voluminos.

materiale

Ca orice alt mobilier, bufetele moderne pot fi fabricate din diverse materiale:

 • Panouri clasice din lemn. Cel mai comun material pentru fabricarea mobilierului este lemnul natural. Astfel de modele au un cost mai mare. Prețul variază în funcție de tipul de lemn și de finisarea produsului.
 • Constructii metalice si metalice. Asemenea modele arată neobișnuit, se potrivesc ideal în stil modern sau high-tech. Combinația dintre sticlă și metal conferă blatului un stil deosebit.
 • Mobilier din plastic. Sideboards din plastic pot imita în aparență materiale naturale, și pot fi realizate într-o mare varietate de culori. Astfel de desene sau modele sunt mult mai ușoare, sunt mai convenabile pentru transport sau mișcare în timpul permutării.
 • Bufete acrilice. În aparență, în multe privințe este similar cu mobilierul din plastic. De asemenea, există o gamă largă de culori.
 • Dulapuri pentru vesela din PAL. Opțiune ieftină și practică. În aparență, tablele din PAL pot imita modele din lemn natural. Sunt mai ușoare decât modelele din lemn masiv.

Opțiuni în interior

Fiind implicat în aranjamentul și decorul camerei de zi, trebuie amintit faptul că piesele de mobilier și decor ar trebui să fie alese în aceeași direcție stil. Elementele necorespunzătoare vor fi imediat evidente oaspeților, vor ieși din decizia stilistică. Un obiect atât de mare ca un bufet nu este doar un detaliu, ci unul dintre elementele principale și centrale ale decorului.

Dacă stilul Provence este ales pentru camera de zi, atunci merită să opriți alegerea pe blatul făcut în alb. Poate conține elemente decorative precum sculptură, motive florale pe carcasă. Pentru stilul Provence, imitația antichității și frecarea obiectelor este tipică, pe fațada unui dulap pot exista zone cu imitație de vopsea blocată.

O altă opțiune pentru stilul Provence poate fi un design mai simplu al bufetului într-un stil clasic fără elemente decorative. În acest exemplu de realizare, puteți utiliza tablele cu diapozitive, adică cu o nișă pentru televizor. Schema de culori este dominată de culorile naturale ale lemnului natural. Mobilierul pe picioarele forjate sau scaunele din răchită va completa interiorul general.

Stilul tip bufet clasic, din lemn și având o vitrină de sticlă, se va potrivi bine în aproape orice interior.În funcție de decor și decor, blatul poate arăta bine în stil strict și într-un stil mai liber de decorare. Bufetele masive din lemn de culoare închisă pot fi o completare bună a designului gotic.

Sunt evidențiate feluri de mâncare clasice și obiecte decorative din cristal sau bronz. Nu vă fie frică să folosiți un covor frumos ca o podea, dar nu uitați de selecția culorilor pentru fiecare element de decor. Pentru stilul clasic al interiorului se caracterizează simetria în aranjarea mobilierului, concisitatea, moderarea elementelor decorative.

Tablourile din oțel sau metal arată elegant și neobișnuit. Completate cu elemente de sticlă, astfel de modele sunt bine subliniate de înaltă tehnologie stil de soluție.

Piedestalele mici sau dulapurile de perete de tip închis sunt potrivite pentru stilul minimalist. Este mai bine să acordați preferință modelelor fabricate din materiale ușoare: acrilice sau din material plastic. O gamă largă de spectru de culori vă va ajuta să alegeți opțiunea potrivită pentru culoarea generală a camerei. Pentru minimalism, bulkinessul obiectelor este neobisnuit, deci bufetul ar trebui sa fie ales in dimensiuni mici, cu un minim de elemente decorative si culori usoare.

O combinație neobișnuită în interior va fi fuziunea unui bufet stil minimalist cu mobilier baroc. Contrastul stilului luxos stil baroc cu decor moderat oferă un design neobișnuit de ansamblu al camerei de zi. În același timp, bufetul nu va privi deloc dacă culoarea este aleasă corect.

Bălețul clasic din lemn de dimensiuni mari este potrivit pentru stilul de artă deco. Acest stil presupune urmărirea, în proiectarea camerei, a motivelor franceze de la începutul secolului al XIX-lea. În acest stil, bufetul trebuie să fie o vitrină. Seturile de argint, vasele de porțelan clasic pot fi folosite ca elemente decorative.

Un bufet în sufragerie poate conține nu numai vase decorative în fereastră, iar în unele variante de design, camera de zi poate avea fotografii de familie, desene pentru copii, premii sportive, obiecte de artizanat și orice obiecte sau decorațiuni pe care doriți să le arătați oaspeților pe rafturi.

După cum puteți vedea, o asemenea bucată de mobilier ca dulap nu este uitată. Deși se crede că acesta este "mobilierul bunicilor", acesta ocupă de asemenea un loc onorabil în interiorul modern.Pentru decorul și stilul camerei de zi sau al mesei, blatul se potrivește perfect și, în funcție de model și de designul decorativ, se poate potrivi în mod succint în multe stiluri de design de cameră.

Cum se colectează bufetul, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor