Mobilier clasic stil cameră de zi: exemple de design frumos

Mobilierul în stil clasic nu iese din moda de mai mulți ani. Classics este o artă exemplară stabilită care nu și-a pierdut valoarea în cultura mondială. Prin urmare, iubitorii de artă aleg un stil clasic în interior. La urma urmei, nu va pierde niciodată relevanța și atractivitatea, chiar și pe fundalul interiorului modern.

Caracteristici și caracteristici

Stilul clasic simbolizează luxul, precizia, sofisticarea. Toate aceste calități sunt perfecte pentru camera de zi mică și mare.

Designul interior are calitati distinctive:

 • Utilizați numai materiale naturale.
 • Armonizarea dintre piesele de mobilier este o regulă obligatorie pentru designul interior.
 • O cantitate imensă de articole de lux. Tavanul este realizat din decoratiuni turnate, mobilierul are sculpturi sculptate, iar produsele din tesatura sunt decorate cu broderii realizate manual.
 • Masivitatea predomină atât în ​​mobilier, cât și în obiecte decorative.
 • Crearea unei compoziții în jurul subiectului principal în interior (masă, șemineu).
 • Utilizarea vopselelor este inadecvată în stilul clasic; pentru rezistența lemnului se aplică un strat subțire de lac transparent. Adezivul special aplicat pe acoperirile din lemn asigură o protecție fiabilă a lemnului împotriva influențelor externe.
 • Combinația perfectă de forme rectangulare, pătrate, rotunde. O sferă se potrivește fără probleme. Coloanele, arcurile au intrat ferm în ideea stilului clasic.
 • Pereții sunt pictați într-un ton sau finisați cu tapet. Ele sunt binevenite cu motive florale. Stofa - exclusiv din materiale naturale (flizelin, hârtie, textile).
 • Este imposibil să vă imaginați stilul fără un covor mare în centrul camerei (covor).
 • Un număr mare de mobilier tapitat. Pentru un efect mai mare, puteți achiziționa perne decorative cu diverse decorațiuni.
 • Piese de piese folosite personalizate manual.
 • Un rol important îl joacă ferestrele și ușile.Deschiderile sunt făcute cu arce, iar mânerele de pe ușă sunt instalate în principal din metal auriu de formă neobișnuită. Materialele artificiale moderne sunt strict interzise (geamurile cu geam termopan).
 • Pentru iluminare folosiți diferite opțiuni pentru iluminare. Principalul lucru este să aveți un candelabru de cristal masiv suspendat. Pentru zonarea camerei sunt instalate lămpi. Sfeșnicele cu lumanari adaugă în plus o atmosferă intimă în sufragerie.
 • Utilizarea de oglinzi mari și picturi inserate în rame de lemn.
 • Pentru a decora camera de zi este potrivit să se utilizeze antichități (cărți vechi cu legături de aur, seturi de porțelan, antic). Acest lucru va crea cel mai mare efect și similitudine cu una sau altă eră.

tipuri

Stilul interiorului variază în funcție de mobilier, obiecte de lux și decorațiuni. Dupa o lunga distanta, clasicul interiorului a luat ceva nou in fiecare era si a fost imbunatatit constant.

Materialele folosite în stilul clasic:

 • Lemnul natural închis este utilizat în pardoseli, pereți și mobilier. Nuc natural, cires, stejar.
 • Marmura este destinată să creeze coloane, arcuri, figurine.
 • Cristal - pentru iluminat și feluri de mâncare.
 • Tesaturi naturale: mătase, satin, brocart, velur, piele, organza, jacquard - pentru fabricarea de perdele cu lambrecine.
 • Piatra naturala, placile ceramice sunt perfecte pentru decorarea podelelor.
 • Tencuiala decorativa - pentru decoratiuni perete.
 • Plantele vii pentru a crea confortul casei.

În plus față de nuanțele modelului alb și negru, se folosesc culori pastelate ușoare, care stau la baza întregului interior. Din nuanțe calde se potrivesc bej, cafea, nuanțe de ciocolată.

Nu este necesar să se aranjeze camera de zi cu flori opuse unul altuia, de exemplu, roșu și verde, galben și albastru. Decor și articole de lux sunt decorate în culori de aur.

De-a lungul timpului, stilul clasic a absorbit ceva nou, transformat, dar fiecare ramură diferă de epoca anterioară.

neoclasic

Mai ales imaginea clasică a interiorului iese în evidență în stilul modern neoclasic. În centrul acestui interior sunt motive moștenite, cu adăugarea de obiecte moderne, soluții experimentale și non-standard. Neoclasicismul necesită simplitate, o cantitate moderată de mobilier, o paletă armonioasă de nuanțe.

Această combinație va atrage oameni care iubesc specificul. Acest interior este utilizat în spații rezidențiale cu ferestre mari și tavane înalte și necesită mult spațiu. Aceasta este o altă diferență a acestui stil față de ceilalți.

În acest caz predomină în cea mai mare parte nuanțele ușoare, este binevenită ideea de a lua culoarea albă ca zăpada. Mobilierul suplimentar și decorul nu ar trebui să fie, doar ceea ce este necesar.

Utilizarea unui șemineu este un atribut obligatoriu al stilului modern neoclasic.

baroc

Arhitectura barocă este simbolizată de un număr mare de decorațiuni, forme voluminoase, pompe. Majoritatea formelor se formează cu ajutorul ornamentelor complicate. Imaginile sunt inserate în cadre masive din lemn. Pereții și tavanul sunt decorați cu fresce.

Straturile scumpe sunt decorate cu aur. Datorită materialelor scumpe, se demonstrează o bogăție de stil. Este potrivit pentru camere spațioase.

Rococo

Stilul rococo a apărut la începutul secolului al XVIII-lea, reflectând cu succes vremurile din Evul Mediu. Atributele Rococo - desene miticale, linii complexe, un număr mare de stucuri. Pentru a crea un astfel de interior necesită o mulțime de perne, ecrane și figurine.Culori predominante: alb, roz, albastru, verde. Perfect pentru apartamente mici. Aveți grijă atunci când alegeți cantitatea de decor, altfel casa se va transforma într-un muzeu.

Empire

O caracteristică distinctivă a stilului - elegant și luxos. Rigoarea simetrică se armonizează cu nuanțe luminoase și ornamente complicate. Articolele de mobilier au un număr mare, dar ar trebui să fie mici, ceea ce accentuează masivitatea interiorului.

Atributele de bază ale stilului sunt trofeele, logo-urile, lămpile, ampelii, trandafirii. Imperiul - epoca apariției sfaturilor pentru cornișe. Ele devin ca o panou pentru manifestarea de lucruri scumpe. O abundență de culori de lămâi și nisip este binevenită, iar atmosfera de sărbătoare este în armonie cu albastrul și roșul.

renaştere

Renaissance este un stil clasic care umple casa cu pace și liniște. Această direcție oferă conceptul de frumusețe, care este exprimat în mobilier, arcuri rotunjite. Pereții sunt decorați cu picturi și stucuri frumoase. Căștile sunt terminate cu fir.

Camera este decorată cu ghirlande, modele, desene, capete de animale. O mare importanță se acordă lucrărilor de pictură.Culori relevante: maro, albastru-gri, auriu și verde bogat.

engleză

Caracteristicile indicative ale stilului englezesc sunt moderarea si luxul. Acest lucru se reflectă în mobilier. Dominat de spate masiv, tapițerie de lux.

Articole pentru decorare: candelabre de cristal, tavan stuc, pictura. Un loc important este ocupat de textile - perdele din material textil gros, abajururi, huse din piele pe mobilier.

modern

O caracteristică specială a acestei tendințe clasice este că există o tranziție lină de la o piesă de mobilier la alta. Liniile drepte sunt excluse. Principalul material utilizat este lemnul. Culoarea este asemănătoare culorilor naturii (tonuri verzi și gri).

Producatori

 • Camerele de zi spaniole, produse de producători renumiți, se disting prin eleganță, calitate de primă clasă. Pentru un preț destul de scăzut, puteți crea un interior "scump".
 • Camerele de zi din Rusia sunt realizate folosind tehnologii moderne. O caracteristică distinctivă a producătorilor de mobilă din Rusia este costul redus datorită utilizării materialelor de uz casnic.
 • Producătorii din Belarus realizează module pentru camere de zi. Toate elementele de decor sunt în armonie perfectă între ele. Mobilierul este realizat din lemn de pin, stejar, frasin.

Datorită calităților naturale ale materialelor nu sunt expuse la influențe externe și protejate împotriva decolorării, deformării lemnului.

 • Producătorii de mobilă chineză și italiană au depășit toate așteptările clienților, făcând produse de înaltă calitate. Impresioneaza cu siguranta si durabilitatea. Din generație în generație a trecut pe experiența de mobilier de fabricație. Producătorii din China cuceresc cea mai largă gamă de culori și tipuri de articole de interior, permițându-vă astfel să alegeți unul sau alt set în fiecare interior.

Cum sa alegi?

Clasicul are cerințe care trebuie respectate în alegerea mobilierului tapițat. Producătorii moderni de articole de interior pentru sufragerie fac posibilă achiziționarea de mobilier gata în sufragerie, precum și module individuale.

Un rol important în achiziționarea de mobilier este dimensiunea camerei.

Lucrurile grele din loc într-un apartament mic, ei doar strică întregul interior.Pentru astfel de încăperi, este mai bine să cumpărați elemente decorative compacte și mobilier.

Este important ca interiorul să conțină contururi moi care vă permit să ascundeți formele stricte ale setului cu cască. Pe fundalul tapetului simplu, elementele realizate manual arata grozav (broderie, dantelă, împletituri). În funcție de culoarea de bază a designului, mobilierul este selectat pentru a se potrivi.

Pentru a crea un stil tradițional, trebuie să alegeți mobilier din lemn. La urma urmei, calitatea sejurului dvs. va depinde de calitatea, aspectul și confortul acestuia. Sunt preferate articole de mobilier din lemn de stejar, arțar și mahon. Pentru mobilier din clasa economica este fabricat din material mai ieftin - pin.

Materialele scumpe pot fi inlocuite cu cele mai ieftine, dar nu si cele inferioare. Acest lucru este posibil datorită tipurilor moderne de finisaje care pot imita pe deplin acoperirile scumpe. Înlocuirea parchetului laminat este binevenită. Coloanele și piatra naturală sunt înlocuite cu materiale din ghips. În locul imaginilor, este permisă utilizarea unei fotografii realizate de un profesionist, dar obligatoriu inserată în cadre masive.

Numai mobilierul nu poate fi înlocuit de analogi, ar trebui să fie scump și de înaltă calitate. Este aleasă în așa fel încât să fie combinată cu gama de culori generale. Atunci când cumpărăți mobilier tapițat pentru camera de zi, este necesar să fiți atenți la ceea ce este făcut și la ce mecanisme sunt utilizate în ea. Tapițeria trebuie făcută din piele naturală sau țesătură groasă.

Pentru a crește iluminarea camerei, este mai bine să atârnați perdele translucide pe ferestre. Perdelele dense grele sunt folosite pentru a reduce cantitatea de lumină din cameră și pentru a crea un amurg intim.

Atunci când alegeți o canapea și un scaun, trebuie să vă asigurați că spatele și cotiera sunt confortabile. Un obiect de neînlocuit în decor este o masă de cafea, care este instalată în centrul sălii. Ar trebui să fie combinată cu o canapea și fotolii.

Atunci când alegeți un perete, acordați atenție dimensiunii sale.

Mobilierul masiv va fi pur și simplu imposibil de instalat într-o cameră de zi mică. Este de preferat să alegeți un perete format din 2-3 dulapuri.

Nu numai aspectul mobilierului, ci și designul interior. Toate elementele sunt verificate înainte de plata bunurilor, astfel încât în ​​viitor să nu existe probleme cu utilizarea acestora.Din punct de vedere vizual, trebuie să vă imaginați cum și unde vor fi stocate obiectele.

Clasicul nu este prietenos cu tehnologia modernă. Dacă nu sunteți obișnuit să faci fără gadgeturi moderne, trebuie să alegeți un set cu cască cu capacitatea de a ascunde echipamentele moderne.

Cunoscătorii neoclasicismului pot opta pentru eleganță în decor și mobilier. Materialele din clasa economic nu sunt potrivite pentru acest stil. În definitiv, neoclasicismul se bazează pe bogăție. Setul de căști de dorit elemente de decor în aur și argint.

Principalele piese de mobilier din camera de zi în stil neoclasic:

 • Fotolii pe picioarele din lemn;
 • Scaune (2-3 buc);
 • Cafea sau masuta de cafea;
 • Canapeaua.

Opțiuni în interior

Opțiuni pentru a crea un stil individual de o cameră de zi clasică un număr mare. În funcție de tipul și dimensiunea camerei, sunt utilizate mobilier de dimensiuni mari sau compacte și obiecte decorative.

Dacă zona permite acest lucru, puteți instala instrumente muzicale. Designul acestor elemente trebuie să fie în armonie deplină cu interiorul general. Mobilierul este aranjat astfel încât să existe spațiu liber pentru mutare.

Nu trebuie să uităm că șemineul - atributul principal al stilului clasic. Anterior, a fost folosit ca sursă de căldură, dar acum este subiectul decorului. Designul său necesită o atenție deosebită. Dacă nu există posibilitatea de a instala o casă, acest lucru nu este posibil, deoarece nu există comunicări pentru acest lucru în clădirile cu mai multe apartamente, atunci este foarte posibil să se facă cu un șemineu.

Analogul focului viu sub formă de flacără electrică a flăcării se va potrivi perfect pentru a decora camera de zi într-un stil clasic. Dar, în acest caz, este important să emiteți în mod corespunzător un șemineu fals. Portalul poate fi finisat cu gipscarton și decorat cu mulaje de ipsos, pentru a pune sfeșnici sau candelabre aurite pe vârful raftului. Un astfel de set de accesorii de elită va completa stilul și va sublinia sofisticarea și gustul delicat al proprietarilor săi.

Sugestii designer pentru a crea un stil clasic în camera de zi, a se vedea următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor