Designul camerei de zi în stilul "high-tech"

 Design de cameră în stil de înaltă tehnologie

Tricoturile tricotate și șervețelele brodate devin treptat un lucru din trecut, iar astăzi ritmurile orașului mare dictează regulile lor. Majoritatea locuitorilor megalopolisului există într-un ritm dinamic, astfel că atunci când vin acasă, preferă să vadă practic și funcționalitate în interiorul lor. Că astfel de caracteristici au un stil high-tech.

Caracteristici și caracteristici

Acest stil este caracterizat de absența unor detalii inutile. Toate elementele interioare au propriul scop clar. Pentru zonarea spatiului de living, sunt folosite partitii decorative din sticla.Uneori părțile din sticlă sunt decorate cu elemente metalice.

Interiorul este hi-tech dominat de forme geometrice obișnuite. Acesta este tărâmul de sticlă și metal, astfel încât acest interior pare oarecum ireal, chiar cosmic.

Pentru fabricarea de mobilier este adesea folosit de plastic, sticlă sau metal. În același timp, mobila însăși este super modernă, poate chiar din colecțiile designerilor de modă. Același lucru este valabil și pentru tehnologie. Poate fi potrivit pentru un panou cu plasmă mare de ultimul model, home theater cu acustică excelentă, precum și tot felul de gadget-uri.

Particularitatea acestui stil este că este la fel de relevantă într-o casă mare și într-un mic apartament studio.

În ciuda dimensiunii sale modeste, un astfel de apartament ar trebui să fie înghesuiți cu tot felul de inovații tehnice la modă.

Deoarece zona de bucătărie din astfel de apartamente este combinată într-un singur spațiu din sufragerie, ar trebui să fie echipată cu cea mai recentă tehnologie: un frigider "inteligent" cu auto-dezghețare, plită cu inducție, cuptor cu funcție de autocurățare etc. Este recomandabil să scoateți toate ustensilele de bucătărie din ochi și țineți minte doar puținul care este cu adevărat necesar în utilizarea zilnică.

Selectăm designul camerei

Deoarece minimalismul este caracteristic unui interior elegant, elegant, decorul pentru sala ar trebui să fie simplu. Pentru a ușura diversificarea designului, puteți decora camera cu un fel de reproducere a unui artist modern în stilul artei abstracte. Nu există imagini de floră și faună, numai linii clare și geometrie corectă.

Pereți și podea

Camera de zi în stil high-tech poate fi decorată, de exemplu, cu panouri decorative cu imitație de piatră naturală sau cărămidă. Dacă preferați tapetul pentru pereți, este mai bine dacă sunt monocromatice - gri sau alb. Puteți lipi tapet pentru pictura și vopsea pereții în două culori, nu mai mult. În același timp, este de asemenea necesar să rezistăm unei gamă monotone - fără desene și amprente. Panourile de oglindă vor fi potrivite pentru decorarea pereților.

În cazul în care tapetul pare a fi un element prea complicat al decorului, puteți picta doar pereții cu vopsea. Vopseaua lucioasă arată foarte impresionantă, totuși, în acest caz, pereții trebuie ajustați. Acestea ar trebui să fie perfect netede, fără nereguli - luciul va sublinia fără îndoială cele mai mici defecte.

În ceea ce privește podeaua, stilul de înaltă tehnologie nu asigură nici o acoperire de pui lung.În mod ideal, dacă nu există covor deloc. În cazul în care camera de zi nu are limite cu holul sau este conectată la bucătărie, puteți zona de spațiu prin combinarea plăcilor ceramice cu alte materiale, cum ar fi laminat sau linoleum. În mod ideal, ambele tipuri de pardoseli vor avea același model, dar este mai bine să o faceți fără el.

Industria modernă oferă o mare varietate de materiale pentru podea:

  • Porțelan din sticlă arata ca o placi ceramice, cu toate acestea, mai durabile, și, prin urmare, mai durabile. Acest tip de decor este mai potrivit pentru camera de zi a unui conac privat decât pentru un apartament de oraș.
  • Recent, tendința modei a devenit pardoseli în vrac. Avantajul incontestabil al unei astfel de acoperiri este acela că nu lasă articulațiile. Suprafața este perfect netedă și uniformă. Proiectele unui etaj în vrac există un set imens. Pentru un living în stil minimalist, este mai bine să selectați culori monocromatice.

Dacă doriți un design creativ, puteți face podeaua întunecată sau neagră, spre deosebire de pereții luminați. Și pentru a ușura ușor răceala finisajului, puteți să aruncați un covor mic cu păr scurt cu un model geometric dimetric pe podeaua de lângă scaun sau canapea.

  • În cazul în care tipurile de mai sus de parchet vă părea prea scump, atunci puteți pune pe podea discret linoleum. Este, de asemenea, potrivit pentru stilul descris.

plafon

Din moment ce stilul de înaltă tehnologie implică utilizarea de "bibelouri" moderne, ar fi rezonabil să se facă un tavan întins în sufragerie. Se pare că acoperirea este lucioasă, cu niveluri foarte impresionante, cu iluminare de fundal încorporată. Când se reflectă într-o suprafață lucioasă, lumina devine de două ori mai mare.

De asemenea, un amestec bun de diferite construcții din ipsos cu un tavan întins în tehnologie de vârf. O altă opțiune de proiectare bună în tavanul minimalist din camera de zi - doar vopsiți-o într-o culoare solidă și adăugați bare metalice.

9 fotografie

iluminat

Fără îndoială, iluminarea corect selectată poate schimba complet percepția asupra interiorului unei încăperi. Lumina din sufragerie este deosebit de importantă - aceasta este camera principală, în care se adună cu întreaga familie și în care primim oaspeți. Prin urmare, ar trebui să fie mândria proprietarilor. Vocația ei este să surprindă și să uimească.

Lumina poate fi prezentă nu numai ca un candelabru, ci și ca lumină de fundal a mobilierului și a diferitelor elemente de interior.

Prezența unui candelabru central nu este tipic pentru o cameră de zi în stil de înaltă tehnologie.Becurile cu o suprafață cromată lucioasă sunt potrivite aici. Acesta poate fi un punct sau o lumină ascunsă (încorporată într-un fel de suprafață a becului) și pot exista structuri articulate încastrate cu un dimmer sau cu un panou de control. Spoturile luminoase pot fi prezente pretutindeni: în interiorul dulapurilor, în jurul perimetrului oglinzilor, în blatul de lucru și chiar în jurul perimetrului podelei.

Luminile de înaltă tehnologie pot fi de asemenea montate pe podea. În același timp, ele sunt fabricate nu numai din metal, ci și din plastic. Nu mai puțin frecvente printre acestea sunt articolele din sticlă. În același timp, ele pot lua diferite forme: o sferă sau un con, un cub sau un trapez. În acest caz, există, de asemenea, un loc pentru frumoase, iar unele exemplare pot fi decorate cu pietre și cristale. Cu toate acestea, această plăcere nu este ieftină.

Dacă preferați în continuare o singură iluminare centrală, puteți alege un dispozitiv de iluminare pe anvelope sau pe șiruri de caractere.

Cu ajutorul iluminatului puteți să vă aflați într-o cameră. Deasupra zonei de canapea, puteți închide sconturile cromate pe un fascicul de metal, care poate fi dat în orice direcție. Și plasma poate fi luminată eficient din spate, astfel încât lumina să provină din interior, împrăștiind în toate direcțiile.

mobilier

Pentru ca camera dvs. de zi să se conformeze unei direcții de proiectare date, este necesar ca mobilierul să fie, de asemenea, combinat cu decorul general. Pentru aceasta, este necesar ca părțile sale să fie făcute din același material ca orice altceva. În camera, realizată în stilul high-tech, puteți pune o masă de cafea pe roți cu un capac de sticlă. În cazul în care camera de zi este de asemenea o sufragerie, este posibil să se instaleze un contor de bar și să se cumpere scaune pentru acesta pe un suport din metal deschis.

Scaune pivotante din plastic, canapele modulare și diverse structuri încorporate vor fi potrivite. Un suport cu o carcasă din plastic și rafturi de sticlă este potrivit pentru depozitare. Pentru o cameră de zi mică, setarea mobilierului transformator va fi deosebit de potrivită. Contorul de bar este scos și transformat într-o masă de noptieră din bucătărie, patul este pliat și transformat într-o canapea pentru întâlniri prietenoase și este convenabil să se ascundă aspiratorul în roata de pe roți.

Dacă sufrageria presupune prezența unui dulap, atunci ar fi frumos dacă acesta este un dulap cu perete complet. Este de dorit ca el să fie unul cu peretele și, dacă este posibil, să se îmbine cu el.

textil

Deoarece întregul spațiu în stilul high-tech ar trebui să fie susținut în culori delicate, puteți dilua ușor interiorul prin adăugarea unor accente luminoase. De exemplu, puteți adăuga o canapea sau scaune cu tapițerie roșie pe pereții alb-negru. Imaginile de fundal gri se armonizează bine cu liliac și purpuriu. Cu toate acestea, este necesar să se respecte regula neschimbată - toate culorile trebuie să fie de nuanțe reci și cât mai monocromatice posibil.

Deoarece interiorul de înaltă tehnologie nu implică prezența materialelor naturale, atunci pielea artificială poate fi folosită în siguranță ca o tapițerie.

Efectuarea de perdele pe streașine poate fi variată cu detalii decorative - pickups netede sub formă de inele din metal alb sau galben. În mod ideal, vor repeta culoarea și designul cornierului însuși, pe care îl atârnă.

Perdelele ar trebui să fie simple și concise - fără pliuri, draperii și rufe. Ideal pentru rolete sau jaluzele. Îngrijirea lor este minimă, iar praful se acumulează mult mai puțin decât pe tul. Chiar mai bine, cumpărați un mecanism automat care poate fi folosit pentru a ridica și coborî perdele de la distanță.Este destul de în spiritul techno, care rulează firul roșu în proiectul descris.

Pentru ferestre, este mai bine să alegeți țesături rigide cu diverse impregnări - cu un efect de reflectare a luminii, murdărie și apă-respingător, rezistent la praf. Astfel de proprietăți sunt, de obicei, materiale sintetice. Cu toate acestea, puteți utiliza țesături cu fibre amestecate, dar astfel încât acestea au o textura densă, cum ar fi satin, in și satin.

Tehnologiile moderne permit adăugarea fibrelor artificiale la fibrele naturale, obținând astfel o nouă generație de țesături cu proprietăți de performanță îmbunătățite. Astfel de perdele își păstrează forma bine, sunt spălate perfect și aproape nu sunt rumenite.

Exemple frumoase și știri

În ciuda simplității externe aparente și a absenței a tot ce este inutilă, stilul de înaltă tehnologie este destul de complicat pentru proiectarea unei locuințe, pentru că locuința ar trebui să fie, mai presus de toate, confortabilă, iar în acest interior a fost impus un tabu asupra tuturor acestor lucruri drăguțe care dau camerei o atmosferă caldă și confortul casei.

Totuși, aici puteți să experimentați decorul și să diluați ușor ascetismul interiorului de înaltă tehnologie:

  • Culorile de bază ale acestui stil sunt considerate a fi alb, gri, negru, maro și bej. Cu toate acestea, de la fiecare regulă există excepții și aici puteți da frâu liber fanteziei. De exemplu, puteți zona spațiului de living folosind tavanul. În același timp, poate fi nu numai pe mai multe niveluri, dar și pe mai multe culori. De exemplu, gama principală a camerei este albă, iar deasupra canapelei puteți face un plan de măslin sau argintiu.
  • Aceeași tehnică funcționează și pentru sex. În cazul în care camera de zi este în același timp un dormitor, atunci patul în sine poate fi pus pe podium, de-a lungul perimetrului căruia ar trebui să se utilizeze iluminatul cu LED-uri. Pentru a înmuia răceala designului, puteți împărți camera în zone cu ajutorul unei perdele de bumbac. Acest lucru nu este în întregime în concordanță cu înțelegerea clasică a tehnologiilor hi-tech, dar unele libertăți pot fi permise într-o zonă rezidențială.
  • Monogamia zidurilor poate fi poster variat în spiritul suprarealismului sau în fotografii alb-negru. Cu toate acestea, ele trebuie să fie decorate într-un cadru metalic sau să fie fără ele deloc. Este permisă o hârtie fotografică pe o temă megapolisă, precum și orice tip de avangardă.
  • Este în armonie cu albastrul metalic și el, după cum știți, calmează și pacifică. Dacă adăugați iluminare albastră în interiorul interiorului, atunci camera de zi va înceta imediat să fie fără față și astfel va fi umplută de căldura și confortul necesar pentru toată lumea. În plus față de astfel de iluminat, vă puteți gândi la scaune cu scaune din plastic albastru, o canapea și fotolii cu tapițerie albastră, sau jaluzele pe ferestre.
  • Plantele vii sunt, de asemenea, capabile să adauge confortului interior suplimentar discreționar. Cu toate acestea, în cazul tehnologiilor hi-tech, acestea nu ar trebui în nici un caz să fie curling sau înflorit, cum ar fi trandafiri sau violete. Aici, ca și în interior, este important să se respecte reținerea. Decoreaza podeaua livingului cu un palmier, aproape de calculator, pune un cactus, iar fereastra se va simti grozav de monstera sau ficus.

Rezumând toate cele de mai sus, putem concluziona că orice interior poate fi confortabil prin abordarea creativă a problemei.

Cum să creați un stil de înaltă tehnologie în interior, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor