Are șeminee electrice

 Are șeminee electrice

Odată cu debutul timpului rece, cineva vrea să simtă căldura și confortul casei, ascultând crackle-ul de lemn de foc din vatră. Șeminele în această situație vor fi foarte binevenite. Dar ce se întâmplă dacă apartamentul din clădirea înălțată a dormitorului nu vă permite să vă simțiți ca într-un conac de țară? O soluție bună la această problemă va servi șemineele electrice, prezentate într-un sortiment larg pe piața modernă.

Caracteristici speciale

Mulți se tem că un șemineu alimentat de o rețea electrică va consuma prea multă energie, având o putere mare. Cu toate acestea, dacă alegeți încălzitorul potrivit pentru accesoriile funcționale, acesta nu va fi mai puțin economic decât un încălzitor simplu de ulei.

Caracteristicile importante atunci când alegeți un astfel de produs într-un apartament sunt metoda lui de instalare, zona pe care o ocupă în cameră.

Materialele din care se face portalul decorativ din jurul structurii principale sunt, de asemenea, importante. În ceea ce privește diferitele principii de funcționare a aparatelor electrice, aici condițiile se vor potrivi aproape oricărei încăperi cu proximitatea unei prize de calitate. Excepția este șemineul cu generator de aburi, deoarece trebuie introdus în locul unde există acces rapid la apă.

În ciuda tuturor dificultăților aparente în alegerea unui astfel de echipament, este suficient să înțelegeți în ce scop va servi și cât spațiu poate fi necesar în camera. Și, desigur, întotdeauna trebuie să calculați bugetul în avans și, în funcție de acesta, să alegeți atât marca și modelul șemineului, designul portalului, cât și accesoriile acestuia.

tipuri

Pentru a începe este să aflați ce tipuri de șemineu există în magazinele rusești. Clasificările sunt diferite, dar principala este gradarea în funcție de locul de instalare.

etaj

Semineul are o dimensiune mică și, în consecință, prețul. Principalul său confort constă în faptul că nu este montat în perete, ci este o bucată interioară separată, ușor de deplasat în spațiu.Deci, în cazul în care camera este planificată pentru a fi reparată, un astfel de șemineu, fie lung sau mic, poate fi ușor înlăturat temporar într-o altă încăpere.

Unele modele sunt echipate cu roți, ceea ce simplifică utilizarea lor, de exemplu, în timpul spălării pardoselilor.

tabel

Astfel de mini-seminee electrice, ca o subdiviziune a podelei, au o funcție destul de decorativă. Prețul redus, comparativ cu un încălzitor convențional, vă permite să faceți un cadou luxos prietenilor și familiei care au visat mereu un astfel de detaliu interior. Cu toate acestea, zona mică a apartamentului sau apropierea mobilierului nu permite instalarea chiar a versiunii podelei.

De asemenea, pe desktop sunt incluse șemineuricare lucrează la alcool sau așa-numitul bioetanol. În acest caz, modelul este conectat în paralel cu rețeaua. Această substanță este absolut inofensivă pentru mediul înconjurător, care este deosebit de importantă în casele unde există copii mici sau animale de companie. Cel mai adesea acestea sunt comandate într-un cadru de sticlă transparentă rezistente la foc și plasate pe o bucătărie sau masă de cafea.

Montat pe perete

Un șemineu electric este instalat în modul unui panou de televiziune cu plasmă, adică este atașat cu brațe la peretele din apropierea prizei.Comoditatea lui constă în faptul că nu se produce nici o încorporare completă în perete, de aceea, dacă se dorește, astfel de echipamente pot fi ușor deplasate în jurul casei.

Cu această opțiune, vă puteți da frâu liber imaginației portalului, adică un fel de cadru cu balamale pe ecran, unde strălucesc arborii. Dacă îl construiți în același stil cu mobilierul înconjurător sau cu alte mobilier, puteți crea o cameră cu scopul unei bogate case nobile din secolul al XIX-lea.

Construit înăuntru

Cel mai naturalist și mai aproape de șemineu real este opțiunea încorporată (uneori se numește portalul). Desigur, o astfel de achiziție implică cheltuieli considerabile și o așteptare îndelungată pentru comandă, complexitatea instalării. Este pur și simplu imposibil să le echipăm cu anumite tipuri de spații. Totul se rezolvă foarte ușor dacă în cameră, chiar și atunci când se proiectează, a fost pusă o nișă pentru aragaz sau șemineu. În acest caz, puteți să comandați pur și simplu șemineu la dimensiunea nișei, furnizând anterior un conector pentru sursa de alimentare.

O astfel de structură mică nu poate fi apelată, iar dacă doriți să schimbați interiorul nu poate fi mutat. De aceea este mai bine să alegeți imediat o cameră potrivită - o cameră de zi sau un birou unde un șemineu electric poate fi pus pe vecie.

O altă clasificare a șemineelor ​​electrice este o astfel de caracteristică ca efectele imitației:

Semineu cu busteni stralucitori

Acesta este considerat cel mai popular printre proprietarii de case de țară și apartamente din zonele metropolitane. De lucru, inclusiv, și ca un încălzitor, un astfel de șemineu creează un sentiment psihologic al unui incendiu real ars. Cu toate acestea, jurnalele nu sunt de obicei reale, ci trase de artist și evidențiate de LED-uri și alte dispozitive speciale de iluminare.

Șemineu cu efect ember

Nu are numai panoul din spate în sine, ci și o nișă specială din spatele panoului, cu un rezervor plin de cărbuni reali. Uneori nu sunt hidrocarburi naturale, ci înlocuitori inofensivi de policarbonat. Marele lor plus este că ei nu pată semineul însuși și spațiul înconjurător, și, de asemenea, nu emit mirosuri neplăcute. Embers poate mocnească și face ca lumina în moduri diferite, amestecând constant, și apoi atmosfera unei proprietăți țară nu cu mult timp să aștepte.

Semineu cu imitație de foc

Echipat cu un generator de abur, care contribuie la senzația de căldură reală din cuptor.Elementul de abur are un rezervor cu apă, care trebuie să fie completat periodic. Dacă nu doriți să vă amintiți adesea că apa se scurge în șemineu, puteți să comandați un rezervor cu capacitate mare de cel puțin 50 de litri. Cu toate acestea, această capacitate nu va arăta foarte drăguț în interior, decorată cu antichitate rafinată.

Un șemineu cu efect de 5D este considerat cel mai de înaltă tehnologie produs în rândul omologilor săi electrici. Aici este cazul în care o persoană simte că arde în jurul lui bușteni, iar elementele electrice sunt complet invizibile.

Panoul 5D, în ceea ce privește durabilitatea și rezistența la uzură, nu este în niciun caz inferior modelelor clasice din sticlă și plastic refractar, însă copiii vor dori mai mult.

În șemineele electrice, au fost adăugate recent noi funcții, contribuind la o mai bună protecție a mediului și la îngrijirea mediului. Aceste calități corespund mai multor modele.

 • Semineu cu încălzire prin ventilatorunde se introduce o spirală specială cu lame, care eliberează aer în timpul rotației. Toate acestea contribuie la conservarea căldurii în încăpere și distribuția uniformă a acesteia în masele de aer. Acest element suplimentar absoarbe puțină energie electrică decât un șemineu obișnuit, însă calitatea aerului din cameră se îmbunătățește considerabil.
cu încălzitor ventilator
 • Șemineu infraroșu joacă în același rol ca o saună cu efect similar. Aceasta înseamnă că radiația cu unde scurte nu este absorbită numai de corpul uman fără a se face rău, ci, dimpotrivă, este în beneficiul proprietarului unui astfel de șemineu. Un agregat cu funcție infraroșie nu este, desigur, ieftin în comparație cu omologii obișnuiți, dar sănătatea, așa cum se spune, este mai scumpă.
 • Seminee electrice cu ionizatoare și umidificatoare facilitează, de asemenea, respirația persoanelor din cameră. Din orice element de încălzire, aerul, așa cum se știe, este foarte uscat, iar fereastra, nu în orice vreme, poate fi deschisă pentru ventilație. În astfel de situații, dispozitivele care fac aerul mai potrivit pentru viața normală ajung la salvare. Pentru unele modele de seminee, puteți cumpăra mai târziu un ionizator sau un umidificator separat ca parte a proiectului sau puteți instala pur și simplu astfel de dispozitive separat de șemineu.
infraroșu
cu ionizatoare și umidificatoare

Diviziunea principală a subspecii de șeminee electrice are loc pe o bază funcțională.

Înainte de a comanda un șemineu, trebuie să definiți clar ce scop aveți nevoie.

 • Un șemineu care va imita doar lemn de foc sau cărbune strălucitor, unde imaginea de busteni și lumini poate servi doar ca un element decorativ.
 • Semineu cu funcție de transfer de căldură, unde luminile nu joacă un rol major. Un asemenea șemineu joacă rolul unui încălzitor prezentabil.
 • Șemineu universal, care, după cum spun ei, se încălzește și îi place ochiul - cel mai popular, dar și cel mai scump. În diferite variante, acesta poate fi echipat cu sistem de încălzire, de exemplu, pentru a opri căldura în timpul verii și pentru a vă bucura doar de lumina de fundal. Există seminee cu telecomandă care reglementează nu numai temperatura de încălzire, dar și modul și intensitatea și gradul de intensitate a cărbunelui.
cu funcție de transfer de căldură
cu imitație de lemn strălucitor
Șemineu universal

Stil și design

Șemineul electric creează o stare de spirit mulțumită panoului central, unde dansurile luminează, dar prin designul portalului puteți judeca gustul gazdei. Merită să vă gândiți cum să încredințați finisarea portalului de șemineu unui designer profesionist. Comandantul va trebui inițial să se pună de acord asupra schițelor părții exterioare a șemineului cu clientul, astfel încât diferențele de preferințe să fie reduse la minimum.

Puteți încerca singur sau cu ajutorul artistului să deseneze o schiță a cadrului de șemineu. Sunt binevenite atât bucle simple, monograme sau imitații de coloane pe fețele vetrei, cât și motive complexe florale sau ornamentale cu inserții de litere din stema familială.

Există situații în care șemineul deja sa obișnuit cu interiorul, dar proprietarul vilei sau apartamentului vine în minte pentru a face reparații. Pentru astfel de cazuri, puteți crea inițial un portal detașabil sau un cadru din materiale poliuretanice și plăci aglomerate rezistent la căldură, potrivite pentru vopsire. Acum, chiar dacă interiorul camerei se schimbă dramatic, puteți regla șemineul electric la un nou design cu un cost minim.

În ceea ce privește proiectarea șemineelor, în funcție de forma geometrică a portalului, următoarele opțiuni sunt cele mai populare într-un apartament modern.

Portalul colțului

Poate fi semicirculară sau triunghiulară. Această opțiune este foarte bună pentru camere cu o suprafață mică sau camere cu un aspect non-standard. Dacă în colț există un aspect finit de o nișă, atunci șemineul va arăta chiar în acest loc. Cu aranjamentul corect al mobilierului într-un semicerc în jurul vetrei, putețipentru a ajunge la atmosfera de confort și de căldură în același mod ca și cum ar fi existat un șemineu cu drepturi depline în centru.

Tehnologie înaltă

Decorarea portalului în stilul high-tech poate sugera forme complet imprevizibile în combinație cu materiale artificiale, îndoite în direcții diferite. Astfel, un șemineu electric este realizat, de exemplu, sub forma unei vetre deschise, situată în mijlocul camerei și căptușită într-un cerc cu piatră sau cărămidă. La un astfel de incendiu artificial în condiții de cameră, este posibil să atașați o țeavă de eșapament la vârf care simulează fumul care iese din cameră.

Designul șemineelor ​​de înaltă tehnologie poate fi cel mai adesea văzut sub formă de oțel de argint sau de suprafețe din plastic alb. Acest element de decor trebuie să se potrivească cu celelalte componente ale camerei. Un șemineu modern, cu mobilier antic, nu este în niciun caz combinat.

modern

În ultimii ani, portalurile Art Nouveau au devenit un hit în toate magazinele și atelierele de specialitate. Un astfel de șemineu se caracterizează prin linii curbe netede, o gamă largă de culori (cel mai adesea, așa-numita culoare a cafelei cu lapte sau fildeș), o abundență de flori, frunze și monograme moi rotunjite. Această soluție elegantă ar trebui să fie în concordanță cu restul mobilei din cameră.Este, de asemenea, bine să se combine cu portalul în stilul modern va fi stuc ușoară pe tavan, repetitive motive și linii de decoratiuni semineu.

Designul imaginativ poate fi creat prin alegerea celui mai simplu portal, dacă îl decorezi cu material de înaltă calitate și original.

Cuarț aglomerat

Un exemplu frapant este placarea panourilor frontale ale aglomeratului de cuarț din vatră. Acest material de finisare este ușor de manevrat și de îngrijit, aproape nu absoarbe murdăria și funinginea, precum și rezistența la căldură. Materialul din cuarț arată aproape ca marmura naturală, cu mici incluziuni multicolore în piatră, ceea ce creează un flux suplimentar strălucitor care adaugă jocul de culori la focul artificial.

acril

Piatra acrilică este, de asemenea, foarte bună pentru decorarea unui șemineu electric. Dacă o alegeți în mod corect, acesta va străluci cu nobile, combinând frumos o schimbare de joc mată și lucioasă. Acrilice este foarte popular, în primul rând datorită posibilității de instalare fără sudură. Acest lucru înseamnă că, la finisare și îmbinare, nu vor fi vizibile nici îmbinările, nici excedentele, ceea ce permite această opțiune de finisare să concureze cu suprafețele netede ale pietrelor naturale.

O calitate importantă a acrilului este capacitatea de a termoforma., care le permite să acopere aproape orice suprafață, și nu doar portalul unui șemineu electric. Deci, dacă doriți, puteți crea o singură compoziție a șemineului și a portalului, a căminului, a coșului de fum, a părții de perete adiacentă la toată această splendoare.

Pietrele artificiale sunt foarte ușor de curățat - este suficient să le ștergeți cu o cârpă umedă. Spre deosebire de materialele de finisare din piatră naturală, a căror paletă de culori este limitată de natură, aici puteți alege orice umbră, combinată cu mobilier sau tapet.

alamă

Oțel inoxidabil sau blued, acoperire cromată - toate acestea sunt materialele care fac posibilă crearea unui design unic nu numai în stilul high-tech. Un șemineu cu elemente de fier arată ca o bucată de mobilier dintr-un castel medieval, care va arăta deosebit de impresionant într-o casă de țară.

Un element integrant al proiectării șemineelor ​​electrice moderne sunt accesoriile, cum ar fi lemnul cu lemn de foc real., precum și o găleată cu clești pentru răsucirea bustenilor și o scoică pentru a îndepărta cărbunele.Lemnul de foc poate fi artificial, in tonul pictat pe panoul de foc. Mirosul lemnului real și atmosfera de confort sunt transmise numai cu materiale naturale. Nu uitați că arborele este în putregai, gândacii de coajă pot fi prinși în lemn, prin urmare, lemnele ar trebui tratate cu unelte speciale la fiecare câteva luni.

Unde să locuiți?

Adesea, înainte de a cumpăra un șemineu electric, se pune întrebarea exact unde ar trebui instalat. Momentul alegerii spațiului interior este foarte important, deoarece, în funcție de aceasta, sunt selectate o anumită putere a dispozitivului și designul portalului. Locul preferat al cumpărătorilor ruși este camera de zi, pentru că aceasta este cea mai mare cameră din casă în care întreaga familie îi place să se adune seara sau se stabilește o masă festivă când sosesc oaspeții.

La comanda unui șemineu de o anumită dimensiune și a puterii de încălzire, este necesar să se procedeze din calculul potrivit căruia pentru fiecare 10 metri pătrați de spațiu de locuit există 2-3 kW de putere pentru încălzire uniformă. Deci, este mai bine să cheltuiți bani într-o sală de 20-30 de metri pătrați într-o casă mare și să cumpărați un șemineu mare și puternic, astfel încât în ​​timpul iernii să funcționeze nu numai o funcție estetică, ci și să acumuleze căldură.

Cea mai obișnuită greșeală la amplasarea șemineului - instalarea sa în fața ferestrei. Principiul este același ca și cu televizorul - lumina din fereastră, care intră pe panou, va lumina imaginea cu bușteni strălucitori și va fi slabă.

Cel mai bine este să amplasați un element electric de proiectare de-a lungul peretelui lateral.departe de ușa din față și de masa de cafea. Ultima observație este adevărată, deoarece, altfel, suprafața de sticlă a mesei și a căminului se poate încălzi una de cealaltă. Deși șemineele moderne sunt echipate cu un ecran special de protecție, care rămâne puțin cald chiar și după operarea pe termen lung a unității, este mai bine să fie în siguranță.

În cazul în care doriți să realizați o imitație completă a unui șemineu real cu un coș de fum și un raft de coș, trebuie să vă asigurați că tavanul din cameră este destul de ridicat pentru o astfel de frumusețe. După ce ați comandat un proiect complex de instalare, este mai bine să aflați în prealabil ce perete din apartament poartă, pentru a nu distruge nimic inutil atunci când construiți un șemineu.

Cu un șemineu cu balamale, totul este mult mai simplu. Poate fi atârnat pe televizor în fața canapelei, dacă locuitorii casei o imagine calmă a cărbunilor crackling sunt mai interesante decât emisiunile TV.Cu toate acestea, combinând într-o cameră și televizor și un șemineu cu balamale, este mai bine să le îndepărtați unul de celălalt. Amplasarea ambelor tipuri de echipamente pe pereți diferiți, le puteți proteja nu numai împotriva încălzirii reciproce, dar și pentru a evita o defecțiune la cablarea electrică atunci când două dispozitive cu putere mare sunt conectate la aceeași priză.

De asemenea, de asemenea, de multe ori comanda seminee electrice mici pentru dormitor.pentru a crea o atmosferă armonioasă intimă în cameră. În acest caz, opțiunea unghiulară sau de perete este cea mai potrivită. Principalul lucru nu este să instalați echipamentul prea aproape de capul patului, deoarece șemineul usucă aerul și ia oxigen în exces.

În dormitor, este mai bine pentru a pune un umidificator suplimentar pentru a dormi chiar și cu un șemineu de lucru a fost confortabil.

Șemineul de perete ar trebui să fie atârnat sub orizont, deoarece admiră în principal dintr-o poziție orizontală, culcat în pat.

Destul de mică cameră nu implică încorporarea unui șemineu electric. Pentru o astfel de cameră cubică puteți cumpăra un mini-șemineu și instalați-l oriunde - pe masă, noptieră sau doar pe podea.Este puțin probabil să se încălzească noaptea înghețată de iarnă, dar poate servi drept înlocuitor demn pentru o lampă de noapte sau un televizor.

Sfaturi

Înainte de instalarea unui șemineu electric, mai ales într-un apartament mic sau într-o clădire veche de înălțime, mai bine să iei niște sfaturi.

 • Având o ușă de intrare îngustă, este necesar să se măsoare în avans înălțimea de lungime-lățime a tuturor orificiilor prin care va fi transportat șemineul în timpul procesului de instalare.
 • Determinați rulmenții și pereții laterali în conformitate cu planul de construcție al apartamentului, deoarece instalarea unui șemineu și distrugerea zidului este pur și simplu interzisă prin lege sau necesită o permisiune suplimentară pentru reamenajarea locuințelor și a utilităților. Chiar și parantezele pentru șemineul de perete din peretele de sprijin vor fi practic imposibil de înșurubat, numai tapetul va fi deteriorat și zero va fi util.
 • Verificați calitatea cablurilor și conectorilor prizelor la care va fi conectat șemineul, precum și generatorul de abur, ionizatorul de aer și alte aparate conexe. În aceeași cameră nu ar trebui să lucrați simultan două sau mai multe dispozitive cu putere mare, cum ar fi un șemineu, un cuptor cu microunde, mai multe televizoare și așa mai departe.Pentru proprietarii de apartamente într-o clădire în creștere, o astfel de situație poate fi pur periculoasă, deoarece, cu o întrerupere bruscă a alimentării, unele dispozitive pot eșua. Ce este mai groaznic, în acest moment, numeroși vecini pot rămâne fără lumină.
 • Decorarea portalului ar trebui aleasă, de asemenea, în funcție de caracteristicile arhitecturale ale camerei și chiar de faptul că în casă există copii mici sau animale. Dacă acestea sunt, atunci nu ar trebui să decorați bogat cu stucul zona din apropierea podelei, mai ales atunci când elementele decorative proeminențează puternic pe suprafața netedă a portalului. Gospodăriile fără sfârșit pot tăia sau zgâria toate ornamentele bogate în timpul jocului și, la urma urmei, costul unor astfel de modele elegante este atât de mare.

Pro și contra

Șemineul electric din casă are, bineînțeles, o serie de avantaje:

 • Eficacitatea costurilor în comparație cu achiziționarea acestui șemineu la momentul cumpărării și cu întreținerea și îngrijirea ulterioară.
 • Abilitatea de a instala chiar și într-un apartament de dimensiuni mici din oraș, pentru că acum nu este nevoie să atașați coșul de fum la ieșirea pe stradă, deci având un șemineu în casă este mai ușor decât o hota de bucătărie.
 • Dacă nu există absolut nici un loc pentru un șemineu pe podea - atârnă-l pe perete sau puneți o mini-versiune pe masă sau în noptieră.
 • Portalul pentru șemineu poate fi cumpărat separat sau fabricat în funcție de o schiță individuală, astfel încât să nu pară un obiect străin în interiorul încăperii. Panourile din materiale artificiale vă permit să reparați cadrul șemineului sau să înlocuiți o parte a elementelor decorative, dacă a existat o reparație sau un șemineu vechi, care nu v-a plăcut.
 • Este posibil să se adapteze un șemineu electric chiar și pentru o saună din țară - cărbuni și pietre incandescente într-un rezervor separat, iar în partea de sus există o imagine frumoasă a bustenilor strălucitori.

Există o serie de inconveniente în apropierea șemineului din casă, deși nu pot fi considerate semnificative:

 • În comparație cu un încălzitor convențional, un șemineu este scump, deși puteți găsi întotdeauna un model mai ieftin, totul depinde de bugetul de uz casnic.
 • Din cauza funcționării unui șemineu puternic, cablarea poate să nu funcționeze, mai ales dacă activați mai multe aparate electrice în același timp.
 • În timpul funcționării pe termen lung a unui șemineu electric, aerul este uscat, deoarece în timpul reacției de eliberare a căldurii, oxigenul este absorbit.O aerisire regulată sau cumpărarea unui umidificator va rezolva cu ușurință această problemă.

Exemple frumoase în interior

Șemineul electric din această cameră se potrivește în interiorul camerei în cel mai bun mod posibil, în ciuda combinării riscante a trei materiale în finisarea portalului. Căptușeala principală a lemnului închis contrastează bine cu fundalul pereților albi, iar cărămizile ușoare de la margini servesc drept extensie a peretelui. Culoarea murdară între cărămizile individuale nu permite ca șemineul să se îmbine cu spațiul din jur. Rama din oțel inoxidabil întunecat trece cu ușurință pe suprafața ecranului cu busteni strălucitori, oferind șemineului un aspect naturalist. Un mantel încorporat vă permite să completați imaginea cu accesorii anticariene, ceea ce creează o atmosferă specială de confort.

Nu foarte proeminent de pe portalul de perete în stil neoclasic arată spectaculos într-o cameră cu o atmosferă strictă. Panoul principal seamănă cu un templu antic grecesc cu semi-coloane pe margine. Un minim de bijuterii în combinație cu elementele rotunde ale așa-numitei ordini Dorice în colțuri conferă întreaga structură solemnitate și monumentalitate.O soluție neobișnuită, sub forma unui cadru dublu, vă permite să luați în considerare jurnalele de fum în maniera imaginii. În primul rând, este înconjurat de un cadru din lemn, și numai apoi un portal larg alb. Pereții din cameră sunt două tonuri mai întunecate decât portalul, ceea ce permite șemineului să nu se îmbină cu alte elemente de interior din cameră.

Șemineul de înaltă tehnologie din interiorul camerei se aseamănă ușor cu o vatră tradițională în casele vechi japoneze, datorită unui portal neobișnuit, căptușit cu grinzi de lemn masiv care se convertesc în cruce și proeminențează de perete. Cadrul interior bej este vopsit în aceeași culoare cu pereții. Aceasta permite ca șemineul să se amestece armonios cu peretele. Pe suprafețele de lemn superioare și inferioare, puteți pune accesorii într-un stil similar pentru a crea un spirit oriental autentic.

Toată lumea alege independent dacă merită să facă o achiziție atât de neobișnuită pentru a îmbunătăți designul apartamentului. Pe de o parte, un șemineu electric spirtoase poate înlocui un încălzitor obișnuit, pe de altă parte, în loc de busteni strălucitori, este mult mai interesant să se uite la ecranul TV. Oricum, șemineul va ajuta cu siguranță să creeze o atmosferă unică de confort și căldură, care poate aduna toată familia în timpul serii pentru conversații lungi sau băuturi de ceai.

Cum sa faci propriul portal pentru semineu electric, vei invata din urmatorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor