Dale de șemineu: cum să alegi și cum să aplici?

Șemineul decorat cu dale, poate să arate elegant într-o varietate de tipuri de interior. Placile sunt placi ceramice mici cu relief sau pictura interesanta. Ele pot fi descrise ornamente tradiționale, scene fabuloase și mitologice și puteți găsi, de asemenea, versiuni moderne de plăci cu desene abstracte. Aceste detalii strălucitoare ale interiorului vor atrage cu siguranță atenția, deci merită să le alegeți cu grijă.

Caracteristici de design

Terasele de decorare sunt considerate tradiționale în cultura rusă, dar în casele moderne, acestea pot părea destul de exotice. În același timp, nu este deloc necesar să furnizăm întreaga cameră în stilul unei izbe rusești - o combinație de direcții diferite este acum la modăprin urmare, un șemineu decorat cu țiglă poate părea natural chiar și cu elemente decorative mai moderne.

Dacă vă decideți să impuneți plăci pe șemineu cu propriile mâini, ar trebui să acordați atenție numeroaselor nuanțe ale acestui decor. Cât de bine arată dalele în interior depinde de dimensiunea și aspectul încăperii, precum și de decorarea și mobilierul. Oricum, puteți găsi întotdeauna o opțiune bună care se va potrivi elegant în decorul camerei.

Țiglele sunt decorațiuni strălucitoare care implică o abundență de detalii mici. sub forma unei imagini de pictură sau de relief. Din acest motiv, acest design este potrivit în principal pentru camere spațioase.

Dacă aveți un mic living cu șemineu, trebuie să vă abțineți de la acest decor luminos, detaliile mici fac ca camera să fie vizibil mai mică și să supraîncărcați spațiul.

Decorată cu plăci multi-colorate, șemineul va deveni centrul semantic al camerei dvs. Acest lucru înseamnă că alte elemente luminoase din setarea camerei care ar putea concura cu șemineul decorat ar trebui selectate cu mare grijă.În mod tradițional, în cameră se face un centru de simțuri, în timp ce restul mobilierului se află în jurul acestuia și nu atrage atenția. O excepție pot fi camerele de zi spațioase, împărțite vizual sau fizic în mai multe zone. Fiecare dintre ele poate fi plasată pe un subiect atrăgător, care va deveni centrul semantic.

În cazul în care șemineul, complet așezat cu gresie și seamănă cu o sobă adevărată, vă pare prea exotic, puteți diversifica ușor plăcile decorative din vatră cu designul tradițional. Nu este necesară așezarea plăcilor pe șemineu pe întreaga suprafață, pur și simplu o puteți decora în centru sau din lateral cu mai multe plăci. De asemenea, pardoselile pot arăta elegant în jurul șemineului de pe perete, formând un fel de cadru.

Culoare și relief

Pentru interioarele moderne, este obișnuit să alegeți plăci de relief simple care pot fi întunecate, luminoase sau strălucitoare, în funcție de caracteristicile specifice ale designului. În acest caz, accentul se pune pe relief, dar ar trebui să fie destul de minimalist. O asemenea interpretare modernă a decorului sobei rusești poate fi punctul culminant al casei tale.

Tiglele pictate luminos și pestriț pot fi folosite în stilul țării sau într-un interior eclectic. În același timp, este posibil să se stabilească modele pe suprafața șemineului cu dale de diferite culori, ceea ce va face posibilă concentrarea pe plăci de beton neobișnuite. Cele mai strălucitoare modele pe care doriți să le evidențiați pot fi plasate pe un fundal deschis sau întunecat.

Nu se recomandă utilizarea în proiectarea a mai mult de trei culori principale, altfel designul ar putea părea vulgar.

Sfaturi pentru alegere

În magazinele de construcții moderne puteți găsi gresie pentru orice gust și buget. În mod tradițional, au fost făcute cu mâna, iar pictura fiecărei plăci a fost unică. Acesta este un decor foarte elegant, deci trebuie să alegeți dalele cu toate detaliile. Deoarece plăcile atrag multă atenție pentru ei înșiși, este foarte important ca suprafața să aibă relieful corect și să fie pictată și pictată în mod calitativ.

Designul plăcilor din beton joacă, de asemenea, un rol important. Luați în considerare următoarele. Opțiuni posibile pentru pictură și relief pe plăcile decorative care pot fi integrate organic în interiorul casei dvs.:

 • Foarte popular acum Placi decorative din Rusia cu o varietate de ornamente florale. Cel mai adesea, acestea au un fundal luminos de pictură luminată, completată de o ușurare. Într-un interior simplu, aceste opțiuni pot să pară de modă veche, dar dacă creați o atmosferă eclectică și adăugați un șemineu căptușit cu astfel de dale cu mobilier modern, designul poate fi foarte interesant.
  • Țigle olandeze Ele se bazează pe smalț alb și pictură albastră translucidă. Acestea sunt plăci netede fără relief, care prezintă o întreagă pictura pitorească. Cel mai adesea, parcelele de astfel de plăci pictate sunt peisaje rurale, orașe, nave, scene cu mori, călăreți și pescari. Astfel de gresie creează o atmosferă unică în casă și completează elegant chiar și interiorul simplu laconic al casei. Ocazional, în dalele olandeze găsiți ornamente galbene și de teracotă - mai multe dintre aceste plăci vor putea umbri cu succes plăcile rafinate alb și albastru.
   • Italiană majolică Se distinge printr-o varietate de culori și ornamente sofisticate. De obicei, plăcile italiene au o ușoară ușurare și sunt abundente în modelele florale.Culorile tradiționale sunt verde, maro, galben și albastru. Spre deosebire de țiglele rusești cu amprente florale, tradiția italiană folosește mai multe culori nereușite, astfel încât modelul nu se deosebește prea mult. În plus față de elementele florale și de plante, sunt caracteristice imagini de fructe, păsări și portrete ale persoanelor în profil.
    • Dale persane ele se deosebesc printr-o pictura deosebit de subțire și rafinată, iar gama de culori într-o paletă întunecată poate fi găsită: dale de culoare albastru închis, maroniu, maro și închis, cu modele mai ușoare, reliefate de relief. Modele orientale abstract, care seamănă cu modelele florale modificate, sunt cele mai caracteristice acestor plăci. De la o distanță, plăcile tradiționale persane arată aproape monolit, iar după o examinare mai detaliată, se poate aprecia complexitatea și eleganța celei mai bune pictură. În plus față de ornamente, imagini de călăreți de cai, ramuri de copaci pline de fructe, precum și creaturi mitice sunt populare.
     • Pentru plăcile decorative din engleză caracteristică paletă de restricție de culoare. Foarte des, aceste opțiuni rămân în culoarea naturală a teracotă - o faianță de relief din argilă este pur și simplu lăcuită.Uneori se găsește și o combinație de paletă de culori alb, albastru și maro. Astfel de plăci se pot potrivi elegant în interiorul clasic, precum și în stilul modern care este în prezent la modă.
      • Pentru cultura artistică a Orientului îndepărtat Placile nu erau caracteristice, dar acum găsiți plăci cu imitații de pictura japoneză în magazine. Acestea pot fi crapii de aur, păsările și ramurile copacilor înfloriți, reprezentați într-un set limitat de culori pe o faianță albă bej. Dacă doriți să aduceți elemente orientale în interior, astfel de modele pot arăta cu siguranță foarte interesante.
       • Placi moderne pentru interioare la modă, ele fac de multe ori monofonice sau două culori, iar relieful este minimalist. Astfel de ceramică nu va fi disonantă nici măcar cu un design concis în stilul high-tech. Uneori, ornamentele sunt împrumutate din cultura artistică tradițională și, uneori, ele sunt complet abstracte și arată foarte modernă. Dacă vă este frică că plăcile clasice nu vor arăta armonios în casa dvs., astfel de opțiuni pot să vă placă.

        În magazinele moderne de construcții, plăcile cu o gamă largă de modele pot fi achiziționate în seturi complete sau individual. De asemenea, merită luate în considerare diverse magazine online, de multe ori gama lor este mult mai largă, iar politica de prețuri surprinde plăcut.

        Placile care iti plac pot fi facute la comanda, alegand exact designul de care ai nevoie.

        Soluții interesante în interior

        În ciuda faptului că, de mult timp, plăcile decorative au fost considerate un atribut al unui stil exclusiv tradițional, plăcile moderne în toată diversitatea lor sunt potrivite pentru o mare varietate de tipuri și stiluri de interior.

        Există următoarele opțiuni:

        • Luminile decorative pot fi perfect integrate în stilul țării - elementele ceramice vor arăta grozav cu lemnul întunecat și ușor. În același timp, puteți crea atmosfera unei colibe reale rusești, dacă alegeți mobilier sculptat și adăugați interior cu accesorii ceramice elegante - vase, cazane sau vase.
        • Chiar si intr-un interior clasic, placile pot arata elegante, dar merita in cea mai mare parte sa aleaga culori usoare si solide.Placile cu imagini complexe pot fi, de asemenea, potrivite, dar ar trebui sa fie doar cateva dintre ele, astfel incat acestea sa se impotriveasca fundalului general si nu arata prea colorate.
        • Pentru stilul colonial se pot monta placi cu pictura orientala. Dalele întunecate arată întotdeauna destul de restrâns și elegant, iar modelul rafinat va fi un punct culminant al interiorului. Placile elegante cu modele ornamentate și imagini ale creaturilor mitic se vor potrivi perfect în atmosfera romantică a spațiului în stilul colonial.
         • În stil eclectic, puteți combina elemente moderne de decor cu plăci tradiționale. În același timp, pentru ca designul să arate cu adevărat proaspăt și interesant, nu numai contrastele dintre elementele diferite, ci și caracteristicile care le unesc sunt importante. De exemplu, schema de culori a plăcilor și a decorului camerei poate coincide sau puteți repeta modelele de plăci pe gresie.

          Cel mai adesea, semineele sunt instalate în case de țară - acolo arata cel mai potrivit. Cu dale decorative într-o casă privată, puteți crea o atmosferă unică de căldură și confort, precum și pentru a evidenția vizual vatra în interior.Deoarece casele private sunt de obicei mult mai spațioase decât apartamentele medii urbane, interiorul în ele este, prin definiție, mai eclectic. În plus, într-o casă privată doriți să simțiți apropierea de natură, să folosiți materiale naturale pentru decorare și să împrumutați motive de design tradiționale.

          Deseori, casele particulare aleg cele mai strălucitoare și cele mai neobișnuite plăci care atrag atenția și devin accentul principal în interior.

          Uneori, plăcile dintr-o casă de țară nu numai că au răspândit complet șemineul, ci și le-au folosit pentru a decora blaturile de lucru, pervazurile pentru ferestre, precum și pentru a decora plăcile de pardoseală. Dacă toate plăcile sunt făcute în același stil, într-o cameră spațioasă, un astfel de design nu va arăta supraîncărcat. În același timp, opțiunile minimaliste care utilizează mai multe plăci pot să pară și ele elegante.

          Pentru un șemineu electric în gresie apartament sunt de asemenea potrivite, chiar dacă acesta are un design modern în stil high-tech. Principalul lucru este să alegeți schema de culori potrivită și să nu supraîncărcați designul cu detalii. Placile cu un design laconic par adesea interesante chiar si in combinatie cu metalul, sticla si zidaria,caracteristică a șemineelor ​​electrice moderne.

          Cum să alegeți țigle pentru șemineu, consultați următorul videoclip.

          Comentarii
           autor
          Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

          Sala de intrare

          Camera de zi

          dormitor