Subtilitățile decorului de șemineu de Anul Nou

Anul Nou - o vacanță de familie, asociată cu confort și magie. Pregătirea pentru aceasta este o etapă importantă în organizarea unei sărbători, care afectează, în primul rând, decorarea casei în ansamblu. Șemineul, care este obiectul central al interiorului casei, are nevoie în special de o decorare de Anul Nou. Cunoașterea subtilităților decorului vă va permite să vă amenajați inițial și armonios, în conformitate cu tema vacanței.

Caracteristici speciale

Realizarea unui șemineu de Anul Nou este o sarcină destul de dificilă. La decorarea acesteia, este necesar să se ia în considerare două puncte principale.

Compatibilitate cu culorile

Roșu, alb, albastru și albastru - culorile clasice utilizate în designul interior în stilul de Anul Nou. Dar schema de culori poate fi completă și diversificată, arătând imaginație și notă creativă.Pentru a dilua paleta standard va ajuta la nuanțe portocalii, smarald, vernis sau roz pal. Când combinați culorile, trebuie să vă amintiți o regulă simplă: tonurile calde nu trebuie amestecate cu cele reci. Culorile neutre vor contribui la adăugarea unui accent pe paleta principală de culori: alb, argintiu și aur. Este important să se țină seama de faptul că culorile de vacanță ar trebui să fie în armonie nu numai între ele, ci și cu interiorul casei în ansamblu.

prevenirea accidentelor

Semineu - o sursă de foc deschis. Îndepărtarea mișcării poate provoca incendii.

Respectarea următoarelor reguli va asigura siguranța în casă și va împiedica apariția unui incendiu:

 • Este necesar să alegeți elemente decorative pentru un șemineu din materiale sau baze neinflamabile, a căror aprindere este dificilă (de exemplu, plastic, cauciuc, metal, sticlă).
 • Hârtia și decorurile de țesături instantaneu se aprind, astfel încât utilizarea lor este interzisă.
 • Nu puteți decora șemineul cu panglici, ramuri naturale și conuri. Dacă se utilizează aceste elemente decorative, se recomandă să vă amintiți măsurile de precauție.
 • Este interzisă plasarea obiectelor de decor pe nivelul inferior sau pe podeaua de lângă șemineu.

Luând în considerare punctele de mai sus va contribui la decorarea șemineului pentru noul an, pentru a asigura siguranța.

decorare

Este mult mai ușor și mai simplu să decorați un șemineu pentru o sărbătoare cu un raft special, deoarece orice decor de sărbătoare poate fi pus pe el. Unul dintre cele mai populare elemente de decorare este ghirlanda conifere artificială cu lumini, lungimea căreia poate fi scurtă și lungă în funcție de preferințele personale și de ideile creative ale proprietarului casei. Această opțiune este o decorație clasică și se potrivește în orice interior. Puteți lega și pune pe raft ramuri naturale de pin, molid sau brad, în care puteți tricot tot felul de crengi și flori. O astfel de soluție concisă va da vacanței nu numai designul original, ci și un parfum indescriptibil.

O opțiune de proiectare a șemineelor ​​de tip win-win și populare - șosete și mănușiunde puteți ascunde surprize mici, dar deosebit de plăcute. După ce a făcut un raft de coș cu materiale textile pentru masă, este permis să aibă lumanari pe ea fără sfeșnice. Dacă doriți, puteți tricota o ghirlandă strălucitoare într-un rând de lumânări.O opțiune de design adecvată și frumoasă va fi instalarea pe un raft de bile de sticlă umplute cu zăpadă artificială, personaje de Crăciun ale lui Moș Crăciun, Snow Maiden, Snowman, cerb și obiecte legate de tema Anului Nou.

Compozițiile compuse din mere, portocale, mandarine, rodii, așezate pe o cămăruță, au o aromă ademenitoare și fac luxul interior al camerei. Este mult mai dificil să decorați șemineul, de care lipsește raftul. În acest caz, cadrele superioare și laterale ale șemineului sunt decorate cu o ghirlandă formată din bile interconectate, fulgi de zăpadă decorativi, fructe de pădure, conuri, margele sau jucării. Există încă 1 opțiune pentru a proiecta un șemineu fără un raft - instalare pe ambele părți ale vetrei de compoziții înalte, care pot fi alungite vaze, conuri și alte obiecte.

În prezența unei distanțe mari de la pardoseală până la șemineul încorporat în perete, este permisă plasarea unei piei albe din blană sub vatră, instalarea unor figurine de personaje din povestiri de Anul Nou, vaze pline cu fructe, fructe cu coajă lemnoasă sau decorațiuni de Crăciun. Șemineul este inima casei, un simbol al confortului de acasă și de familie.Din păcate, nu fiecare casă are posibilitatea de ao aranja. Dacă instalarea unui șemineu adevărat este imposibilă și dorința de a fi echipată în casa dvs. este irezistibilă, puteți crea un șemineu fals, care se realizează personal dintr-o cutie de carton.

Principii de bază

Opțiuni pentru șemineu decor decorative de Craciun foarte mult. Luați în considerare cele mai interesante.

Prelucrarea lemnului de foc sau a lemnului din material rezidual

Ele sunt realizate din carton ondulat, care este laminat. Grosimea busteanului depinde de dimensiunea foii de carton (dacă foaia este mai mare, jurnalul este mai gros). Ramurile sunt alcătuite din mici pachete de carton și lipite pe jurnal. Suprafața lemnoasă a lemnului este pictată în culoarea zăpezii, locurile răsucite rămân intacte. Lemnul de foc artizanal sau buștenii reali pot fi amplasați lângă șemineu.

Imitație de foc

O ghirlandă bine pliată este așezată în cutia de foc a vetrei. Este posibil să folosiți lanterne sau ochelari, la baza cărora sunt amplasate lumanari. Astfel de opțiuni de decorare sunt cele mai sigure.

decorare

Utilizarea tapetului pentru lipirea suprafețelor sau tăierea șiaranjament suplimentar sub formă de zidărie din bucăți de carton de formă dreptunghiulară, asemănătoare cărămizilor.

decor

Un șemineu executat manual poate fi decorat cu decorațiuni de Crăciun sau stralucitor. La marginile șemineului se pot pune cizme sau mănuși. În cuptor a permis aranjarea figurinelor de eroi, cărți sau cadouri de poveste.

Pe un șemineu din carton arata grozav:

 • coroane de flori;
 • steaguri și fulgi de zăpadă tăiate din hârtie;
 • imagini;
 • ghirlande de casă.

Un proiector special sau o minge cu LED-uri disco va ajuta șemineul și întreaga cameră să se joace cu culori noi.

Intervalul de culori

Culorile centrale care sunt preferate atunci când creați un interior de Anul Nou sunt:

 • albastru;
 • albastru;
 • roșu;
 • alb.

Această gamă de culori poate fi mărită semnificativ. Decorul șemineului de Anul Nou este realizat cu ajutorul decoratiunilor de culoare portocalie, asociate cu culoarea citricelor și creând o atmosferă caldă, precum și o dispoziție festivă. Elementele concepute într-o nuanță de nobilă verde, care pot umple interiorul cu lux și liniște, vor fi potrivite pentru decorarea șemineului.Pentru a spori efectul flacarii folosind nuante bogate de culori vandate, auriu, argintiu si roz.

Este important să simțiți armonie cu combinația de culori.astfel încât ideea de decorațiuni interioare nu diferă suprasaturarea și gustul nepotrivit. În cazul în care șemineul este decorat în culori calde, galben, portocaliu, roșu sau visiniu va fi un plus excelent. Dacă șemineul este decorat în nuanțe reci, combinația perfectă se va realiza prin introducerea tonurilor albastre, albastre sau verzi. Aururile, argintul și albul se referă la culori neutre. Ele arata elegant si frumos in combinatie cu alte tonuri, dar ca baza pentru interiorul livingului, in care exista un semineu, nu trebuie sa le folositi.

Exemple frumoase în interior

Orice interior creat pentru a sărbători noul an, arată luxos, neobișnuit și fabulos. Proprietarii casei își întruchipează ideile creative, fanteziile și preferințele personale. Toate acestea au scopul de a crea o atmosferă unică de vacanță și o dispoziție excelentă printre oaspeți.

Fiecare interior este unic în felul său și următoarele exemple confirmă acest lucru:

 • Culoarea albă clasică oferă o întindere liberă scopului creativ.Se îmbină perfect cu orice nuanțe. Sufrageria albă cu zăpadă, cu șemineu, decorată cu elemente decorative luminate, este un bun exemplu al unui design interior magnific în tema de Anul Nou.
 • Ghirlanda conifere artificială în interlacing cu lumini, decorațiuni de Crăciun, panglici decorative și conuri arată blând și luxoasă. Această decorare interioară, decorată în tonuri bej, creează o atmosferă de confort și căldură.
 • Un decor incomparabil este decorarea unui șemineu cu ghirlanda de conifere în combinație cu fructe citrice. Nu există excese speciale (lămpi, decorațiuni de copaci de Crăciun, figurine de Anul Nou), dar acest lucru nu împiedică decorarea originală să prindă gospodăria în atmosfera festivă.
 • Armonia minunată a culorilor, combinația unică a elementelor decorative care completează stilul general al sufrageriei, nu vor lăsa indiferenți nici pe cel mai pretențios cunoscător al frumosului.
 • Semineu de casă, decorat în tema de Crăciun, frumusețea sa nu este inferioară acestei vatră. Camera, care este completată de un astfel de element decorativ, a devenit mai confortabilă și festivă.

Cum să creați șemineu de Anul Nou cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor