Imbunatatiri delicatese cabana site-uri

Ideile apropierii de natură nu sunt noi. Au apărut mai mult de trei secole în urmă și nu își pierd relevanța. Probabil că fiecare persoană, cel puțin o dată în viața sa, a simțit dorința de a scăpa de graba orașului, de stres constant, de a-și relaxa sufletul. Și pentru unii oameni în condițiile ecologiei moderne, viața țării contribuie la îmbunătățirea semnificativă a sănătății. Nu uitați rolul casei de vară ca ajutor pentru bugetul familiei într-o criză. Adesea serveste ca loc de odihna. Dar legumele naturale și fructele cultivate pe cont propriu vor fi un bonus frumos.

Caracteristici speciale

În primul rând, tipul terenului depinde de scopul pentru care este destinat să fie utilizat. Utilizarea ca loc pentru cultivarea anumitor legume sau fructe și fructe de pădureculturile nu pot prevedea nici măcar construcția unei case - va fi suficientă pentru depozitarea temporară. Când la dacha se planifică nu numai recoltarea, ci și petrecerea timpului cu prietenii, puteți instala un foișor. Și dacă intenționați să petreceți noaptea sau chiar să trăiți, aveți nevoie de un loc unde să dormiți, să gătiți și să aranjați zona înconjurătoare, efectuând comunicările necesare.

Caracterul sezonier al utilizării este diferit de cel permanent. Clădirea trebuie proiectată pentru a trăi pe tot parcursul anului și pentru comunicații (iluminat, instalații sanitare, încălzire) care funcționează în condiții de temperatură diferite. Trebuie să existe și alte clădiri - garaj, baie, seră. Site-ul în sine ar trebui să funcționeze în condiții meteorologice diferite - au piese solide, iluminat bun, posibilitatea de a intra în timpul iernii. Pentru existența autonomă, este de dorit să ai un puț (sau bine) sau să ai propria sa sursă de generare de energie (generator).

Echipamentul intern al casei (inclusiv mobilierul) trebuie să fie rezistent la fluctuațiile de temperatură atunci când este folosit neregulat.Dacă nu veți menține constant același nivel de umiditate sau de căldură - alegerea materialelor, mai întâi de toate, evaluați caracterul lor practic.

Nu vă grăbiți să distrugeți tot ce era pe site înainte. Poate că unele obiecte de natură animată și neînsuflețită vor fi utile pentru decorarea ei. Boulders sau pietre semi-săpate vor fi punctul de plecare al fanteziei tale.

stiluri

Designul stilistic depinde în întregime de preferințele proprietarilor. Probabil, fiecare persoană din visele sale are o imagine a unui loc unde se poate relaxa complet. Cele mai multe idei sunt ușor de implementat.

Stilul rusesc inspirat de povestea cea mare sau izba scăzută fără un singur cui. Originalitatea și simplitatea sunt captivante. În plus față de decorarea sculptată a casei, puteți folosi cărucioare simbolice, sobe, butoaie, sandale, canișe de lut, animale umplute. Principalul material este lemnul (vopsit sau vopsit cu lac sau lac). Terenul din fața casei este acoperit cu pardoseală din lemn, precum și traseele. Gardul poate fi solid cu o poartă masivă sau scăzut sub forma unui gard sau căzut.

European este similar cu el stil de țarăîn care, împreună cu lemnul, pietrele prețioase, paiele, produsele metalice forjate sunt utilizate pe scară largă. El este mai discret. Elementele decorative ale casei sau foișor vor fi motive florale în pictura sau alte prelucrări de lemn.

Vegetația ar trebui să fie naturală - arbuști cu creștere redusă, flori sălbatice.

Grădina în stil englezesc geometrice, toate liniile sunt clare, arbuști și arbori tăiați. Paturile de flori sunt simetrice. Un alt rezultat al faimoasei străluciri a britanicilor sunt peluzele bine îngrijite. Datorită multor ani de îngrijire și varietăților speciale, pot juca sport, se pot relaxa, pot organiza picnicuri, iar acest lucru nu le va face nici un rău.

În inima celebrului grădini japoneze pietrele reprezintă ideea de contemplare și meditație. Se pare că pietrele de piatră de dimensiuni diferite, așezate într-o ordine haotică, au de fapt un înțeles special. Decorul este o macara si o broasca testoasa, care este un simbol al inaltimii spiritului si longevitatii, precum si divinitatea in sine - Buddha.

Stiluri africane uimi cu scara și luxul lor. Atributul principal este o terasă, bine protejată de ochii curioși, cu un iaz constant, sub forma unei mici piscine sau a unei fântâni. Pasarele, gardul și fațada clădirii sunt terminate cu dale de mozaic pline.Dacă este posibil, instalați plante exotice care se pot adapta la climatul adecvat.

Nici un aspect impresionant stilul castelului. Desigur, acest design este mai potrivit pentru zone spațioase, de preferință cu un iaz, în care structura va fi reflectată. Atmosfera din Evul Mediu va adăuga arcade, poduri, statui în grădină.

Stil mai modern minimalismul - un adevarat zeu pentru conservatorii care iubesc aparent simplu, dar in acelasi timp si solutii functionale. Tehnologia high-tech este o reflectare a tuturor realizărilor tehnice și științifice - materialele cele mai durabile, formele neobișnuite și soluțiile de design spectaculoase.

desen

După ce a primit terenul deja echipat, toate îmbunătățirile ulterioare ar trebui făcute ținând cont de facilitățile existente. În acest sens, terenul neexploatat anterior este mult mai convenabil. Cu toate acestea, designul său este un proces complex, consumator de timp, care va afecta modul în care totul va avea grijă de modificare și cât de convenabil este pentru oameni. În plus, este necesar să se efectueze toate lucrările cât mai eficient posibil, fără costuri nerezonabile, daune mediului și în conformitate cu normele și reglementările existente.

Toate soluțiile de proiectare trebuie să fie solide din punct de vedere tehnic, deoarece orice teren este un ecosistem. Dezechilibrarea acestui sistem este destul de simplă, însă corectarea consecințelor este mult mai dificilă. Prin urmare, este mai bine dacă proiectul va fi gestionat de specialiști sau cel puțin este necesar să se poată obține sfaturi calificate cu privire la anumite aspecte.

Dacă intenționați să vă proiectați, trebuie să studiați cu atenție și să luați în considerare următorii factori:

 • Informații despre dimensiunea și forma sitului (plan cadastral).
 • Condiții de acces la utilități, limite și obiecte adiacente pe teritoriul adiacent.
 • Rezultatele studiilor geologice și geodezice (caracteristicile solului, topografia etc.)

Obținerea acestor informații este un proces destul de lung și costisitor, deci valorile medii pentru zonă și experiența acumulată în acest domeniu sunt adesea folosite.

Puteți folosi sfaturi generale:

 • Cel mai potrivit pentru agricultură și construcții este un loc plat fără diferențe de înălțime. Cu toate acestea, din orice poziție puteți profita.O casă pe un deal va fi întotdeauna uscată, cu o vedere bună. Înclinarea va contribui întotdeauna la acumularea de apă, care este bună pentru plantele care iubesc umezeala.
 • Calitatea solului, chiar și într-o zonă, poate varia semnificativ. Prin urmare, dacă aveți de gând să grădină sau grădină, poate fi necesar să adăugați îngrășământ sau chiar să cumpărați sol de calitate.
 • Localizarea clădirilor și a vegetației depinde de adâncimea apei.
 • Terenul cu o predominanta a vantului sau a altui vant in diferite perioade ale anului va ajuta nu numai sa aranjeze camerele in casa corect, dar si sa aleaga gardul. Nu ar trebui să puneți un gard surd în jurul perimetrului. Solul și plantele au nevoie de o schimbare bună a aerului. Copacii și arbuștii înalți sunt, de asemenea, adăpostiți de vânt și zăpadă.
 • Lumina este o condiție importantă pentru existența întregii vieți. Prin urmare, este necesar să planificăm elementele astfel încât să fie suficientă lumină pentru oameni și pentru verdeață.

Segmentele umbrite nu pot fi evitate, dar pot fi adaptate pentru nevoile gospodăriei.

Opțiunile de zonare

În primul rând, împărțirea în zone depinde de scopul lor.

Dacă nu țineți cont de opțiunile foarte simple, în cazul în care întreaga zonă este ocupată de o grădină sau o grădină de legume, Există mai multe elemente principale:

 • locuințe;
 • dependințe;
 • un loc de odihnă;
 • amenajare a teritoriului.

În funcție de ceea ce dă proprietarului mai multă valoare, una sau alta parte a schemei va ocupa mai mult sau mai puțin spațiu, iar altele ar putea să nu fie deloc.

După cum sa discutat deja mai sus, locația casei, ca și alte obiecte, este influențată de mulți factori. Pe lângă acestea, un indicator important este zona. Pentru a economisi spațiu, casa poate fi localizată cât mai aproape de graniță, iar restul zonei poate fi preluată în rânduri sau copaci. Când nu sunt necesare, casa poate fi plasată într-o poziție mai avantajoasă.

Dacă fațada reprezintă o anumită valoare artistică, ar trebui să fie clar vizibilă din orice punct.

Federația și alte spații sunt, de obicei, plasate astfel încât să nu strică aspectul casei, dar cu așteptarea că tranziția la ele nu a fost dificilă.

Acestea includ:

 • bucătărie de vară;
 • un garaj;
 • baie;
 • pivniță;
 • clădiri pentru stocarea stocurilor;
 • cazane;
 • sere;
 • septice.

Aici este necesar să se păstreze distanța dintre clădiri pentru a se respecta cerințele sanitare și igienice și standardele de siguranță la incendiu.Mai întâi de toate, ele ar trebui să fie practice. Și pentru ca obiectele să nu pară împrăștiate, stilul general este imperativ.

Tot felul de foisoare cu locuri pentru grătar sau grătar, sporturi și locuri de joacă sunt potrivite pentru zone mari. Dar chiar și pe șase hectare este posibil să alocăm un loc pentru grătar și nisip. Spațiul pentru jocuri pentru copii și activ trebuie să aibă echipament special și acoperire. Vederi scenice și stropirea apei contribuie la cea mai mare relaxare.

Zona "verde" poate include o grădină, grădină de legume, paturi de flori și alte plantații în parcelele de grădină. Pentru cei cărora le place să cultive produsele ecologice, această parte va fi cea mai extinsă și mai bine amplasată cu iluminatul optim.

Cele mai populare instrumente de zonare sunt:

 • piste (greu sau natural);
 • arbuști, paturi de flori și garduri vii (dacă utilizați plante de fructe de padure în loc de tufișuri ornamentale, puteți utiliza zona mai eficient);
 • garduri mici, translucide și permeabile la aer (în cazul în care doriți să protejați debarcările, de exemplu, de la animalele de companie) cu arcade sau porți;
 • diferențele de înălțime (naturale sau create special);
 • rezervoare naturale sau artificiale.

Exemple frumoase

Forma cea mai comună a zonei suburbane este rectangulară sau alungită. Dacă considerăm ca exemplu un teren de 10 hectare, principiul de bază este aranjamentul secvențial al zonelor unul după altul. În primul rând, o casă este situată lângă intrare, ceea ce închide, în esență, restul teritoriului de la ochii curioși. Grădina nu ar trebui să fie amplasată în față sau în mijloc, deoarece va trece prin ea - este mai puțin convenabilă și va aduce mai mult rău plantelor.

Dacă teritoriul este pătrat, iar zona este relativ mică (5-6 hectare), atunci opțiunile de locație pe acesta sunt relativ puține. Cea mai optimă este când locuința are un colț, iar restul este situată în jurul ei - și fiecare dintre colțuri este o zonă separată împărțită de căi.

Orice secțiune care se extinde la o margine (de exemplu, sub forma unui triunghi) ar trebui să fie supusă unei aranjări mai atente. De obicei, într-un loc îngust sau au clădiri de uz casnic, de dimensiuni adecvate sau o zonă neobișnuită de recreere, o grădină.

Dacă una dintre laturi formează o proiecție în forma literei "G", atunci întregul teritoriu este împărțit condițional în trei părți. În funcție de mărimea lor și au zone. De regulă, în mijlocul acestei case este o casă, iar pe lateral - o zonă de relaxare și o grădină.

Forma arbitrară a dacha vă permite să aplicați în design nu numai linii drepte cu colțuri, ci și lățime, semicirculare și rotunde.

Cu privire la modul de îngrijire adecvată a site-ului, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor