Direcții de design peisagistic: caracteristici și caracteristici

Fiecare proprietar al terenului vrea să-l aranjeze astfel încât să arate nu numai frumos, ci și unic. Pentru aceasta există diferite domenii de design peisagistic, care au propriile caracteristici și caracteristici.

Planificarea planificată a teritoriului, precum și gama de culori alese, plantele, decorul, mobilierul și echipamentul permit crearea unei compoziții unice peisaj chiar și pe cel mai primitiv obiect.

Caracteristici speciale

În prezent, designul peisajului este acordat o atenție deosebită. La urma urmei, o grădină sau grădini frumos proiectate creează o atmosferă favorabilă și un sentiment de confort. Numai peisajul planificat în mod corespunzător arată foarte elegant și prezentabil.

Pentru proiectarea teritoriului se folosesc astfel de elemente de design peisagistic ca:

 • material de plantare sub formă de copaci, arbuști și peluze;
 • elemente arhitecturale, care includ căi, chioscuri, sculpturi, poduri și copertine;
 • componentele grădinii de rocă sub formă de paturi de flori, paturi de flori și structuri de sprijin;
 • elemente ale rezervoarelor din cascade, curenți și iazuri.

Orice direcție de design peisagistic este o filosofie întreagă, care se bazează pe un anumit tip de artă și creativitate. Folosind un stil sau altul, puteți crea un mediu confortabil nu numai pentru dvs., ci și pentru cei din jurul dvs.

Principalul lucru este că întreaga zonă ar trebui să arate ca o singură compoziție, numai atunci va radia frumusețea estetică și va arăta completă.

Grupuri principale

Toate stilurile de design peisagistic au propriile caracteristici și caracteristici pe care trebuie să le acordați cu atenție. Trebuie reținut că fiecare direcție din peisaj este destinată unei anumite zone, deci înainte de a face alegerea finală, vă recomandăm să vă familiarizați cu descrierea variantei de interes.

În mod convențional, toate zonele de peisaj sunt împărțite în două grupe principale:

 • Regular.Caracterizat prin forme geometrice stricte și modele.
 • Peisaj. Ele sunt cât se poate de apropiate de natura și frumusețea ei naturală.

Fiecare dintre aceste grupuri include anumite stiluri care diferă în funcție de caracteristicile individuale.

clasic

Acest stil obișnuit se bazează pe o simetrie strictă și forme geometrice clare. Această direcție este destinată zonelor mari unde este posibilă transpunerea în practică a tuturor ideilor creative.

Elementele constitutive ale unui astfel de peisaj sunt aleile drepte., paturi de flori îngrijite, arbori rotunzi, bănci din fier forjat, pergole, precum și ornamente decorative sub formă de arcade, coloane, sculpturi antice și bile de piatră. În chiar centrul acestui site se află în mod necesar fântâni frumoase și iazuri.

Sunt plantate aici tuja, arțaruri, tei, iasomie și liliac, iar florile sunt prezentate sub formă de trandafiri, begonii, salvia și floxuri.

modern

Stil deosebit de design peisagistic, caracterizat de caracteristici precum eleganta si costul ridicat. O atenție deosebită este acordată arhitecturii și accesoriilor, dar vegetația merge pe marginea drumului.Elementul central al designului este întotdeauna casa, care completează perfect și armonios celelalte obiecte.

Preferința este dată materialelor de origine naturală, care dau nobilimii situației.

Plantele cu o formă acută de frunze, cum ar fi hameiul sau strugurii tipic, sunt frumos plantate în grupuri pentru a crea o atmosferă de confort și pace.

Schema de culori este formată din nuanțe de culoare neagră, albă, ciocolată, bej, argintiu, albastru și violet. În contrast, a permis utilizarea culorilor roșii și galbene. O decorație minunată este prezența unei fântâni sau a unui râu, care conferă zonei o prospețime deosebită.

Ferestrele frumoase, băncile și gardurile sunt completate cu elemente de fier forjat pe tema legumelor. În plus, ca decor, sunt folosite figuri de păsări și animale în culori de bronz.

est

Se caracterizează printr-o mare varietate de plante, precum și prin forme arhitecturale aplicate. Baza acestui stil este în același timp mai multe direcții:

 • Chineză. Când faceți fiecare articol este aranjat în conformitate cu regulile Feng Shui.O atenție deosebită se concentrează asupra plantelor, care sunt prezentate sub formă de fructe și arbori veșnic verzi, arbuști, ierburi și flori. Sculpturile din bronz, figurinele din lemn, precum și formele arhitecturale servesc drept decor. Cafele confortabile și casele mici creează o atmosferă favorabilă pentru petrecerea timpului liber.
 • Japoneză. Se caracterizează prin caracteristici precum minimalismul și scurta durată. Fiecare detaliu component are aici un anumit sens și este, de asemenea, un simbol al Japoniei. Alpine slide și sakura sunt considerate a fi un element obligatoriu.
 • Asiatice. Proiectat pentru zone mari unde este posibilă crearea unui confort real și armonie. Designul folosește tonuri delicate și contururi clare, astfel încât fiecare compoziție să fie foarte elegantă și frumoasă din punct de vedere estetic. Pietrele de diferite forme sunt o parte integrantă a acestei direcții, astfel încât acestea completează aproape fiecare componentă a peisajului.

Stilul oriental se caracterizează printr-o planificare clară a zonelor, precum și aranjament geometric corect al arborilor, tufișurilor și florilor, care împreună dau un sentiment de calm senin.

modern

Stilul de design peisagistic, care se distinge prin eleganta si eleganta. El se caracterizează prin forme geometrice simple și structuri liniare. În procesul de aranjare a șantierului se utilizează materiale precum lemn natural, metal și beton. Sculpturile contemporane, șemineele improvizate și mobilierul de grădină sunt folosite ca decorațiuni. Dintre plantele de aici, cactușii sunt adecvați, nu plantele cu flori, dracaena, yucca, sucul și iarba.

Cele mai căutate zone de stil modern includ:

 • Minimalism. Acesta este creat cu ajutorul formelor laconice și a numărului minim de elemente constitutive. Mare atât pentru zonele mari cât și pentru cele foarte mici. Principala regulă aici este împărțirea teritoriului în zone separate. Schema de culori este formată din nuanțe de alb, argint, cremă și lumină de teracotă. Pentru amenajarea teritoriului se folosesc copaci precum mesteacan, thuja, pin, arțar, salcie, precum și diverse plantații de fructe.
 • Tehnologie înaltă Un stil care nu necesită respectarea unor linii clare și a unui anumit decor, făcându-l potrivit pentru realizarea celor mai extraordinare idei.Materiale cum ar fi sticla, piatra, metalul, plasticul si policarbonatul sunt folosite pentru a proiecta site-ul. O iluminare bună este importantă, care, de cele mai multe ori, arată ca LED-uri situate în mod elegant în dispozitivele de iluminat moderne.
 • Loft. Acesta este considerat cel mai de buget peisaj opțiune de design. Cărămizi și zidărie sunt potrivite aici, iar paletele obișnuite, cutii, vase și lămpi decorative sunt adesea folosite ca decorațiuni. Scara de culori este mai degrabă restrânsă și este prezentată în nuanțe de lumină, rece.

Designul în acest stil arată destul de simplu, dar în același timp funcțional și frumos.

 • Avangard. Stil amazing și extraordinar, caracterizat prin cele mai curajoase experimente și linii neobișnuite. Într-un astfel de design, nu numai parcela cabana va arata original, dar orice parc sau alee. Combină armonios plantele luminoase cu flori și o atmosferă relaxată, care afectează în mod favorabil alții. Acest stil liber se distinge prin ideea autorului, care, cu ajutorul fanteziei și creativității, este întruchipată cu succes pe obiect.
 • Bionica. Destul de o nouă direcție de proiectare, în care se preferă materialele de mediu de origine naturală. În decoruri sunt folosite obiecte interesante cu imitații de cascade, flori, copaci sau creaturi marine. Această caracteristică dă atmosferă de o anumită dragoste și confort.

Suprafețele oglindă sau lucioase, sub formă de trasee sau alte elemente de peisaj, conferă site-ului o frumusețe deosebită.

Fiecare dintre aceste domenii este o adevărată tendință de modă, care poate crea o compoziție elegantă de design chiar din cea mai primitivă secțiune.

etnic

Această direcție de proiectare peisagistică se caracterizează prin crearea unui sit confortabil, relaxant și atractiv din punct de vedere estetic, în conformitate cu toate regulile relevante. Este important ca accentele să fie plasate corect cu ajutorul plantelor, mobilierului și elementelor decorative.

Cele mai populare stiluri de orientare etnica sunt:

 • Alpine. Principalele sale caracteristici sunt durabilitatea și ușurința de creație. Aici este piatra activă folosită, din care sunt create diferite tipuri de diapozitive, căi și bolovani.Toate compozițiile sunt realizate într-o culoare deschisă cu utilizarea plantelor alpine adecvate. Este perfect atât pentru zonele mari cât și pentru zonele foarte mici.
 • Peisaj. Cu acest stil sunt create imitații frumoase de pajiști, câmpuri, păduri sau alte peisaje naturale. Elementele decorative din materiale naturale, sub formă de arbori din lemn, paiete și bușteni, completează armonios compoziția peisajului. Un mic lac sau un iaz va deveni un decor bun, băncile sale vor fi căptușite cu nisip și pietricele, iar nori și crini vor pluti în apă. Pădurile și florile sălbatice adaugă o frumusețe deosebită în zonă.
 • Țară. Nu necesită o planificare strictă, iar materialele disponibile vor fi potrivite pentru crearea sa. Un astfel de design rural oferă un minim de costuri, dar în același timp este foarte pitoresc, confortabil și confortabil. Mobilierul original are aspect manual, precum și ornamente decorative, sub formă de coșuri de răchită, cărucioare din lemn și biciclete de epocă. Paturile de flori de pe site sunt aranjate în ordine aleatoare și servesc ca un accent luminos.
 • Țară. Stilul democratic, care se caracterizează prin simplitate, soliditate și apropiere de natură. Calele sunt realizate din cărămidă, lemn sau plăci de-a lungul căreia cresc iarba, liliacul, iasomia și florile sălbatice. Un chioșc frumos dintr-o casă de busteni, un iaz sau o scurgere, prin care se aruncă un pod de grădină, creează o atmosferă favorabilă pentru odihnă și pacificare completă.

Împletiturile, balanțele, puțurile, precum și băncile din lemn, gălețile și cutiile de udare sunt un decor minunat.

 • Provence. Stil deosebit și delicat de design peisagistic, cu care puteți crea cu ușurință o zonă frumoasă pentru odihnă. În plus față de paturile de flori, este potrivit să plantați flori în cutii și coșuri, combinând între ele opțiunile lor diferite. Stilul Provence se caracterizează prin culori delicate în tonuri bej, alb, roz, albastru și violet.
 • Engleză. Soluția ideală pentru zonele mari în care este posibilă transpunerea în realitate a imaginației unui designer. Aici, formele stricte și liniile drepte sunt complet absente, prin urmare fiecare element constitutiv al peisajului se caracterizează prin inegalitate, tortuozitate și formă naturală.Sunt preferate materialele naturale cum ar fi lemn, piatră, gresie sau pietriș.

Arbori, leagăne, grătare și poduri cu elemente de forjare sunt considerate obiecte obligatorii.

 • Mediteranean. Stilul are un accent grecesc pronunțat, culorile căruia sunt prezentate în alb, albastru, galben și teracotă. Parcelele sunt decorate cu un număr mare de flori aranjate în vase ceramice. Atributele integrale ale acestei direcții peisagistice sunt chioscurile și fântânile deschise, în jurul cărora sunt întocmite trasee de piatră sau plăci ceramice.

Mobilier confortabil din rattan sau bănci din fier forjat, completate de perne moi, adaugă atmosferă de confort deosebit.

 • Scandinave. Se simte funcționalitate, simplitate, constrângere și ordine. Schema de culori este proiectată în nuanțe naturale, cum ar fi verde, albastru, maro, roșu, galben și gri. Principalele materiale folosite sunt lemnul și piatra. Mobilierul din răchită sau din ratan, completat de elemente decorative precum sculpturile, precum și obiecte de anticariat, sub formă de cărucioare, axe, roți, butoaie și cioburi ceramice, sunt perfecte pentru acest stil.
 • Italiană. În acest stil, se poate observa o divizare clară a zonei în zone separate cu ajutorul unor linii drepte sau diagonale. În centru trebuie să existe un mic iaz, o fântână sau o frumoasă statuie. Această direcție de design este specifică setului de pietre care împodobesc aproape fiecare element al peisajului. Din plante puteți să vă plantați un trandafir miniatural, gutui japonez, pinii italieni, chiparoși, iasomie, migdale și struguri Amur.
 • Franceză. Aceasta presupune designul teritoriului sub forma unor compoziții unice, cu linii clare și forme geometrice netede. Piesele netede, precum și aleile de căpșună și de ienupăr evidențiază perfect frumusețea acestui stil. Elementul central este un iaz, fântână, piscină sau statuie. Pășunile frumoase, decorate pe marginile pietricelelor, arată în special aristocratice.
 • Maur. Acesta oferă o abundență de grădini luxuriante de flori și plante tropicale. Bazinurile prezente pe amplasament au o formă dreptunghiulară sau pătrată, al cărei fund este căptușit cu plăci sau pietre colorate, sub forma unui ornament luminos. Chingele sunt de asemenea caracterizate printr-o formă pătrată sau dreptunghiulară și pot fi decorate cu decor sub formă de viță de vie înflorită.
 • Indian. Pentru zonele decorate în acest stil, geometricitatea strictă este caracteristică, prin urmare zona peisajului are aspectul unui singur întreg. Prezența diferitelor elemente de apă sub formă de canale, bazine, fântâni și lacuri creează un sentiment de armonie completă cu natura. Chiosele sunt decorate cu flori proaspete și grătare sculptate. Toate pistele sunt construite din pietriș colorat, de-a lungul cărora sunt statui și felinare.

Această direcție de design peisaj permite utilizarea maximă a arborilor, arbuștilor și florilor.

 • Chalet. Stilul uimitor, în cazul în care în partea principală a sitului există diferite peisaje montane sub formă de dealuri alpine, pârtii frumoase și balcoane. Caracteristicile caracteristice ale acestei direcții sunt zonarea, prezența toboganelor alpine, corpurile de apă, trasee frumoase și peluze, precum și paturi de flori strălucitoare. Schema de culori este prezentată în culori strălucitoare și calme, dar uneori este permisă blotches sub formă de nuanțe roșii și portocalii.

Din vegetația de aici este potrivit să se utilizeze copaci conifere, veșnic verzi, cum ar fi pin, molid, thuja și chiparos.

 • Rusă. Un bun exemplu de design peisagistic în acest stil este un teren cu mesteacăn, măr, cireșe, zmeură, coacăz, trandafir, liliac,precum și o plantă de lac și flori sub formă de flori sălbatice. O atmosferă confortabilă este creată de prezența hrănitoarelor și a cuișoarelor, care sunt combinate armonios cu băncile din lemn, completate de mână sculptată.
 • Germană. Zonă elegantă și bine întreținută, cu o mulțime de figuri decorative, paturi luxuriante de flori, mici iazuri și peluze înguste. Principalele materiale pentru crearea acestui tip de peisaj sunt lemnul, ceramica, piatra si faianta. Spectrul de culori este foarte bogat, iar baza sa este alcătuită din nuanțe albastre, galbene, teracota, ciocolată, cireșe, verde și nisip.

Din copaci și arbuști, este potrivit să planteze conifere, plop, mesteacăn, cenușă de munte, liliac, trandafir de câine, rododendron, chubushnik și migdale. Un decor frumos pentru paturi vor fi trandafirii, crini, irisi, dalii, clopote, gălbenele și geraniums.

Fiecare dintre aceste stiluri de design peisagistic are un aspect superb, atrăgând atenția celorlalți asupra frumuseții sale de neegalat.

colonial

Stilul de design peisagistic, care se bazează mai mult pe practicitate decât pe frumusețea estetică. Toate zonele de aici sunt caracterizate de linii drepte și simetrice.Compozițiile peisagistice separate sunt prezentate sub formă de pătrate, între care se află căi plate.

Mobilierul din răchită, bambus, ratan sau plăci este combinat armonios cu elemente din fier forjat, precum și sculpturi din lemn, piatră sau ceramică. Pe lângă pomii fructiferi, în această direcție sunt utilizate în mod activ plante precum salvie, maghiram, echinacea, narcisii, crini, garoafe, bujori, trandafiri și liliac.

natural

Acest stil ecologic oferă o naturalitate maximă în fiecare element constitutiv al designului peisajului. Pentru amenajarea teritoriului se folosesc numai materiale de origine naturală. Toate potecile de aici sunt pavate cu pietricele și sunt perfect combinate cu fântâna, statui și bănci prezente pe site. O atmosferă specială este creată de obiecte de artizanat sub formă de hrănitori sau produse din viță de vie și păunuri. Paleta de culori este formată din nuanțe naturale și plictisitoare.

mixt

Este un amestec bun de mai multe stiluri de design peisagistic pe un singur loc. Astfel, de exemplu, intrarea pe teritoriu poate fi aranjată în direcția clasică și apoi să se facă o anumită notă de antichitate cu ajutorul obiectelor vechi și statui din secolele trecute.

Rafinarea și unicitatea acestui tip de design al peisajului vor oferi aranjamente florale frumoase și peluze înguste. O abordare corectă de design vă va permite să creați un stil cu adevărat unic de design al site-ului, umplând-l cu frumusețea și confortul estetic.

tematic

Această direcție de proiectare implică crearea unei zone peisagistice pe o temă specifică, în care fiecare element constitutiv va afișa maxim subcultura și caracteristicile unui anumit stil. Indiferent dacă este japoneză, engleză, italiană, chineză sau alt tip de design, va avea în mod necesar propriile sale tehnici individuale folosite în procesul de aranjare a obiectului.

Idei frumoase pentru curte

Fiecare direcție de design peisagistic implică un set special de soluții de proiectare și activități care vizează îmbunătățirea sitului. De aceea, principala sarcină a designerilor este aceea de a crea un teritoriu mai confortabil, mai frumos și mai armonios.

Pentru a obține rezultatul dorit, puteți observa principiile de bază ale designului: principiul unei idei comune, proporțiile și repetarea elementelor.

Caracteristicile organizării grădinii în stil japonez, vezi mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor