Cabane cu design frumos peisagistic

Mulți oameni visează să aibă o casă de țară cu un teritoriu frumos decorat. O atenție deosebită este acordată designului peisajului acum, și toată lumea încearcă să-i evidențieze cabana cu ajutorul lui. Într-adevăr, puteți decora interesant teritoriul casei unei case particulare, făcându-l nu numai frumos, dar și în spiritul vremurilor.

7 fotografie

stiluri

Atunci când faci un teren de cabana, designerii folosesc trei stiluri principale:

 • Stilul formal. Trăsătura sa distinctivă este rigurozitatea și proporționalitatea. Aici, întreaga zonă este împărțită în sectoare simetrice, care arată destul de laconic. Acest stil este aplicabil în principal în zone cu o suprafață mare - aproximativ 45 de hectare.
 • Design de peisaj. Aici, pe teritoriul local, peisajul natural este recreat folosind iazuri, copaci mari, diverse pietre.Acest stil este destul de complicat în execuție și necesită participarea obligatorie a profesioniștilor.
 • Design tematic. Aici se desfășoară o anumită idee, de exemplu, o grădină este construită pe baza unui basm.

Elemente de proiectare

Oricare ar fi stilul în proiectarea teritoriului adiacent al casei, există mai multe elemente de bază în jurul cărora este creat designul peisajului.

Iată câteva părți frecvent utilizate:

 • Track. Ele nu asigură numai mișcări convenabile pe un loc, ci poartă și funcții decorative. Având o acoperire diferită, pot pune orice stil în grădină.
 • Peluza. Nu veți găsi aproape un singur proiect de design peisagistic care să se facă fără utilizarea gazonului de gazon. Cu ajutorul acestui atribut, zona este împărțită în zone și, de asemenea, conferă teritoriului un aspect îngrijit și estetic.
 • Pond. Foarte adesea folosit ca principalul obiectiv al designului peisajului. Acesta poate fi un iaz uriaș, un mic lac cu o fântână, o cascadă și multe altele.
 • Fatada casei. Acest element joacă, poate, rolul principal în proiectarea zonei locale a cabanei.Decizia stilistică a designului peisagistic al site-ului depinde de stilul său.

Pentru a vă uita la zona casei adiacente este terminat, fațada trebuie să aibă un aspect prezentabil. Aici puteți folosi tencuiala decorativă, plăcile, plăcile, toate tipurile de liane care vor împleti pereții clădirii.

Cel mai adesea în proiectarea exterioară a cabanei folosind stil japonez, rustic sau clasic. Indiferent de felul în care este decorată fațada, trebuie să cunoașteți măsura în decor. Un număr inutil de mare de detalii poate strica întregul aspect al decorului zonei locale.

 • creare spatii verzi - copaci mari și garduri vii, paturi de flori și paturi de flori. Acesta este un element destul de important, atunci când utilizați care este necesar să se țină cont de faptul că în orice moment al anului plantări ar trebui să aibă un aspect frumos. Chiar și în timpul iernii, fără frunze, copacii ar trebui să se joace cu culori, creând o compoziție originală. Atunci când proiectați peisajul cu acest element, trebuie să vă asigurați că anotimpurile se schimbă în grădina dvs., cum ar fi picturile expoziției.

Pentru aceasta, plantele sunt plantate în grupuri, combinând soiurile, care se înfloresc într-o perioadă diferită, creând astfel o compoziție pe tot parcursul anului.

 • De iluminat. Este destul de important să evidențiați în mod corect grădina.Din aceasta depinde cum va arăta seara și noaptea. Lămpile de proiectare sunt adesea folosite aici.
 • Pergole și terase. Aici nu numai aspectul clădirilor este important, ci și modul în care acestea sunt localizate. Este foarte important ca în cazul în care zonele de recreere sunt situate nu există vânturi, și vă sunt confortabile pe terasa. De asemenea, ar trebui să poarte funcționalitatea protecției împotriva luminii directe a soarelui și a precipitațiilor, dacă este necesar.

Pe complotul pentru a crea o compoziție pot fi folosite mai multe elemente simultan. Cel mai important lucru este că totul ar trebui să arate ca o singură fotografie și să nu iasă din stilul general.

De unde să încep?

Este necesar să se înceapă proiectarea peisajului în jurul cabanei cu un design clar. Pentru aceasta, este mai bine să mergeți la loc și să nu pierdeți niciuna dintre caracteristicile site-ului dvs.

Rețineți că atunci când planificați este foarte important ca site-ul să fie nu numai frumos, ci și destul de practic.

Este necesar să se evidențieze zonele decorative și funcționale. Deci, ar trebui să ia în considerare o serie de căi care vor duce la zone de recreere, pentru a juca zone, iar căile ar trebui să fie confortabil, și nu merge în jurul grădină.

Din bugetul dvs. depinde de numărul de elemente utilizate în compoziție. Nu aveți nevoie să includeți în proiect un design scump de iazuri și fântâni, în cazul în care capabilitățile dvs. financiare nu-i permit să construiască. Dar dacă ați decis să le organizați pe site-ul dvs., este necesar, în etapa de planificare, să țineți cont de trecerea tuturor comunicațiilor, astfel încât să nu strică aspectul peisajului.

Acum, atunci când echiparea site-ului în apropierea cabana, plantele perene și auto-însămânțare sunt utilizate în principal. Ele nu necesită o actualizare anuală, ceea ce reduce povara îngrijirii peisajului.

Nu cumpărați plante de la persoane necunoscute. Pentru a face acest lucru, este mai bine să contactați o organizație care este implicată profesional în cultivarea și comercializarea plantelor pentru amenajarea teritoriului.

Atunci când cumpărați semințe de gazon, este necesar să luați în considerare nu numai încărcătura pe poiana pe care o veți aranja, ci și condițiile meteorologice din regiunea dvs., precum și tipul de sol. Așa că pajiștea ta arată întotdeauna bine.

Pentru construirea de comunicații este mai bine să se utilizeze țevi din plastic. Nu corodează. Și viața lor atinge cincizeci de ani.

Când efectuați lucrări de înregistrare a unui sit, merită să începeți cu organizarea unui rezervor. Pentru a face acest lucru, punem conductele pentru alimentarea cu apă și drenaj. Apoi, căile sunt așezate, comunicațiile sunt amenajate pentru irigare și numai atunci sunt transferate la plantarea de copaci, tufișuri și flori.

Un design bine amenajat peisagistic viitor și o muncă bine realizată vor face ca fabrica dvs. de cabană să fie la modă și frumoasă de mulți ani.

Idei interesante

Există o mulțime de idei pentru proiectarea zonei locale a unei case particulare. Iată câteva opțiuni originale pe care toată lumea le poate aplica fără prea multe dificultăți în sine.

 • Plot într-un stil oficial. Linii clare, lumini din Evul Mediu - toate subliniază conservatorismul proprietarilor casei.
 • Notele arabe în proiectarea acestei zone pot fi urmărite în fiecare element: arcurile de pe fațadă, pietrele de formă abstractă din grădină, o fântână care curge într-un curent subțire de la perete.
 • Grădina liniștită în stil oriental - minimalismul poate fi urmărit aici în designul peisajului.

Pentru mai multe sfaturi despre amenajarea teritoriului unei case particulare, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor