Trendy zona de design peisaj dreptunghiular

 Trendy zona de design peisaj dreptunghiular

Fiecare proprietar de vile vrea să-și vadă complotul grădinii confortabile și frumoase. Împărțirea zonei în zone funcționale va contribui la realizarea acesteia, fiecare dintre acestea fiind alocată unei clădiri sau unei compoziții de flori. Nu întotdeauna spațiul spațiului vă permite să transpuneți toate ideile în realitate. Se poate părea că în zona unei forme alungite dreptunghiulare nu va fi posibilă dotarea grădinii în conformitate cu toate regulile de proiectare a peisajului, dar acest lucru nu este valabil.

erori

Forma dreptunghiulară întinsă a parcelei nu trebuie să-i deranjeze pe proprietar, deoarece există multe tehnici și idei diferite pentru designul peisajului. Cu ajutorul unor metode puteți ascunde dezavantajele, accentuând în același timp avantajele grădinii.

Există idei pentru o ajustare vizuală a spațiului, dar uneori este destul de dificil să le aduceți la viață, prin urmare este important să vă evaluați în prealabil puterea și să nu luați proiecte prea intense de muncă.

Implementarea lor este mai bine să se predea designerilor profesioniști. Realizarea zonei de grădină a unei forme rectangulare, oamenii neexperimentați se concentrează adesea pe liniile geometrice.

Creând căi, organizând grădini de flori sau zdrobind o mini-grădină de fructe, amatori, de obicei, duplică configurația site-ului, ceea ce este absolut imposibil de făcut.

Adesea, proprietarii echipează o cale dreaptă care se desfășoară de-a lungul întregii grădini. Aici există o mare greșeală, deoarece în acest fel calea împarte în mod condiționat grădina în două părți, îngustând vizual parcela. Plasarea arbuștilor sau a paturilor de flori cu formă geometrică regulată de-a lungul căii agravează situația, subliniind linia dreaptă. Același lucru este valabil și pentru peluzele sau paturile de flori situate de-a lungul perimetrului terenului de grădină.

Realizând spațiul unei grădini rectangulare sau pătrate, trebuie să utilizați minimum de linii netede, deoarece aceștia vizual "mănâncă" contoarele prețioase. Este mai bine să recurgeți la motive ovale sau rotunde.

Dacă se utilizează linii drepte, acestea trebuie să fie dispuse în diagonală sau sub un unghi la limitele amplasamentului. Puteți face paturi de flori sub forma unui diamant.

Modalități de extindere vizuală a grădinii

Pentru a schimba perspectiva site-ului și ao mări vizual, trebuie să împărțiți zona în mai multe părți. Fiecare dintre ele ar trebui să fie împrejmuită cu un gard viu, în funcție de ceea ce proprietarul dorește să vadă. Puteți amplasa un gazon, un loc de joacă, un loc de odihnă și așa mai departe în zonele selectate, dar acest lucru ar trebui făcut astfel încât nu toate zonele să fie vizibile dintr-un punct.

Spațiul zonat poate fi cu evergreens sau alpiniști. Privirea trebuie să "lovească" un arc, un tobogan alpin sau un copac. Deci, pentru o inspecție completă a teritoriului, va fi necesar să treceți prin toate zonele, ca rezultat al schimbării percepției vizuale a grădinii.

Căile trebuie să fie înfășurate astfel încât persoana rătăcită în jurul lor să nu poată naviga cu ușurință pe site. Neuniformitatea liniilor vă permite să utilizați o varietate de idei pentru designul peisajului pentru a se potrivi cât mai multor detalii importante. Mica regiune dreptunghiulară face ca, în mod involuntar, să se acorde atenție dimensiunilor sale, prin urmare este necesar să se folosească elemente care să atragă vederile.

Poate fi o mini-cascadă sau o figurină de grădină situată într-un colț al grădinii. Pentru a arăta grădina într-o lumină favorabilă, puteți folosi iluziile optice. Cu ajutorul sculpturii grădinii, iazului, grădinii de flori sau arbustului, puteți extinde limitele grădinii. Astfel de obstacole improvizate vor forța o persoană să privească în spatele obiectului să se uite la ceea ce se află în spatele ei.

Utilizați accente luminoase

Puteți face site-ul mai interesant cu ajutorul imaginilor de perete care creează spațiu tridimensional. Picturile 3D extinde vizual zona, iar chiar și gardul cel mai necomplicat este transformat într-un obiect fabulos. Elementele colorate luminos vor ajuta să atragă atenția, dar ar trebui să fie amplasate în diferite părți ale grădinii.

Pentru a spori efectul, trebuie să setați obiecte atrăgătoare pe un fundal închis. Planificarea unei suprafețe dreptunghiulare ar trebui să aibă loc și luând în considerare lumina și culoarea. Dacă plantați flori sau copaci strălucitori în fundal, le puteți aduce vizual mai aproape de persoana care se uită. Este mai bine să plasați acolo plante cu o culoare verde închis, iar elementele variate ar trebui să fie localizate în întreaga zonă.

Expand spațiu poate o varietate de reliefuri.De exemplu, pereții de susținere verticali pot adăuga limite de volum. Puteți organiza terase cu aranjamente florale diferite, ceea ce va crea iluzia că o persoană, aflată în diferite părți ale grădinii, vede de fiecare dată un design nou. Rezultatul este că fiecare piesă a site-ului va fi percepută în felul său.

Există mai multe moduri de proiectare peisagistică pentru amenajarea unui teren de grădină dreptunghiular. Există exemple care arată că zonarea zonelor alungite nu numai că adaugă funcționalitate zonei, ci și își extinde vizual limitele. Puteți face un site frumos, spațios și confortabil cu propriile mâini, dacă urmați sfatul specialiștilor și utilizați trucuri neobișnuite. Principalul lucru este să eviți liniile drepte și o abundență de obiecte care să umple spațiul liber.

Cât de interesant este să planificați o bucată de pământ dreptunghiular, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor