Finisarea bordelui de loggie

 Finisarea bordelui de loggie

Panoul de perete este un material funcțional adecvat pentru decorarea interioară și exterioară. Puteți să vă lustrați balconul cu propriile mâini, alegeți un interior potrivit pentru panouri.

Finisarea panoului de bordelie necesită un minim de efort și bani.

Argumente pro și contra ale materialului

Lemnul este un material natural caracterizat prin durabilitate, durată de viață îndelungată și caracteristici externe atractive. Căptușeala făcută din acesta este potrivită pentru finisarea lojii deschise și glazurate. Acesta va decora camera în stilul modern, Provence sau țară. Un bun material va arăta în cazul în care pentru decorarea loggia va folosi un minim de elemente decorative.

Avantajele căptușelii:

 • ușurința instalării și funcționării;
 • durabilitate, fiabilitate;
 • ușurința de îngrijire a materialului: este ușor de curățat și spălat;
 • protecția mediului, non-toxicitate;
 • bune caracteristici de izolare termică.

Materialele de construcție naturale ajută la menținerea unui microclimat confortabil interior. În sezonul fierbinte, căptușeala absoarbe căldura, iar în frig, dimpotrivă, o reține. Din acest motiv, pe balcon vă puteți relaxa nu numai vara, dar și în timpul iernii. Acest lucru este de asemenea bun în cazul în care plantele de interior sau răsadurile sunt cultivate pe balcon.

În ciuda numărului mare de aspecte pozitive, garnitura are o serie de dezavantaje. Ca orice obiect din lemn, se poate aprinde. Pentru a evita acest lucru, se recomandă acoperirea materialului cu soluții de protecție speciale și lacuri.

De asemenea, căptușeala are o rezistență relativ scăzută la schimbările de temperatură, poate pierde caracteristicile externe atunci când interacționează cu umiditatea.

tipuri

În mod tradițional, panourile erau realizate numai din lemn. În prezent, pot fi utilizate și alte materii prime. Există mai multe tipuri de căptușeală

lemn

Stejar, pin, aspen, tei, zada sunt folosite ca materii prime. Ele diferă în cost, performanță, culoare. Coniferele conțin o cantitate mare de rășină, care poate începe să iasă sub influența temperaturilor ridicate. Astfel de lemn este mai moale, poate rămâne urme după șoc și alte efecte mecanice.

Pentru soiuri scumpe includ cedru, stejar, arin. Căptușeala făcută din acești copaci diferă în ceea ce privește durabilitatea ridicată. În plus, are cele mai bune caracteristici estetice și este mai rezistent la condițiile atmosferice și la precipitații.

Fiecare specie de copac are o nuanță unică - acest punct este luat în considerare la planificarea interiorului loggiei.

Garnitura euro

O varietate de panouri din lemn, realizate conform standardelor europene. Acesta aparține materialelor de construcție de o clasă premium, diferă în cea mai înaltă calitate și costă mai ieftin. Căptușeală împărțită în tipuri în funcție de dimensiune și scop. Cele mai obișnuite modele sunt standard, blockhouse, landhau, american, soytline. Ele diferă în ceea ce privește specificul instalării și aspectului.

Cel mai adesea, consumatorii preferă o casă în bloc.Materialul este rezistent la influențe de mediu, deoarece este utilizat pentru finisarea atât a spațiilor interioare, cât și a celor exterioare: este potrivit chiar și pentru balcoane neglațate. Pe de o parte, o astfel de etichetă este o suprafață cilindrică.

Cerințele pentru acest tip de materiale au clarificat dimensiunile produselor. Grosimea trebuie să fie de 13, 16 sau 19 mm, latime - 80, 100, 110 sau 120 mm. Regulile stricte se aplică lungimii panourilor: de la 500 la 6000 mm.

plastic

Căptușeală analogică ieftină din lemn. Este decorat cu modele, poate imita lemn, pietre. Produsele de înaltă calitate din policlorură de vinil, la prima vedere, vor fi indisolubile de panourile naturale, iar caracteristicile lor de performanță pentru anumiți indicatori vor fi și mai bine.

Plasticul este rezistent la fluctuațiile de temperatură, păstrează caracteristicile externe sub acțiunea razelor ultraviolete. Se distinge prin inflamabilitate moderată, asigură o bună izolare termică și fonică. Prețul panourilor din PVC este mai mic, ceea ce le face accesibile pentru un segment larg de consumatori.

Dezavantajele căptușelii includ faptul că este ușor deformat de șocuri mecanice externe.

Cum sa alegi?

Selectând căptușeala pentru finisarea unei loggii, ia în considerare caracteristicile externe și operaționale. În special, ele acordă atenție unor criterii precum materialul, profilul și mărimea pieselor, înscrise în buget pentru reparații. Când intenționați să utilizați panourile din lemn, uitați-vă la tipul de lemn și la clasa sa. În plus, materialul este selectat în funcție de designul specific al camerei.

Cazuri de căptușeală din lemn natural:

 • Extras. Material de înaltă calitate care îndeplinește cerințele stricte. Căptușeala premium este mai scumpă, caracterizată prin fiabilitate și o durată de viață crescută. Pentru fabricarea panourilor obținute din cele mai bune tipuri de lemn.
 • A. Calitatea acestei căptușeli este oarecum mai scăzută, dar are încă o durată de viață semnificativă și este rezistentă la influențele externe. Conform cerințelor, materialul poate avea un număr mic de defecte care nu strică aspectul general al produsului.
 • V.Căptușeală cu defecte. Panourile sunt echipate cu crăpături fără noduri, noduri cu un diametru de până la 20 mm, precum și buzunare cu rășină. Prelucrarea materialelor de construcție fabricate la uzină folosind chit.
 • S.Materialul este utilizat pentru decorarea încăperilor tehnice, încăperilor de depozitare și încăperilor neutilizate. Pe suprafața panourilor există pete, dungi contrastante.Dimensiunea fisurilor ajunge până la 5% din suprafața totală a plăcilor.

Atunci când alegeți o căptușeală, ele sunt ghidate de dimensiunea suprafeței care urmează a fi tăiată, deoarece producătorii diferiți creează materiale diferite în ceea ce privește dimensiunile. Pentru a calcula numărul necesar de panouri, suprafața camerei este împărțită la suprafața plăcii. Apoi, determinați câte bare vor fi necesare pentru montarea blatului. Înălțimea camerei este împărțită la distanța dintre șine și înmulțită cu lungimea; după ce valorile rezultate se adaugă pentru a determina înregistrarea totală.

Specificitatea instalării depinde de profilul materialului. Panourile diferă în ceea ce privește forma și dimensiunea fețelor, configurația canelurilor și a încuietorilor. Calitatea distinctivă și specificitatea suprafețelor din față și din spate. Acestea pot fi netede sau convexe, în formă de cilindru. Există materiale cu efectul firului.

DIY interior trim

Instalarea garniturii poate fi efectuată fără implicarea profesioniștilor, folosind instrumentele disponibile. Pentru podea loggia nevoie de un burghiu ciocan, burghiu, șurubelniță, mâna, burghiu, ciocan, topor, elemente de fixare. Atunci când lucrați cu pereți neuniformi utilizați nivelul clădirii, pentru măsurare luați o măsură de bandă,riglă, creion.

Înainte de a trece direct la garnitura plăcii de bordaj, efectuați lucrările pregătitoare. Din toate suprafețele de pe balcon eliminați urme de ultimul finisaj, vopsele, vopsea, scapa de vechiul linoleum. De asemenea, trebuie să detașați pantele ferestrelor, panourile, să scoateți toate lucrurile - în cele din urmă va exista o cameră goală.

Următorul pas este instalarea cutiilor și a izolației. Mai întâi de toate, ele instalează două cherestea la podea și deasupra tavanului. Grebla cu lungimea necesară este tăiată, la care se fac mărci la intervale regulate: vor exista găuri pentru șuruburi. Barele sunt aplicate pe perete, le instalați cu dispozitive de fixare.

Șina de sus ar trebui să fie situată la o distanță de 10 cm de tavan, partea de jos - 3-5 cm de la podea.

Elementele rămase ale cutiilor sunt montate paralel cu barele instalate. Distanțele egale sunt măsurate preliminar cu ajutorul unei benzi și a unui cablu din nailon. Rama este situată pe toți pereții și podelele, intervalele dintre părți nu trebuie să fie mai mari de 60 cm. În cazul în care se intenționează izolarea balconului, materialele termoizolante se plasează între șine, după care se plasează căptușeala.

Atunci când cutia este instalată corect, panoul de balcon va fi simplu. Există mai multe tipuri de căptușeală:

 • Cu un montaj deschis. Cel mai simplu mod de a tăia o loggie sau un balcon. Instalarea se realizează cu ajutorul unor cuie și șuruburi, cu care placile sunt instalate pe suprafață. Dezavantajul este că dispozitivele de fixare rămân vizibile și strică aspectul panourilor.
 • Cu montură ascunsă. Elementele de fixare sunt conduse în partea interioară a canelurii, capetele de unghii sunt încălzite. Opțiunea cea mai avantajoasă este să luați în considerare utilizarea clemelor. Ele sunt introduse în găuri și înșurubate cu șuruburi. Plăcile introduse în canelurile panourilor anterioare; acțiunea se repetă până când loggia este complet terminată.

Instalarea garniturii din plastic are caracteristici distinctive. În primul rând, colțurile sunt instalate (pentru aceasta este folosit un capsator de construcție), panourile sunt montate în ele cu o latură subțire. Apoi, următoarea parte este inserată în canelură - iar acest lucru este repetat până la sfârșit.

În concluzie, poate fi necesar să se taie o parte a panoului, deoarece lungimea pereților nu coincide întotdeauna cu suprafața totală a produselor.Căptușeala este lăcuită, rezistentă la soare, cu amestecuri speciale de protecție.

Un proces mai detaliat de finisare a clapboardului loggia poate fi văzut în următorul videoclip:

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor