Ce perdele de a alege pe loggia?

 Ce perdele de a alege pe loggia?

În cele mai multe case, loggii au început să funcționeze ca încăperi suplimentare. Un element foarte important pentru crearea unui interior confortabil sunt perdelele. Hostessul tratează ferestrele cu o frică deosebită, pentru că în această cameră ocupă aproape întreaga parte a zidului.

Caracteristici speciale

Perdelele pentru loggii au o serie de caracteristici, deoarece deschiderile ferestrelor pe care trebuie să le închidă sunt semnificativ diferite de cele din alte încăperi:

 1. Pe loji este foarte important ca perdelele să nu interfereze cu deschiderea și închiderea frecventă a ferestrelor.
 2. Este de dorit să opriți alegerea pe modele cu fixare pe un cadru.Apoi perdelele nu ocupă spațiul atât de important pentru o mică loggie.
 3. Un spațiu mic al camerei nu dă mult decor interiorului, astfel încât funcția decorativă principală este atribuită perdelelor. În același timp, ele nu ar trebui să fie bibelouri, astfel încât să nu ocupe prea mult spațiu și să nu "pondere" interiorul.
 4. În cazul în care loggia este situată în partea de nord a casei, este mai bine să perdea ferestrele cu nuanțe calde de pânză, iar dacă pe partea de sud, atunci perdelele ar trebui să fie tonuri reci, astfel încât încăperea să nu se încălzească.
 5. Perdelele pe loggia și în încăperea sau bucătăria următoare ar trebui combinate între ele în stil și culoare.

Modele, pro și contra lor

Astăzi, magazinele de specialitate oferă o gamă largă de perdele diferite pentru ferestre pe loggii. Fiecare model are aspecte și caracteristici pozitive.

Alegerea dvs. ar trebui oprită pe perdelele care vor fi în armonie cu alte elemente ale interiorului și care corespund, de asemenea, scopului camerei.

Jaluzele rulante

Acest tip de perdele este convenabil datorită faptului că lungimea lor poate fi reglată dacă este necesar - un avantaj clar pentru deschiderile de ferestre nestandard. Ele constau dintr-o țesătură tăiată dens, care este înfășurată pe o rolă.

Perdelele perforate sunt potrivite pentru acele încăperi în care gradul de iluminare este foarte important. Un astfel de model este capabil să asigure atât accesul maxim al luminii, cât și protecția completă de soare. Această caracteristică depinde nu numai de densitatea țesăturii, ci și de model.

O variantă a rolelor este modelul zi-noapte. Partea principală a designului constă în benzi de material transparent și opac care pot fi combinate sau alternate, în timp ce se ajustează nivelul de iluminare.

Perdele romane

În starea desfăcută, se potrivesc cu ușurință ferestrei, ceea ce este important pentru un spațiu mic de loggie. Pentru ca lumina soarelui să intre în cameră, perdelele se ridică din partea de jos și sunt fixate. În această poziție, ele seamănă cu draperiile de aer. Perdelele romane pot fi combinate cu alte tipuri de perdele.

Există multe variații în ceea ce privește perdelele romane, deoarece acest tip de construcție permite utilizarea unei țesături de orice densitate și culoare. Modelele de perdele romane, fabricate din țesături monocromatice translucide sau din materiale dense dintr-o floare mică, pot fi radical diferite unul de celălalt.

Din acest motiv, acest tip de cortină poate fi utilizat în orice interior.

orb

Jaluzelele sunt de două tipuri: orizontală, verticală. Acestea și altele pot fi aplicate pe ferestrele loggiei.

orizontală

Privind avantajele sunt similare cu perdelele romane. Ele sunt, de asemenea, fixate pe cercevea, care elimină inconvenientele de deschidere și închidere și nu ocupă prea mult spațiu. Bambusul și jaluzelele orizontale din lemn sunt acoperite cu un instrument special care respinge praful.

Ele pot fi folosite într-un duet cu perdele, care vor fi combinate cu interiorul camerei adiacente.

vertical

Mai puțin populare (comparativ cu cele orizontale), deoarece ocupă mai mult spațiu. Cel mai adesea ele sunt folosite pe loggii, unde nu este nevoie să deschideți și să închideți frecvent ferestrele.

Jaluzele plisate

În aspect seamănă cu jaluzele orizontale, numai pliurile nu sunt făcute din părți orizontale individuale, ci din țesături ondulate. Sunt reglementați, ca și ceilalți "frați", printr-un lanț sau printr-un cordon.

Există diferite modele care le permit să fie fixate la ferestre non-standard: triunghiulare, semicirculare sau trapezoidale.

Austriac și francez

Aceste perdele arată foarte frumos și aerisit (în ciuda utilizării unei cantități mari de țesături). Acestea sunt cusute dintr-o singură bucată de țesătură, cusută în mai multe locuri. Cu ajutorul șnurului, lungimea perdelelor este ajustată și se creează o drapă frumoasă.

De regulă, perdelele austriece sunt fabricate din tul, iar perdelele franceze sunt fabricate din mătase cu model floral. Astfel de perdele sunt adesea completate de diferite decorative decorative, sub formă de franjuri, panglici sau arcuri.

Cel mai bun dintre ele, se uită la ferestrele din lojile lungi și spațioase.

Perdele și draperii

Nu uitați de draperiile și perdelele clasice. Pentru a facilita accesul la ferestre, perdelele pot fi colectate folosind lambrequins. Ele nu vor permite doar penetrarea soarelui, ci vor exercita și o funcție decorativă importantă.

Pentru ferestre care ocupă aproape toată înălțimea peretelui, draperiile sunt cel mai de succes tip de perdea.

Culori și printuri

Atunci când alegeți perdele pentru o loggie, este de dorit să luați în considerare mai întâi modelele ușoare (sau chiar transparente). Perfecții perfect potrivite pentru pasteluri de măsline, piersici sau bej.

Perdele cu o imprimare florală vor arăta foarte bine pe ferestrele loggiei (mai ales dacă este un model luminos pe un fond deschis). Stilul și schema de culori a perdelelor trebuie să se potrivească cu interiorul - atât loggia, cât și camera în care se învecinează.

Sfaturi pentru alegere

Atunci când alegeți perdele pentru o loggie, există mai mulți factori care trebuie luați în considerare:

 1. Sala de numire. În fiecare casă, o loggie poate efectua diferite funcții - de la o încăpere utilă suplimentară la un studiu.
 2. Zona. Perdelele mari nu sunt potrivite pentru o cameră mică. De regulă, o loggie este un spațiu mic în care fiecare centimetru este important.
 3. Gradul de iluminare. Cel mai bine, dacă perdelele de pe loggia vor lăsa lumina zilei la maximum. Dacă camera este mărginită de dormitor, lumina directă a soarelui lovește ferestrele, iar perdelele ar trebui să ofere confort.
 4. Stilul general al casei. Interiorul loggiei nu trebuie să se distingă de orientarea stilistică generală a decorului interior al altor încăperi. Este important ca perdelele să decoreze încăperea, dar să nu atragă prea multă atenție.

Cum să o faceți singur?

Uneori, realizarea de perdele cu mâinile tale este singura decizie corectă dacă există ferestre non-standard sau interioare originale pe loggii.

Cea mai ușoară coasere la domiciliu sunt blind-urile roman. Pentru ei vor avea nevoie:

 • material textil gros;
 • lamele de lemn pentru pliuri;
 • inele metalice;
 • benzi pentru partea de jos a perdelelor;
 • cordon (ca două lungimi și o lățime de perdele viitoare);
 • Velcro pe lățimea produsului.

Tăierea țesăturii pentru perdelele romane trebuie să fie egală cu suprafața ferestrelor plus 2 cm la fiecare margine de la cusături. În primul rând trebuie să tăiați și să coaseți buzunarele pentru lamele. Apoi, cu creta sau pini marchează locul de falduri, bliț margini. După aceea, trebuie să coaseți o bucată de Velcro, să îndoiți marginea de jos și să coaseți o dublă cusătură.

Când este pregătită baza de tesatura, puteți introduce o bară de greutate și niște șipci. Pe marginea superioară sunt inelele prin care este tras cablul. Se pare o adevărată orb romană, care poate fi fixată pe brațele ferestrelor.

Exemple de decizii frumoase

Perdelele franceze din stilul Provence arată foarte confortabil, cu o imprimare florală mică și un decor de-a lungul marginii de jos. Permiteți ca perdelele să ocupe treimea superioară a ferestrei, iar restul să fie jaluzele pliabile reglabile, cu o umbră ușoară.

Această combinație de perdele va arăta grozav pe ferestre din lemn cu partiții frecvente.

Pentru orice perdele de bambus, jaluzele. Ei refractă lumina directă a soarelui, făcând camera plină cu lumină moale și plăcută.

Perdelele simple pot fi combinate cu tulul aerisit, cu un model interesant. În acest caz, tulul va prelua funcția decorativă, iar jaluzelele vor proteja de lumina puternică a soarelui. Ridicați perdelele dungilor romane în dungi verticale. Ele se vor potrivi atat in interiorul luminos, cat si laconic.

Puteți combina diferite tipuri de perdele, realizate în culori similare. De exemplu, puteți fixa perdelele pe întreaga lungime a deschiderii ferestrei cu două culori contrastante.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor