Candelabre în stiluri populare

 Candelabre în stiluri populare

Candelabru este un element unic de iluminat și interior al oricărei încăperi. În funcție de tipul său, nu poate doar să completeze designul, ci și să devină centrul său vizual, stabilind stilul dormitorului dvs., bucătăria, camera de zi.

Nu este nimic surprinzător faptul că astăzi există un număr foarte mare de curente și tendințe întregi în decorarea acestui detaliu interior. Pentru a ridica un candelabru care este potrivit pentru calitate și aspectul vizual nu este atât de dificil. Uneori este suficient să aveți o idee despre modul în care doriți să vă vedeți casa.

Direcții moderne

Recent, diferite stiluri moderne au devenit populare.Acest lucru se datorează faptului că în aceste zone este mult mai ușor să alegeți tipul de candelabru care se potrivește în aproape orice interior. În plus, alegerea facilitează o variație uriașă a designului general și a decorului lămpilor.

Trebuie remarcat faptul că curenții moderni nu se limitează la câteva opțiuni de tehnologie modernă sau de înaltă tehnologie. Cele mai multe dintre ele reprezintă o nouă privire la clasicul mult uitat.

cabană

De exemplu, candelabrele în stilul unei cabane, cunoscută și sub numele de "vânătoare", câștigă popularitate, care este direct legată de caracteristicile sale de decorare. În general, pentru lămpile de acest stil se caracterizează prin rudeness deliberat și masivitate în aparență. Fondatorii acestei mișcări au fost considerați o dată ca păstori alpini, care își împodobeau casele cu lămpi, în timpul căruia au fost inspirați de obiecte naturale.

Acum, această tradiție este pe deplin respectată. Un candelabru în stil "chalet" seamănă aproape cu orice: un bloc de piatră brut, o bucată mare de gheață, o bucată de lemn. Atunci când se creează un astfel de element de decor și iluminare, se pot folosi coarne animale, cele mai adesea artificiale, părți ale matricei întunecate din lemn sau din fier forjat.

Una dintre principalele reguli ale stilului de vânătoare este dimensiunea candelabrului.Dacă nu este urmată, lampa va fi pur și simplu pierdută în decorul propriu.

Vintage

De asemenea, popular este vintage. Această direcție nu își pierde niciodată relevanța, întotdeauna câștigând datorită eleganței și netedității formelor.

În general, tipul de lămpi de epocă se va potrivi oricui care iubește sofisticarea și o ușoară atingere a antichității în proiectarea casei.

Candelabrul poate fi decorat, de exemplu, sub o lampă clasică de stradă. Cuprul, alama, bronzul sunt adesea folosite în producție.

Stilul ecologic

Pentru iubitorii de lumină, frumusețe naturală și siguranță pentru sănătatea așa-numitului stil ecologic.

În acest caz, regula unică și de neșters este folosirea materialelor naturale în fabricarea candelabrelor.

De exemplu, puteți găsi lămpi, al căror cadru este alcătuit din diferite tipuri de lemn, bambus, bârfă dintr-o tijă sau paie, sculptate din os.

Chebbi chic

Mai puțin cunoscut, cu toate acestea, este, de asemenea, destul de popular, este direcția de chebbi-chic.

Se caracterizează prin caracteristici pronunțate de confort la casă, romantism ușor și blândețe.

Problema este că nu fiecare salon sau magazin de specialitate vă poate oferi candelabre suspendate stil shebbi-chic.

Astfel de lămpi pot fi decorate cu ornamente din lână moale, în ceea ce privește designul camerei în această direcție, este necesară o combinație de mobilier tapitat și împrejurimile sale.

Regula de aur a chebbi-chic este o abundență de mână, adică decor decorativ.

De exemplu, abajururi croșetate destul de populare, decorate cu modele în formă de flori.

minimalismul

Mult mai simple și accesibile sunt candelabrele în stilul minimalismului. De regulă, acestea sunt lămpi de tavan, care nu numai că economisesc spațiu liber, dar, de asemenea, atrag atenția asupra conciziei lor. Forme ușoare și ușoare, lipsa abundenței de decor - toate acestea vă permit să utilizați astfel de candelabre pentru a vă decora camera în orice design modern.

futurism

Desigur, astăzi, nu numai destinațiile retro sunt populare. Stilurile industriale, techno sau chiar futuriste și-au găsit locul în fabricarea elementelor de iluminat. Acestea pot fi foarte neobișnuite, în forma lor, cu lămpi LED care efectuează o funcție pur decorativă sau candelabre de calitate superioară într-un design modern, cum ar fi "UFO" sau "Saturn".

clasic

În plus față de stilurile moderne populare, care au început să dobândească relevanță doar relativ recent, există tendințe clasice. Ele sunt cunoscute de mulți ani în cultura designului interior și a elementelor de iluminat, dar totuși nu și-au pierdut relevanța, având doar o ușoară adaptare la tendințele actuale.

Art Deco

Candelabrele în direcția art deco rămân destul de celebre. Acest stil combină cu succes sofisticarea și rafinamentul, în timp ce candelabrele nu se uită deloc masiv și pompos. Interiorul Greciei sau Egiptului este dominat în decorul lor, iar negrul sau ciocolata maro sunt preferate de culori.

Este de remarcat faptul că candelabrele de plafon în stil Art Deco sunt excelente chiar și pentru camerele cu o înălțime medie a tavanului, deoarece acestea vă permit să economisiți cu succes spațiul liber.

baroc

Stilul baroc, originar din Italia antică, nu își pierde relevanța printre cunoscători ai designului clasic. Se caracterizează printr-o astfel de caracteristică ca o combinație de texturi, linii, culori neobișnuite. În ceea ce privește lămpile de tavan, candelabrele barocilor atrag atenția unei combinații reușite de pomp și luminozitate.

Cel mai adesea acestea sunt candelabre cu mai multe etape, principalele materiale ale cărora sunt sticla reală. De asemenea, pot fi utilizate variante de sticlă și cristal multi-colorat.

Barocul demonstrează soluții neobișnuite de proiectare pentru corpuri de iluminat, datorită liniilor complexe și decorului sub formă de cochilii, flori, sfeșnice antice.

Lămpile de plafon de cristal oferă o lumină moale, dar în același timp luminoasă și plăcută pentru ochi, ceea ce face ca astfel de candelabre să fie alegerea ideală pentru decorarea unui living spațios.

Empire

O altă tendință clasică este Imperiul Stalinist, adesea denumit imperiul imperial. Aceasta este o decizie destul de neobișnuită în decorarea elementelor de iluminat, dar merită, de asemenea, popularitatea.

Pentru stilul Imperiului Stalin, realizarea măreției și a pomposității stilului este tipică pentru materialele și tehnicile clasice. Candelabrele de acest tip se disting prin linii stricte de forme si simetrie a coarnei. În decorarea utilizării populare a elementelor de subiecți militari, forma de aripi, frunze de dafin, vulturi.

Corpul unui candelabru stil Empire are de obicei o nuanță de bronz sau auriu.Forma miezului este, de obicei, în forma de para, iar un lanț destul de masiv este folosit pentru fixarea candelabrului în tavan.

gotic

Stilul gotic care a venit la noi din Anglia medievală oferă o alegere mai spațioasă în ceea ce privește decorul. Poate fi candelabre sub forma unui cerc din lemn sau metal, fiind fixat la lămpi individuale, care atrag cu simplitate și minimalism.

Pe de altă parte, Gothic sugerează și posibilitatea folosirii unor forme mai complexe, care seamănă cu diverse plexuri și modele.

Decorul cel mai adesea preferat ornament deschis, utilizarea de elemente, cum ar fi frunze de struguri sau stejar, iederă și lăstari de vită.

Cyber ​​punk

Stilul Cyber-punk, care și-a găsit aplicația în proiectarea elementelor de iluminat, este considerat mult mai specific. În acest caz, candelabrele sunt bogat decorate cu diverse elemente mecanice, unelte, fire dense, balamale.

Etno-stiluri

Mulți producători profesioniști de elemente de iluminat sunt inspirați de influența motivațiilor etnice și naționale. Nu este surprinzător faptul că, ca și în cazul designului general al camerei,Puteți alege un candelabru într-un stil specific etnic pentru a încorpora întregul interior.

Desigur, astăzi există o mulțime de tendințe etnice în design. Cele mai comune stiluri etnice ale corpurilor de iluminat:

 • Chineză. Acesta este un stil care uimeste cu absenta aproape completa a oricarui concept permanent. Astfel de candelabre pot avea o formă cubică strictă sau, dimpotrivă, un aspect foarte elegant și neted. În decor, de regulă, există diverse motive specifice, cum ar fi hieroglife, frunze și lăstari de bambus.
 • englezăel este stil britanic, atrage claritate și simplitate. Acestea sunt lămpi clasice elegante care sunt decorate cu nuanțe de nuanțe de pastel.

Astfel de candelabre creează efectul căldurii, confortului și liniștii. Modelele mai scumpe sunt fabricate din bronz sau alte aliaje grele.

 • Deoarece Statele Unite nu-i plac foarte mult iluminarea centralizată, americanul Stilul de candelabru este concis. Poate fi o lampă din cristale sau cristal, cu un cadru de cupru sau alamă.

Poate că principala caracteristică este utilizarea materialelor cele mai naturale și mai ecologice.De asemenea, o mare atenție este acordată nu numai calității, ci și funcționalității elementelor de iluminat similare;

 • Populare acum scandinav stil este, de asemenea, numit stilul de mare rece. Acest lucru este pe deplin justificat de particularitățile unui asemenea design de iluminat. Se caracterizează prin soluții de culoare neobișnuite, cum ar fi cerul acoperit, chihlimbarul natural netratat sau țărmul nisipos. Formele de candelabre, dimpotrivă, se disting prin simplitate și minimalism, care este o combinație foarte reușită care atrage un astfel de stil mediteranean în sine.
 • arab stilul lămpilor este un lux luxos și un cost ridicat. În același timp, nu este necesar să se utilizeze materiale scumpe precum aurul natural, deoarece efectul este obținut printr-o combinație de elemente decorative și forme. Cel mai adesea, candelabrele arabe au lămpi de tavan în formă de cupole sau bile decorate cu o abundență de diverse bucle și pandantive. De asemenea, de multe ori, imaginile perforate ale plafonului;
 • marocan stil - acestea sunt candelabre care sunt literalmente țesute din cele mai subtile fire de argint, alamă sau bronz. Filigranul elegant este realizat sub formă de forme complexe, cum ar fi un hexagon și este decoratvitralii din sticlă multicoloră;
 • greacă stilul lămpilor este strâns legat de antichitate și de epoca miturilor. De regulă, acestea sunt candelabre de tip pandantiv, destul de masive, care sunt fixate cu ajutorul lanțurilor. Plafondele sunt făcute sub formă de lanterne, boluri și elemente sub formă de frunze de laur sunt adesea folosite pentru decorare.

Sfaturi pentru alegere

Alegerea unui candelabru adecvat pentru casă nu este atât de dificilă, în ciuda abundenței mari de diferite stiluri și tendințe. Pentru ca elementul de iluminat să arate armonios și să completeze interiorul general al casei dvs., nu uitați următoarele sfaturi:

 • Nu este întotdeauna necesar să se concentreze asupra iluminării centralizate a camerei. Puteți economisi spațiu și alegerea unui candelabru de dragul stilului general și adăugați iluminarea unui perete sau a unei lampi de podea. Cu toate acestea, nu uitați că aveți nevoie de un candelabru și o lampă de podea în același stil;
 • În camera de zi trebuie să alegeți un model de candelabru mare. Opțiunile gotice sau o lampă cu mai multe trepte în stil Empire pot fi excelente;
 • Atunci când alegeți un candelabru în dormitor nu trebuie să uitați de confort și de confort. Opțiunea ideală este Art Deco, Shabby-chic sau stil englezesc.De regulă, aceste candelabre se potrivesc cu ușurință în aproape orice opțiune de design a camerei;
 • Nu uitați că există candelabre de diode pentru casă, care pot efectua nu numai o funcție decorativă. Ele pot fi o opțiune excelentă pentru o cameră mică ca un coridor;
 • Suspensiile de candelabre de tavan sunt de obicei potrivite doar pentru camerele cu un nivel ridicat al plafonului, deoarece pot necesita prea mult spațiu suplimentar. Cu toate acestea, unele stiluri minimaliste, cum ar fi art deco, pot fi utilizate cu succes chiar și în spații mici.

În videoclipul de mai jos, consultați o selecție de candelabre uimitoare realizate din materiale uzate în stilul shebbi-chic.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor