Panouri de perete moale: opțiuni de proiectare și metode de instalare

 Panouri de perete moale: opțiuni de proiectare și metode de instalare

Panourile de pereți moi au o eleganță și un farmec deosebit în varietatea opțiunilor de finisare. Ele pot fi întâlnite rar, totuși, un asemenea interior pare întotdeauna neobișnuit. Materialul permite să accentueze individualitatea, să se concentreze pe unul dintre pereți, să aducă o atmosferă de lux elegant în cameră.

Caracteristici speciale

Panourile de pereți moi sunt destinate decorării interioare. Acesta este un material voluminos, caracterizat prin textura, aspectul original. De regulă, există produse a căror producție se desfășoară în fabrică, deși acestea pot fi făcute cu mâinile tale.

Panourile constau din mai multe straturi și au următorul dispozitiv:

 • baza realizate din materiale de tablă durabile cu aderență bună, de exemplu, clorură de polivinil. Grosimea bazei este de 5-8 mm;
 • stratul de mijloc - aceasta este așa-numita umplutură, care este un cauciuc spumant, sintepon sau poliuretan;
 • stratul decorativ exterior - acestea sunt piele artificială sau confecționată din piele naturală și țesături. În plus, stratul exterior este tratat cu compuși speciali care asigură hidrofobicitatea stratului de acoperire, rezistența sa la efectele razelor solare, temperaturi ridicate.

Pro și contra

Panourile de pereți moi se potrivesc bine în interiorul oricărui tip, cel mai important este să alegeți soluția potrivită. Ele vă permit să creați un interior elegant, să-l noteze de luxul aristocratic. Este important ca panourile să fie universale - potrivite pentru spațiile rezidențiale, folosite pentru cafenele, cinematografe și alte instituții.

Printre beneficiile care merită notate următoarele:

 • sunetul și efectul de izolare termică;
 • funcții decorative - oaspeții și vizitatorii vor aminti cu siguranță acest detaliu interior;
 • capacitatea de a zoneze o cameră fără a recurge la utilizarea de partiții voluminoase și ecrane;
 • versatilitatea și capacitatea de a se armoniza cu diferite tipuri de materiale de finisare;
 • capacitatea de a ascunde imperfecțiunile minore ale zidului care acoperă, în primul rând, diferențele de înălțime;
 • ușurința de instalare;
 • rezistenta la deformare - dupa presare, materialul isi ia imediat forma anterioara;
 • protecția mediului și siguranța materialului - o opțiune excelentă pentru proiectarea camerelor pentru copii;
 • usurinta in utilizare - usor de ingrijit pentru panouri din piele.

Este corect să rețineți că costul produselor este destul de ridicat.

Nu trebuie să uităm că suprafețele textile necesită o atenție deosebită. În caz contrar, își vor pierde rapid strălucirea și recursul.

Varietate de materiale

Panourile diferă în funcție de mărime: există ambele produse foarte mici (100x100 mm) și destul de mari (1,5x2,7 m). În ceea ce privește forma, acestea sunt în principal pătrate și dreptunghiuri.

Alocați o acoperire cu un cuplaj și fără el. Acestea din urmă sunt realizate, de obicei, pe plăci din placaj sau din plăci aglomerate. Un fascicul comun de transport este o ipoteză că pe suprafața materialului există găuri în care sunt cusute butoane decorative.Revenind la locația diversă a celor din urmă, este posibil să creați reliefuri autentice și modele texturate. Clasicurile sunt pătrate sau romburi, formate prin butoane fixate pe anumite părți ale țesăturii.

Cea mai atractivă cusătura de cărucior arată pe coperți din piele simplă, catifea, velur și piele de căprioară.

Un loc special este ocupat de panouri 3D, ale căror bază este, de obicei, panouri din MDF, gips sau o matrice. Ei primesc forma originală. Partea convexă (texturată) a bazei este vopsită sau tapițată în piele sau în textile.

În funcție de placarea utilizată, astfel de produse se disting prin:

 • pânză - țesături acoperite cu catifea, velur sau țesături naturale. Principalul lucru este că materialul nu se întinde, nu arde;
 • având un strat superior de piele naturală. Cel mai scump tip de material arata bine in birouri, birouri, living;
 • piele faux, de exemplu, Alcanta. Ei arata, de asemenea, elegant, este adesea foarte dificil de a detecta imitații, astfel încât materialul este similar cu pielea naturală, cea mai ușoară de îngrijire.

Sfaturi pentru alegere

 • Pentru dormitor de obicei alegeți panouri ușoare de umplutură.Ele sunt împânzite cu o parte din cameră, de exemplu, zona de deasupra capului patului. De regulă, acest tip de finisaj coincide în ton cu un indiciu de perdele și tapet sau, dimpotrivă, acționează ca un contrast. Deseori, pentru design alegeți textile sau produse din piele, nuanțe liniștitoare. Produsele de spumă mai durabile și poliuretanice arată bine și servesc mult timp în camera de zi, în grădiniță, precum și în sălile de sport. Aceste tipuri de panouri mai volum în comparație cu sinteponovy.
 • Pentru pat copil, adică atunci când panourile îndeplinesc nu numai o funcție decorativă, ci și una practică, este mai bine să alegeți mai multe panouri de spumă voluminoasă. Având pe peretele din apropierea patului, vă puteți proteja copilul de șocuri accidentale și răniri într-un vis.
 • În camera de zi, ca în hol, piele, de exemplu, din panouri din piele artificială, precum și catifea, omologii de piele de căprioară arată bine. Un aspect important: ele trebuie să aibă rezistență la uzură crescută și să aibă impregnare antibacteriană.

Atunci când cumpărați panouri moi, trebuie să acordați preferință produselor cu strat superior de înaltă calitate și rezistente la uzură.

Dacă vă decideți să le faceți singuri, atunci cea mai bună alegere va fi țesăturile de mobilier. Lucrul cu pielea pentru un laic este destul de dificil. Ca material de umplutură, se recomandă utilizarea unui zirconiu sintetic mai ușor de utilizat. Aceasta va permite obținerea unor suprafețe uniforme și uniforme.

La alegerea panourilor textile, se preferă faptul că au impregnare antibacteriană și antistatică. Prezența celor din urmă va oferi produse statice zero, practic nu va atrage praful.

Cumpărarea de panouri de perete, ca orice materiale de construcție, ar trebui să fie preferată produselor fabricate de producători de renume, ale căror produse s-au dovedit a fi de înaltă calitate și în siguranță.

 • Una dintre acestea este compania MolleMebel, inițial angajat în eliberarea de paturi, dar a extins treptat gama de materiale de perete moale. Astăzi, sub această marcă au fost produse diverse panouri textile și din piele, precum și omologii de la alcanta și din alte piele.
 • Produsele interne "Casa pereților" - Acestea sunt panouri din piele, piele, alcanta, precum si fibre super-rezistente cu proprietăți antibacteriene, capabile să împartă mirosurile și rezistente la foc.
 • Un alt producător rusesc Molize a câștigat, de asemenea, clienți pozitivi. Produsele din piele, înlocuitorul său și textilele îndeplinesc standardele europene de calitate. Este posibilă producerea de panouri la comandă.
"Casa pereților"
MolleMebel
Molize
 • O mare varietate de panouri textile pot fi găsite la producător. Semnul soft, care produce panouri sub marca Soft Sign. Printre cele mai populare acoperiri sunt turma, jacquard, velur, catifea, si, de asemenea, din piele. Cumpărătorii pot alege ca produse de designer și pentru a-și realiza propriile idei, o comandă pentru fabricarea panourilor în funcție de propriile schițe.
 • O selecție vastă de panouri din piele este prezentată în colecțiile mărcii. Parchetul Avenue. Prin numele firmei, este ușor să ghiciți că este implicată și în fabricarea de podele. Acest lucru este adevărat, deși astăzi activitatea principală a companiei este producția de panouri de pereți moi, iar accentul se pune pe produse cu tapițerie din piele.
 • Printre alți producători demni, cumpărătorii marchează produsele LLC Grupul Knertser și MK Stroy. Ambele companii, pe lângă fabricarea de panouri, produse și mobilier.
Semnul soft
Parchetul Avenue
MK "Stroy"

Subtilități de instalare

Instalarea panourilor de perete este un proces în mai multe etape.

 • Prima etapă este, desigur, pregătitor. Proprietarul camerei este determinat de dimensiunea și tipul materialului, calculează numărul necesar de panouri, clei și alte elemente și unelte. Dacă vă decideți să faceți panouri de perete cu propriile mâini, atunci trebuie să achiziționați o placă de placaj, sintepon sau spumă de cauciuc, elemente de fixare, țesături de mobilier. În primul rând, panourile cu dimensiunile necesare sunt decupate din placa de placaj, pe care sunt făcute marcaje pentru sistemele de substrat și fixare. Prin marcarea găurilor de găurit.
 • Următorul pas este umplutura. Un fragment care corespunde dimensiunilor elementelor de placaj este decupat din zirconia sintetică sau din cauciuc spumant. Folosirea umplerii lipiciului este conectată la bază.
 • Apoi, treceți la împachetarea țesăturii cadru rezultate. Dimensiunea țesăturii de tăiere trebuie să fie egală cu dimensiunea bazei plus 7 cm pe fiecare parte (pentru îndoire, luând în considerare grosimea substratului și umplutura). Prin găurile existente în umplutură și în bază, se întind firul de nylon, se pune materialul de tapițare pe ac și se coase imediat un buton.Repetați pașii pentru fiecare gaură, fixând astfel stratul decorativ superior. După ce ultimul buton este cusut, rămâne doar să se îndoaie marginile materialului de finisare de pe partea greșită a placajului și să se fixeze cu brațe folosind un capsator de mobilier.

Grosimea structurii finite este determinată de grosimea bazei și umplutura. Pentru încăperi mai mari, este mai bine să luați baze mai groase - până la 5 mm. Pentru încăperi mici, merită folosită baze cu o grosime de cel mult 3 mm, preferând panouri mai mici.

Pentru panouri se folosesc butoane acoperite cu același material ca și partea superioară a produsului.

În vânzare puteți găsi truse gata făcute, constând din material pentru obtyagivaniya și aceleași butoane. Puteți face propriile butoane achiziționând mai multe țesături și tăind-o în bucăți mici, în funcție de dimensiunea butoanelor.

Butoanele sunt acoperite cu o cârpă, este mai convenabil să o faceți imediat în procesul de fixare.

Obținute într-un magazin sau panouri auto-făcute pot fi atașate pe pereți în diferite moduri. Iată un exemplu de instrucțiuni pas cu pas pentru o astfel de fixare populară pe un cadru:

 • din lamele de lemn tratate antiseptic, este montat un cadru celular care este fixat pe perete cu dibluri;
 • celulele sunt umplute cu cauciuc spumant, care trebuie fixat pe lipici;
 • designul este acoperit cu poliester de umplutură, care este fixat la margini cu brațe;
 • tapițeria este fixată, fixată pe fiecare parte a lăstarului;
 • punctele de atașare sunt închise cu o bandă decorativă;
 • mici garoafe sunt închise cu o cârpă și sunt conduse de-a lungul suprafeței stratului decorativ în cadru.

Un sfat puțin: pentru a nu deteriora carcasa atunci când bateți unghiile, ar trebui să folosiți umplutura sintetică.

Astăzi puteți găsi panouri cu mecanisme de blocare pe partea din spate. Cu ajutorul lor, produsele sunt atârnate pe cutie, fără a fi nevoie de fixare cu unghii. Dacă panourile sunt mici și ușoare, iar baza este destul de rezistentă (de exemplu, la perete), puteți lipi produsul.

Procesul în formă generală este după cum urmează:

 • marcarea se face pe perete - planul de fixare a panourilor;
 • se aplică clei pe partea din spate a panoului de-a lungul perimetrului și în centru;
 • panou aplicat pe perete de pe marcaj și apăsat.

Munca se poate face atât de jos în sus, cât și de sus în jos. Dacă este necesar un panou mai mic, este mai întâi dezasamblat și apoi tăiat sau tăiat. Elementul rezultat al mărimii potrivite este acoperit din nou cu strat de sinteză (cauciuc spumant) și acoperit cu un strat decorativ. Deoarece dimensiunile tăiate arata mai puțin estetice, este recomandat să le montați în așa fel încât să nu trebuiască să recurgeți la tăiere. Acest lucru se poate face prin umplerea întregului zid, dar partea centrală a acestuia, adică nu ajungând în colțuri.

În acest caz, este important să se asigure că distanța dintre toate laturile dintre partea peretelui decorată de panou și colțuri este aceeași.

Pilele diluate pva sau lichide sunt folosite ca bază adezivă. Dacă adezivul ajunge pe partea exterioară a panoului, acesta trebuie șters imediat. În timpul instalării, ar trebui să încercați să nu lăsați adezivul să cadă pe fața. Indiferent de metoda de montare aleasă, este important să pregătiți corect panoul de perete. Toate neregularitățile trebuie respinse, îndepărtați comunicarea (țevi, fire), eliminați fisurile.

Dacă intenționați să lipiți materialul, este mai bine să îndepărtați stratul de finisare anterior, deoarece ar putea afecta aderența.

Pe un perete plat, curat și uscat trebuie aplicate 2-3 straturi de grund. Ea va acționa ca un antiseptic și va îmbunătăți aderența materialelor.

Sfaturi și trucuri

Experții recomandă păstrarea următoarelor sfaturi atunci când lucrați cu panouri de perete moi:

 • alege panouri de perete din piele, ar trebui să le combinați cu tapet texturat, mobilier elegant din lemn;
 • dacă sarcina este de a plasa încăperea, atunci peretele "moale" poate fi continuat prin finalizarea parțială a tavanului sau a podiumului cu panouri;
 • Cele mai simple în îngrijire sunt modelele tapițate cu o piele imitativă. Piele mată netedă va fi cea mai durabilă și mai ușor de folosit. Poate fi șters cu o cârpă uscată sau umedă;
 • pentru produsele din piele, este mai bine să cumpărați produse speciale de îngrijire și lustruire. Potrivit și cele care sunt folosite pentru a avea grijă de mobilier din piele tapițat;
 • suprafețele textile sunt de obicei suficiente pentru curățarea periodică cu un aspirator, folosind o duză specială pentru mobilier tapițat;
 • este inacceptabil să frecați suprafața, să aplicați agenți de curățare agresivi, precum și produse care au particule abrazive;
 • Dacă lichidul intră pe panourile de perete, ștergeți imediat pata cu o cârpă uscată sau cu cârpă uscată.

În ceea ce privește culoarea, merită să ne amintim că panoul de perete devine, de obicei, centrul camerei.

 • Pentru dormitor sunt de obicei alese nuanțe de culoare bej sau lumină. Un astfel de panou poate extinde vizual camera.
 • Pentru camera de zi iar cabinetul poate alege nuante mai inchise. Articole de piele cu aspect uimitor din nuanțe de cafea, maro, grafit și negru.
 • Pentru grădiniță de obicei alegeți lumină slabă sau nuanțe luminoase.

Utilizarea panourilor 3D care combină culori diferite vă permite să obțineți efecte interesante. De exemplu, un panou cu textura tip val, pictat sau tapițat cu materiale în 2-3 nuanțe de la albastru închis la lumină acvamarină, creează iluzia unui panou pe o temă maritimă.

Nu este necesar să se panenească întreaga suprafață a peretelui, pentru că atunci ele nu mai sunt un detaliu luminos, accentul camerei. O locație bună va fi produsele din apropierea mobilierului tapițat. Acest lucru creează un sentiment de continuare a colțului moale, camera se extinde vizual.Cu ajutorul panourilor este posibil să se izoleze anumite detalii interioare. În acest caz, nu este necesar să jucăm contraste. Panoul poate fi realizat în același stil de culoare ca și alte elemente de interior.

Acordurile pot fi aranjate deja datorită diferenței în texturi.

Puteți afla cum să creați un panou de perete moale cu propriile mâini vizionând videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor