Acoperire pentru terenurile de joacă din țară: tipuri și alegerea pardoselilor

 Acoperire pentru terenurile de joacă din țară: tipuri și alegerea pardoselilor

Orice părinți doresc să aibă încredere în siguranța copiilor lor în timpul jocurilor de stradă la dacha. Garantul său poate fi prezența unui loc de joacă, dar pentru a proteja copiii de leziuni, zgârieturi și abraziuni, este necesar să alegeți acoperirea potrivită pentru acest domeniu. Producătorii moderni oferă diferite opțiuni. Acestea sunt module din plastic și cauciuc, gazon artificial, faianță moale. Luați în considerare avantajele și dezavantajele acestor acoperiri în detaliu.

Cum sa alegi?

Fără îndoială, cel mai simplu mod de a umple terenul de joacă cu nisip sau de a pune acolo gazon artificial.În plus, aceste metode nu vor necesita costuri financiare grave de la părinți. Cu toate acestea, în condiții de umiditate și după precipitații, bebelușii nu se vor simți confortabil pe o astfel de suprafață. În ceea ce privește curățarea teritoriului, va provoca și anumite dificultăți.

Cererea specială sunt cauciucul fără cusătură și tampoanele moi. Acest lucru se datorează faptului că aceste materiale nu se uzează de mult timp și, dacă este necesar, sunt ușor de reparat. Acoperirea de acoperire poate fi pe două tehnologii diferite (în vrac și modular). Principalul lucru - pentru a pregăti cu atenție suprafața înainte de a începe lucrul. De asemenea, consumatorii folosesc adesea module din plastic datorită prețurilor scăzute, ușurinței instalării și întreținerii.

Înainte de a decide cu privire la alegerea pardoselii, trebuie să evaluați calitatea tuturor opțiunilor, concentrându-se asupra categoriei de prețuri. Punctele importante sunt verificarea certificatelor cerute și conformitatea cu GOST. Este important să se ia în considerare ce zonă va fi alocată pentru amenajarea locului de joacă, dacă este posibilă pregătirea independentă a suprafeței, dacă va fi necesară asistența profesioniștilor în timpul instalării.

specie

Datorită tehnologiilor moderne, alegerea acoperirilor pentru terenuri de joacă este reprezentată pe piață de o gamă destul de largă. Principalul punct pe care se bazează cumpărătorii este reducerea riscului de rănire a copilului. Cel mai adesea, părinții optează pentru tipuri de tartan, plastic, plăci moi, acoperire naturală și gazon artificial. Să încercăm să înțelegem de ce aceste opțiuni sunt cele mai solicitate.

Tartan de acoperire

Acest material este cunoscut că este adesea folosit în stadioanele în aranjarea treadmill-urilor pentru sportivi. Acesta conține cauciuc sintetic, care protejează utilizatorii de praf, nu emit substanțe nocive și nu provoacă reacții alergice. În ciuda faptului că acoperirea poate avea o culoare destul de strălucitoare, este absolut inofensivă pentru sănătatea copiilor, deoarece coloranții naturali sunt utilizați în producție.

Tehnologia de stabilire în acest caz este în vrac. Suprafața trebuie să fie plată și fermă. Opțiunile preferate sunt asfaltul și betonul. Acoperirea pentru o lungă perioadă de timp își păstrează aspectul original, este rezistentă la stres mecanic și la temperaturi extreme, absolut nealunecoasă și perfect curățată.Cu toate acestea, materialul are un preț destul de ridicat, iar pentru stabilirea acestuia este necesar să se recurgă la serviciile specialiștilor.

Plante artificiale

Această acoperire are avantaje față de iarba convențională de gazon. Este mult mai puțin călcată decât cea naturală, pe care nu apar poteci și zone goale. Pășunea artificială este apreciată de faptul că are întotdeauna un aspect deosebit și nu patează lucrurile.

În acest caz, este important să se acorde atenție înălțimii lamei de iarbă. Copiii foarte mici vor fi greu de jucat în iarba prea înaltă. În plus, ar trebui să fie clarificat ce densitate va avea gazonul, ce va afecta în mod direct confortul și cât de groase vor fi lame, pe care va depinde valoarea estetică a stratului de acoperire.

Înainte de a pune o astfel de gazon, trebuie să aveți grijă de pregătirea suprafeței. În primul rând trebuie să-l curățați, să scăpați de resturi, cât mai mult posibil pentru aliniere. Dacă intenționați să așezați pardoseala direct deasupra solului, trebuie mai întâi să-l tampați cu o rolă sau o placă suficient de lată. Dacă parcela este prea neuniformă, puteți scăpa de stratul superior al pământului.

Ar trebui acordată o atenție deosebită sistemului de drenare.În lipsa acestuia, există un risc de putrezire a solului sub gazon. Prin urmare, este necesar să se facă șanțuri prin care va curge apa de ploaie.

Dacă suprafața este realizată din asfalt sau beton, substratul trebuie făcut înainte de a fi așezat. Plăcile ei se suprapun peste marginile uneltei și articulațiile sunt sigilate. De asemenea, cu ajutorul unei folii fixe lipite. După 12 ore, iarba se va îndrepta și va începe să se întindă în sus. După instalare, veți obține o suprafață ideală, care nu se teme de precipitații și de schimbările de temperatură. De asemenea, nu se uzează și nu se estompează la soare.

Cauciuc modular de acoperire

Experții consideră că această opțiune este cea mai sigură pentru copiii mici. În plus, este durabil, nu se uzează, nu se teme de căldură și de precipitații. Produsele au o schemă de culoare luminată, permițându-vă să alegeți opțiunea necesară pentru fiecare gust. În același timp, vopselele folosite sunt absolut inofensive pentru sănătatea copiilor. Acoperirea este netoxică, nu produce reacții alergice, absoarbe zgomotul.

Deoarece acest tip de acoperire este prezentat într-o varietate largă de culori, consumatorii pot realiza cele mai neașteptate idei de design.Trebuie remarcat faptul că nu este necesară drenajul în acest caz. Iesirea apei se face independent.

Învelișul modular din cauciuc poate fi moale sau dur. Poate fi localizat atât pe o suprafață solidă cât și pe pământ. Grosimea modulelor este de la 30 la 80 de milimetri. La pregătirea terenului, zona selectată este curățată, compactată cu grijă și umplută cu un strat mic de moloz, peste care este așezat cimentul amestecat cu nisip. După aceea, este necesar să se utilizeze un grund.

Modulele sunt fixate cu manșoane, eliminând posibilitatea deplasării în timpul utilizării. Dacă așezarea se face pe asfalt sau beton, suprafața este tratată cu un grund special, care, de asemenea, nu va permite apariția crăpăturilor și inundarea celor existente. Adezivul este aplicat cu o rolă sau perie, iar placa este așezată în partea superioară și presată strâns. În acest caz, debitul de apă ar trebui să aibă o pantă de 2 procente.

Modul de acoperire din material plastic modular

Această opțiune este un element din plastic care este rezistent la fluctuații de apă și temperatură. Nu necesită o anumită experiență pentru instalare, este un produs ecologic.Avantajul incontestabil și caracteristica distinctivă a acestui strat de acoperire este posibilitatea de a analiza dacă este necesar. Acest lucru este deosebit de convenabil în ceea ce privește darea. Îngrijirea include spălarea periodică cu apă din furtun.

Acoperirea nu trebuie plasată pe iarbă. Este mai bine să acoperiți suprafața cu nisip, umeziți-o și tampați-o cu atenție. Plăcile realizate din module sunt bine fixate pe o astfel de suprafață.

Acoperire naturală

Aceasta este opțiunea cea mai ieftină, dar are limitări. Datorită riscului de vătămare a copiilor, utilizarea pietrișului și a molozului nu este recomandată. Puteți lua în considerare opțiunile adecvate pentru nisip, iarbă naturală, chipsuri decorative. Betonul trebuie folosit cu mare grijă.

Cum să aplicați un strat de cauciuc pentru site cu propriile mâini, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor