Design interior în hol

Cuvântul străin "sala" este tradus ca sala. Și, deși în realitățile ruse "sala", de fapt, desemnează un hol, se poate spune că acesta este un hol special, hall-hall. Această cameră este un fel de prefață pentru întreaga casă. De aceea merită să muncească din greu pentru frumusețea și confortul unei astfel de camere.

Caracteristici de design

În ce stil să dotezi sala, pentru a decide proprietarii casei. Una este impresionată de versiunea clasică, prezentabilă, luxoasă, alții preferă tonuri mai familiare și mai confortabile. În orice caz, aceasta este o cameră de șosea, iar specificul designului său constă, printre altele, în alegerea materialelor rezistente, repede nepermeabile.

Cu toate acestea, este riscant să folosiți prea mult "brandy" pentru sala mică - culori albe, lăptoase, pentru că vizitatorii acestei încăperi intră tot în același loc direct de pe stradă și pot apărea ploi, noroiul și nămolurile.

Este necesar să se calculeze corect în avans în cazul în care pentru a pune cuier, poof pentru pereobuvaniya, în cazul în care raft pentru cizme și pantofi, stau pentru umbrele.

Dacă ați preluat rolul de designer, atunci rețineți că sala va trebui să se potrivească în stil cu restul casei. Înregistrarea ar trebui să fie primitoare și relaxată. A intrat în sala ta ar trebui să dorească să continue cu o bună dispoziție.

În apartament

Posibilitatea de a avea un apartament imens cu o sală spațioasă pentru un rezident ordinar este de obicei absentă. Dar nu neapărat sala obișnuită "treshki" ar trebui să pară imensă. Sub ea se poate adapta cu succes și coridorul holului.

Minim de mobilier și o oglindă mare pentru a crește zona - soluția potrivită. În loc de o oglindă, vă puteți gândi la inserțiile oglinzilor. Din punct de vedere vizual "împinge" pereții stucului mic sub formă de coloane. Arcul în holul unui apartament cu trei camere va deveni nu numai un element estetic, ci și un element practic: va înlocui ușa și va adăuga aer și spațiu.

În plus, arcul va crea o atmosferă neobișnuită - o sală mică va începe să "ademenească" vizitatorii în zone noi ale apartamentului. Tranziția în arc este combinată cu succes cu inserții ovale sau rotunde pe pereți - poate fi un copac sau un tapet de culoare diferită.

Într-un apartament mare de trei camere, designerii consideră că decorarea halelor de nișe din ghips este o opțiune originală. Dacă evidențiați și această nișă, veți obține un element foarte frumos de decor.

Apropo, puteți adăuga o nișă cu ghiveci de flori și chiar cu o statuie. Încurajați oaspeții cu dreptul exclusiv de la ușă!

În studio

Studiourile care au devenit recent populare în special la familiile tinere ridică problema ce trebuie să facă cu hol. Răspunsul este aproape evident: ar fi necesar să se ridice niște garduri și zona studioului în vederea micului hol.

Puteți, de exemplu, pune "fața" canapelei într-o cameră, apoi în spatele ei este ușor să se contureze un loc condițional pentru un coridor. Este rezonabil să mișcați un piept de sertare în miniatură aproape de spatele canapelei, astfel încât impresia funcționalității holului să crească. Este convenabil să păstrați pantofi și pungi, mănuși, umbrele în dulap.

Mini-hala dvs. va evidenția cu succes un alt podea care este diferită de podea în studio. Dacă potriviți covorul până la dimensiunile zonei de hol, acesta va deveni și mai frumos. Da, și murdăria din stradă nu se va duce direct în sufragerie. Distingeți efectiv spațiul va ajuta întotdeauna a doua ușă.Cu ușa închisă, zona rezidențială va deveni mai confidențială.

Funcționează funcțional și opțiunea de a separa holul de la studio, ca un suport. În paralel, poate fi folosit ca un dulap pentru stocarea articolelor dorite.

Mulți proprietari au plăcut ecranul special ca separator. Ecranele moderne au o textură translucidă și este întotdeauna mai bună decât peretele "întunecat". Designerii recomandă, de asemenea, să nu renunțe la perdelele textile spectaculoase, care conferă studioului un farmec, "parfum" feminin și un confort unic.

Pereții nu sunt, de asemenea, un subiect interzis. Imaginați-vă singura cameră în studio încadrată de tine ca dormitor. În acest caz, este mai corect să construiți pereți noi.

Dacă sunteți oprimat de partițiile surde, alegeți ferestrele vitrate, elementele oglinzii și fragmentele de sticlă mată în timpul construcției sălii.

- Într-o casă privată

Sala în sensul clasic este o cameră într-o casă privată cu o scară care duce la etajul al doilea. Asta este, este un fel de sala de asteptare, o intrare pentru intalniri. În același timp, sala nu este doar o "cameră numărul unu" proiectată estetic, ci și un fel de "nod" al unei case care face ca toate celelalte încăperi să fie un întreg.

Dacă sala este prevăzută și la etajul al doilea al casei, atunci este necesar să o adaptați în stil într-o cameră similară de mai jos.

Având de a face cu sala în cabana, în cazul în care nu este nevoie de a salva pe fiecare metru pătrat, puteți aranja ca un confortabil "living mic". Este destul de potrivit canapele mari, scaune, oglinzi. În același timp, mobilierul poate fi pe picioare pentru a sublinia rafinamentul. O masă pe roți.

Cu toate acestea, supraîncărcarea camerei de recepție este absolut inacceptabilă, în hol înseamnă mult spațiu liber.

Într-o cabană sau o casă de țară mare vă puteți permite următoarele abordări la proiectarea sălii:

  • Creați-o în tradiția unui vechi conac, adăugând accente de lux - elemente ale imperiului sau barocului, coloane elaborate, stuc, perdele.
  • Fanii unui stil de viață activ și stiluri moderne vor dori minimalismul - o sală pătrată. Este deosebit de rezonabil ca o astfel de cameră de intrare să arate într-o casă de țară cu lățimea maximă și înălțimea mai multor etaje, unde o sală regulată combină funcțiile unui lift.
  • Proprietarii de creație, de exemplu, casele din lemn cu un singur nivel vor aprecia stilul neoclasic - mobilierul stilizat, bloburile strălucitoare ale florilor și, uneori, notele pastorale.

Reparatii si design interior

În proiectarea unei săli spațioase, puteți înregistra cu succes culori saturate, luminoase și obiecte mari de decor. Într-o zonă mică, este nevoie de mai multă ingenuitate artistică, dar se vor găsi și soluții interesante. Mai întâi de toate, este important ca toate ușile care conduc spre săli să fie executate în același mod pentru a realiza armonie.

Adăugați un buchet confortabil de flori pe masa din hol, compoziția arborilor forestieri. Vasele pot fi așezate pe masă sau dresser. Ei se vor uita usor, in viata. Este mai bine să evitați pomparea în acești "aditivi", pentru a le ușura.

Sala de intrare ar trebui să fie inundată de lumină, astfel încât oaspeții în amurg să nu caute un pix sau chei prin atingere. Lămpile sunt recomandate decorative, elegante, chiar și în mod deliberat pompos, deoarece în holul altor decorațiuni nu este prevăzută în mod special. Lămpi cu aspect unic, cu abajururi.

Puteți îmbunătăți impresia de lumină dacă instalați "luminile" de pe desktop. Efectul magnific este asigurat de vitraliile iluminate ale ușii de intrare.

Vorbind despre ușă. Este mai bine să instalați ușile duble. Cele interioare sunt mai ușoare, cele exterioare sunt mai întunecate. Arată o ușă bună în retro cu fragmente de sticlă.

pereți

Clasicul genului din sala este așa-numitul dado. Din aproximativ o treime din podea, peretele este acoperit cu un material puternic rezistent la uzură - câteva tonuri mai întunecate decât restul paletei. Wallpaper cu un model mare pentru pereți, inclusiv dungi - un clasic al genului.

Mai aproape de plafon este, de obicei, stabilit curb. Acest lucru "coboară" ușor tavanul, imită o boltă de modă veche și adaugă intimitate în spațiu. Iubitorii de extravaganță pot fi trimiși la stuc, ornamente din lemn. Toate acestea se potrivesc în mod natural imaginii pereților unei săli mari.

În stilul antichității, pereții sunt suplimentați cu console, nișe și cornișe.

Paul

O opțiune excelentă pentru terenul din hol este o placă de marmură mare. Ea are impresia de soliditate. Popularitatea designerilor a primit plăci ceramice, similare pietrelor naturale.

Dacă alegeți, asigurați-vă că podeaua nu se transformă într-un patinoar - plăcile ceramice pot fi foarte alunecoase. Ei bine, prea multă strălucire ar trebui evitată. Aceasta "reduce costul" imaginii globale.

Natura artistică și creativă ordonă un mozaic de dale. O astfel de soluție este pur și simplu "condamnată" la succes, mozaicul face ca întreaga cameră de intrare să se joace cu culori minunate.

Avantajul laminatului este faptul că acesta este durabil.În plus, acesta oferă o mare imaginație designerului, deoarece imită o varietate de materiale.

Locuitorii bogați cu săli, cu accent pe lux, au posibilitatea de a acoperi podeaua cu parchet natural.

Cu toate acestea, cu parchet, este necesar să se adapteze procesării sale periodice pentru a păstra vederea spectaculoasă a copacului.

Ei bine, ar fi nelogic să nu spunem câteva cuvinte despre o decorare atât de bogată pentru podea, ca o piatră naturală. Granit, marmura este, bineînțeles, o frumusețe specială, indescriptibilă. Podelele de piatră, desigur, au costat de zece ori mai scumpe decât toate celelalte opțiuni.

Proprietarii modesti sunt de acord cu linoleumul ca fiind cel mai accesibil mod de a termina. Este mai bine să cumpărați acest material cu un model grafic, geometric.

Covorul este, de asemenea, bun și moale pentru ochi, adaugă confort. Numai este necesar să se gândească la modul de a stabili zonele supuse unei încărcări mecanice crescute, cu o structură mai groasă (covorașe).

În general, panoul principal de pardoseală începe aproximativ un metru de la ușă. Și în fața ei este o zonă de vestibul, unde vizitatorii ar trebui să-și poată șterge picioarele și să-și poată lăsa praful ușor după stradă.De asemenea, în vestibulu sunt așezate covoare din in, gros.

plafon

Designul plafoanelor este bine evidențiat de structurile cu mai multe niveluri din gips carton. Dar acest lucru nu este un panaceu. Excelent, atrăgător din punct de vedere al mediului, arată ca o suprafață netedă. Pentru decorare, vă puteți diversifica stucul, pentru a oferi vitralii.

Un număr de designeri preferă grinzi de lemn special montate pe tavan. Mai ales din punct de vedere organic, ele sunt "citibile" dacă întreaga sală este căptușită cu lemn.

Culori și design

Pentru a decora o sală modernă spațioasă într-un stil clasic, trebuie să ne amintim: cel mai adesea în sălile de intrare nu există ferestre, iluminatul este artificial. Prin urmare, este mai practic să îndurați decorarea în culori albe sau luminoase. Lista lor este după cum urmează: bej, cafea ușoară, paletă maro deschisă.

Pentru a sublinia saturația culorii, sunt permise intersecțiile unei gamă negre sau maro rezervate. Acest lucru va oferi stilul rafinat al holului dvs. mare. Stripele, inserțiile de țiglă, fragmentele de scânduri din lemn adaugă culoarea culorii, extind vizual holul și "ridică" tavanul.

Formele geometrice folosite pentru a decora interiorul nu pot fi naturale. Dacă aveți pereți de designer pe pereți cu formă pătrată sau geometrică, atunci este corect să folosiți o deschidere ușoară dreptunghiulară. În aceasta trebuie să existe o anumită armonie.

Alegerea mobilierului

În hol este un spațiu liber foarte important, astfel încât lucrurile suplimentare să nu împiedice mișcarea. Prin urmare, într-un apartament obișnuit, este mai bine să evitați mobilierul voluminos, să vă limitați la o masă, dresser și rafturi. Nu este necesar să creați ziare inutile, pantofi vechi în holul depozitului. Ar trebui să fie curată și proaspătă.

Pentru a lăsa spațiul liber nu este spațiu prea voluminos, este practic să recurgeți la mobilierul încorporat. Dulapul culisant va arăta compact. De asemenea, convenabil pentru degetele mari pentru lucruri nesănătoase.

Proprietarii unei săli largi își pot permite să furnizeze "holul de intrare" cu canapele, sertare și fotolii. În general, dacă plecăm de la esența scopului "camerei numărul unu", vizitatorii țin întâlniri în el, așteaptă o întâlnire sau o decizie. Ar trebui să fie confortabil în timpul unei astfel de distracții.

În sălile largi și spațioase, seturile de mobilier în stil antic cu picioare sculptate și tapițerie de catifea arată bogat.Fanii Art Nouveau se pot concentra pe canapele sofisticate "cu ecran lat", cu cotiere moi.

Valabil în săli și cărți de cofraj. Aceasta va sublinia "intelectualitatea" locuinței în care au intrat vizitatorii.

Accentul de mobilier adaugă culoare în sală. Vedere originală pe scaunele spațioase pătrate ale scaunelor, bufete deosebite, mese sculptate sculptate, draperii grele scumpe.

Nu uitați că aproape subiectul principal al sălii este o oglindă. Se crede că este imposibil să exagerăm cu dimensiunea oglinzii - acest lucru ar trebui să fie maiestuos și într-un cadru luxuriant, mai bine - chiar la ultimul etaj.

Există accesorii speciale pentru camera de primire. De exemplu, suporturi forjate pentru bastoane, un ceas antic mare, un barometru sau o pictură în jumătate de perete. Plantele exotice în ghivece de flori sau cada mari creează un farmec aparte în hol.

Deci, reparațiile sunt finalizate, căștile sunt plasate. Prieteni și cunoștințe au trecut peste pragul casei dvs. și au fost șocați de estetica frumoasei săli. Primul examen pentru ospitalitatea pe care ai trecut-o perfect.

Cum să alegeți designul interior în hol, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor