Care ar putea fi holul încorporat?

Holul este exact camera care se întâlnește și vede pe toți cei care vin să vă viziteze. Iar holul are o sarcină funcțională - puteți pune în ea multe lucruri necesare, în ciuda zonei mici.

Din păcate, în multe apartamente moderne, sala de intrare este de obicei mică și nu există prea multă lumină în ea. De aceea, uneori necesită ajutorul unor designeri experimentați pentru a corecta sau a schimba literalmente designul holului: pentru a extinde pereții, a ridica tavanul, a gândi asupra iluminării și a schimba textura pereților.

tipuri

Una dintre cele mai bune opțiuni este aranjarea holului dvs. mic cu un dulap construit într-o nișă sau perete. În prezent, aproape totul poate fi "construit" - de la dulapuri până la holuri sau dulapuri.

Avantajele unui astfel de hală încorporată sunt evidente: economisirea spațiului prin utilizarea unor nișe existente, posibilitatea de a crește cabina însăși - de la podea la tavan.Numărul de rafturi poate fi instalat, de asemenea, în funcție de preferințele dvs., iar ușile glisante vor economisi spațiu suplimentar.

Dulapul din hol poate fi instalat fără perete lateral sau spate, în funcție de partea din hol pe care va fi instalată. Mobilier încorporat cu numeroase rafturi - ideal pentru orice hol.

materiale

Una dintre opțiunile ieftine și foarte populare pentru aranjarea holului poate fi panourile de pereți din MDF sau din material plastic, care imită marmura sau lemn. Aceste dulapuri sunt confortabile și nu necesită îngrijire specială, sunt ușor de curățat.

Dacă aveți mari speranțe pentru hol, utilizați piatră decorativă pentru pereți și lăsați oglinzile ușilor dulapului.

Oglinzile au capacitatea de a "aprofunda" spațiul și de a crește imaginile vizuale ale camerei.

O sală de intrare din lemn natural este mult mai scumpă decât cele anterioare și arată grozav în camere mai mult sau mai puțin spațioase. O alternativă poate fi mobila din plăci furniruite, care, aparent, nu este diferită de lemnul natural. Este adevărat că este mult mai scump decât produsul laminat.

În dulapuri, puteți folosi elementele de decor din metal, plastic sau sticlă.

dimensiuni

Holul încorporat într-un spațiu mic necesită reguli speciale de "locație". Principala cerință în acest caz este minimalizarea. De exemplu, un dulap nu are adâncime mai mare de 45 de centimetri. Și, cel mai bine, un dulap fără perete din spate, în care poți aranja cu ușurință diferite rafturi și tot felul de umerase.

Coșurile și sertarele situate în partea inferioară a mobilei încorporate vor ajuta la aranjarea diferitelor obiecte și accesorii necesare. Este recomandat să plasați o oglindă într-un hol mic, ceea ce va face camera dvs. confortabilă și originală.

Este de dorit ca în același loc să reușești să plasezi un raft pentru pantofi, un mezanin pentru stocarea articolelor sezoniere în design-ul tău încorporat.

O idee bună ar fi aceea de a combina dulapul cu peretele lateral al holului, astfel încât unul din panourile dulapului poate deveni o ușă în încăperea următoare.

Acesta va arăta grozav încorporat în garderobă și un hol spațios. Volumetric, cu uși glisante, poate deveni o figură "centrală" în designul interior. În holul mare, o oglindă autonomă se va potrivi în mod ideal în care oricine părăsi casa poate să se uite la înălțime completă.

Dacă dimensiunea oglinzii este mică, atunci poate fi așezată deasupra vestiar.

culoare

Mulți dintre noi au adesea îndoieli cu privire la culoarea halei încorporate - care dintre ele este mai bine de ales, astfel încât încăperea să nu pară mică și să se apropie de interior.

Designerii nu recomandă alegerea dulapurilor încorporate de culori închise: pot crea o cameră întunecată, pot crea efectul încărcării voluminoase a holului.

Alege culori deschise sau lemn natural. Usile dulapului încorporat pot fi decorate cu imprimare foto, fiind realizate din plastic colorat. Ușile cu oglindă cu șablon de nisip sau cu strat de culoare sunt foarte populare.

Fatada de bambus din nisip este o soluție bună pentru orice sală mică. Ușile din vitraliu pot fi o soluție elegantă - culorile diferite care compun desenul principal vor adăuga starea de spirit și se vor potrivi oricărei culori a tapetului.

Datorită utilizării diferitelor culori în hol, poate fi zonat chiar și un spațiu mic, ceea ce va face posibilă utilizarea mai eficientă a metru pătrat.

Design Idei și stil

Nu există un stil de design definitiv pentru un hol - fiecare are dreptul de a alege cel pe care îl iubește.Dar experții încă recomandă decorarea holului în aceleași stiluri ca celelalte camere: puteți schimba schema de culori, dar toate camerele ar trebui proiectate într-un singur interior sau armonios să se completeze reciproc:

 • Dacă holul dvs. este foarte mic, atunci nu există loc pentru lux: minimalismul sau tehnologia înaltă vor fi cea mai bună opțiune. Și, desigur, masa mobilierului încorporat și a suprafețelor oglinzilor.
 • În unele cazuri și, mai precis, pe holurile din "Hrușciov", este salutată o atmosferă ascetică: o mulțime de cârlige, un suport pentru pantofi mic și, de preferință, rafturi încorporate sau o bancă în care puteți plia diverse lucruri mici.
 • Setul de mobilier minimalist poate fi folosit și într-un stil național: decorațiuni de perete de culoare deschisă, un dulap mic din lemn încorporat și o acoperire de pardoseală întunecată.
 • Interiorul confortabil va fi creat și de pereții vopsite în alb, care vor fi subliniate de versiunile încorporate ale rafturilor de culoare deschisă.
 • Sala din stilul Provence sugerează mobilier "în vârstă" cu fitinguri din metal, dulapuri albe sau bej.
 • Stilul modern, care va da holului dvs. un aspect de neuitat - acesta este designul original, culorile naturale și o mulțime de ornamente florale.
 • În stil clasic, dulapurile încorporate cu uși de oglindă care vor decora corespunzător un hol lung cu un coridor arata perfect.

Decor și iluminat

Decorul special al oricărei hale încorporate este ușile, alunecoase sau articulate, de la podea la tavan, decorate cu diverse elemente decorative. Modelul de pe ușile dulapului poate fi realizat din folie de aur sau argint. Decorul este accesoriu luminos, autocolant de vinil, imprimare foto.

Modelele de colț vor evidenția mobilierul încorporat, precum și filmul din vitralii, oferind un efect decorativ unic. Da, și chiar locația cabinetului, de exemplu, un colț sau un creion, poate fi un ornament la hol. Dulapul radial cu ușile mată poate elimina toate neregulile și neajunsurile din spațiul dvs. de locuit.

Ei bine, și, desigur, acoperire, care în unele cazuri "dictează regulile". De obicei, pe hol nu există lumină naturală, cu excepția caselor de țară sau de vile. Prin urmare, numai iluminarea plafonului nu este suficientă, trebuie să "iluminați" orice altă zonă, de exemplu, la oglindă.

Abundența luminii nu se va termina niciodată.În cazul unui coridor îngust, lumina trebuie îndreptată spre pereți, nu spre tavan.

În cazul în care apartamentul dvs. nu este suficient de mare pereți, lumina trebuie să fie îndreptate spre tavan, vizual "tragere" pereți. Dacă cantitatea de lumină nu este suficientă pentru dvs., instalați iluminarea suplimentară în nișe sau sub picturi.

La sfârșitul unui coridor lung din holul dvs. trebuie să fie prezent "baliză", în acest caz, coridorul va părea mai puțin alungit.

Dacă în hol există nișe, atunci luminile din ele sunt soluția perfectă. Sconcesele sau lămpile originale aflate în ele vor adăuga farmec în interior.

mobilier

Mobilierul în holul încorporat este ales, în funcție de stil și, desigur, de metri pătrați. În funcție de dimensiunea camerei, puteți pune în ea nu numai o mulțime de dispozitive diferite, convenabile, dar și cea mai mare cantitate de mobilier:

 • De exemplu, o canapea este o piesă de mobilier foarte confortabilă care se potrivește perfect într-o sală spațioasă. Scaunele căptușite în fața oglinzii, suportul confortabil pentru pantofi vor crea o atmosferă confortabilă în cameră.
 • Într-un design îngust, este necesar să se instaleze mobilier compact și funcțional.Și nuanțele luminoase pentru a "extinde" aspectul contorului. Puteți folosi nuanțe distractive - galben strălucitor, măslin, dungi.
 • Elementul principal al holului îngust este un dulap construit. Puteți încerca să instalați un suport de încălțăminte în el, cu excepția umerilor standard. Ușile unui astfel de dulap trebuie să fie translucide sau cu inserții în oglindă. În cazul în care cabinetul nu se încadrează în hol, o alternativă pot fi încorporate în rafturi pentru pălării și pantofi.
 • Pe post de umerase, poți să-ți pui pe perete umerase decorate, umplute cu stilizate pentru haine.
 • Rafturile încorporate pot fi instalate sub tavan dacă numărul de metri pătrați liberi este aproape de zero.

Cameră suplimentară

Chiar și un mic hol poate fi împărțit în mai multe zone, care pot servi drept încăperi suplimentare și pot îndeplini diverse funcții. De exemplu, un loc în care puteți stoca numai pantofii, astfel încât să nu privească ochii.

Puteți ajusta locația zonelor cu ajutorul mobilierului: puteți aranja o zonă de îmbrăcăminte în colțul dulapului, un raft pentru pantofi poate fi plasat în spatele vestiar.Astfel, este posibil să alocați o zonă mică pentru un dressing - dulapul îngust de interior este destul de potrivit pentru acest scop. În acest caz, modelele culisante sunt ideale: aceleași pantofi pot fi pliate.

Dacă nu există loc pentru asta, instalați un dulap - acesta va fi util pentru a sta pe el, iar sertarele construite în el vor fi un loc ideal pentru a stoca unele lucruri.

În apartamentele vechi de pe hol a făcut deja o cameră suplimentară - cămară. Dacă nu este acolo, atunci instalarea va fi o soluție rezonabilă. Dacă holul are deja o nișă, puteți instala rafturi încorporate acolo și instalați ușa.

În cazul unui coridor lung, puteți izola camera de depozitare cu o perete de gips-carton cu o ușă. În cazurile extreme, este adecvată o cămară încorporată, unde este convenabil să se păstreze piesa pentru iarnă.

Lucruri utile

În plus față de mobilierul necesar pe hol, nu uitați de lucrurile mici:

 • De exemplu menajerămontat pe perete este un lucru util și foarte convenabil. Realizat în stilul original, acesta va deveni un loc luminos în design și va păstra ordinea în chei. Anumiți menajeri pot fi echipați cu rafturi separate pentru corespondență. Tastatură cu oglinzi - un cadou minunat pentru o petrecere în casa.
 • otomancare este necesar atunci când schimbați pantofii este un plus extraordinar interiorului holului. Multe produse sunt echipate cu un flip top, iar în interior puteți păstra papuci detașabili sau creme de pantofi.
 • compact coșuri pentru haine sau diverse accesorii completează aspectul holului. În astfel de coșuri puteți pune pălării de sezon, elemente de ustensile de grădină și multe altele.
 • Foarte confortabil umbrelă - un accesoriu excelent pentru hol. Fabricat din diverse materiale, acest suport poate fi un lucru "elegant" și foarte util în vremea ploioasă.

Sfaturi

Și câteva recomandări utile:

 • La hol a avut un aspect complet, asigurați-vă că așezați în covor ușa ei. Acesta este un element indispensabil al decorului în timpul iernii și toamnei. Covorul poate fi înlocuit cu un covor sau gresie, care este foarte convenabil să se spele.
 • În cazul în care raftul pentru încălțăminte nu vă convine din orice motiv, instalați tăvi de lemn cu fețe pentru încălțăminte. Deci, camera ta nu va arăta neplăcută, iar podeaua va evita petele murdare.
 • În cazul în care apartamentul dvs. are o bucatarie foarte mica, atunci puteți folosi contoarelor de hol, de exemplu, puneți un frigider acolo.Totuși, rețineți că are nevoie de un radiator, astfel încât să nu puteți pune acest aparat foarte aproape de perete. Și pentru a nu "ieși" prea mult într-un mediu nefamiliar, îl puteți ascunde cu un film de vinil care arată ca tapet sau mobilier într-o singură schemă de culori.
 • Dacă holul este un mic piept de sertare, atunci suprafața sa poate fi utilizată pentru a stoca multe lucruri necesare: chei, litere, pălării sau cosmetice.

Exemple și opțiuni de succes

Dacă holul ți se pare că e sumbru și sumbru, "reînsufleți" culoarea inițială a ușii, de exemplu galben. Un astfel de loc luminos va fi "centrul" interiorului tău.

Cărțile pot fi plasate pe rafturile dulapului încorporat, ceea ce economisește în mod semnificativ spațiu în hol sau cameră de zi. Nu sunt suficiente rafturi și spațiu pentru ei? Utilizați mobilierul încorporat în "Hrușciov" cu un mezanin, realizat manual. Un dulap mic sub tavan, cu rafturi și uși separate, se potrivesc armonios în orice interior.

Nu este necesar să o comandați în magazin, puteți să o faceți singur - ieftin și cu imaginație.

Ce aveți nevoie pentru acest lucru:

 • PAL sau placaj;
 • diverse elemente de fixare;
 • mici bare din lemn;
 • foraj.

După ce instalați designul sub tavan, îl puteți decora cu diferite elemente de decor, care se potrivesc cu fundalul de culoare al camerei.

Nișele din hol, care nu suportă nicio sarcină funcțională, pot juca rolul decorului: lămpile halogen selectate în mod corespunzător și sculpturile mici instalate în nișe vor face designul holului dvs. unic.

Cum să faci un mezanin cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor