Holuri pentru coridoare înguste

Când spațiul apartamentului este limitat, devine dificil să se aranjeze. Dacă situația este mai simplă cu camera de zi și cu alte încăperi de locuit ale apartamentului, pare dificilă găsirea holului pe un coridor îngust. Cu toate acestea, în realitate, această problemă este ușor de rezolvat. Este necesar să selectați situația luând în considerare spațiul disponibil.

Facilități cameră

În majoritatea cazurilor, coridoarele înguste nu permit o mișcare suficientă dacă există mobilier în ele. Acest lucru este inerent, în primul rând, premisele unui plan mic sau "Hrușciov". Aceste spații sunt minime și limitează posibilitățile de compoziție interioară. Este un lucru când coridorul este doar îngust și lung: este mai ușor să pui hol în el.În alte cazuri, situația este agravată de prezența protuberanțelor structurale în pereți, precum și de lățimea îngustă a ușilor, care împiedică adesea mișcarea liberă.

Pentru a scăpa de restricțiile semnificative care creează un dezechilibru al interiorului împreună cu mobila, alcătuiesc un proiect de proiectare, care include crearea unui desen schematic cu marcajenecesare pentru a repara sediul, oferindu-i aspectul unei zone convenabile. Reparațiile se pot baza exclusiv pe percepția vizuală sau pe creșterea ușii, dacă acest perete nu poartă. În acest caz, toate lucrările efectuate vor fi coordonate cu reglementările stabilite. Mai puțin frecvent, un coridor îngust este combinat într-o singură cameră cu o cameră adiacentă. În acest caz, atunci când se instalează un hol compact, iluzia de dezordine spațială nu va fi creată și va exista un loc pentru libera circulație în camerele necesare locuinței.

Coridorul îngust în majoritatea cazurilor nu are deschideri de ferestre.prin urmare, lipsit de lumina naturală. Sala de intrare, care este planificată să fie instalată în ea, nu trebuie să ascundă lumina și să creeze un sentiment de gravitate.În același timp, ar trebui să fie cât mai comod posibil. Dacă există nișă în acest spațiu, modelul ar trebui să ia în considerare acest lucru. În unele cazuri, locația este calculată luând în considerare fiecare centimetru. Acest lucru vă permite să instalați holul cât mai armonios posibil fără a deranja funcționalitatea zonei. Momentul cel mai neplăcut este perspectiva înclinată: într-o cameră cu pereți triunghiulare, instalarea de mobilier se poate scufunda vizual pe partea sa sau poate da spațiului o apariție a unui tunel îngust.

desen

Piața modernă a produselor de mobilier oferă o gamă largă de modele pentru fiecare gust și buget. Dacă doriți, puteți alege întotdeauna un design compact și capabil, care să se potrivească lucrurilor de bază, inclusiv hainele și încălțămintea.

Deoarece spațiul este limitat, o soluție funcțională care poate fi o soluție excelentă poate fi:

 • liniar;
 • corner.

Fiecare specie are caracteristici proprii. De exemplu, holurile liniare, care sunt modele drepte, pot fi amplasate de-a lungul unui perete al coridorului sau la un unghi cel mai convenabil. Structurile colțului sunt mai compacte: ocupă unul dintre colțuri,în același timp, economisesc suprafața utilizabilă și sunt mai spațioase. În fiecare caz, soiurile sunt împărțite în tip deschis și închis. Cu alte cuvinte, este vorba fie de o dressing închisă cu mezanin, fie de o sală cu rafturi deschise, de prezența sertarelor și a piedestalurilor. Unele modele sunt aproape de rafturi. Singurul lucru care le distinge este prezența sertarelor închise situate sub locul rezervat pentru haine.

Acestea din urmă sunt convenabile prin faptul că nu au nevoie de spațiu suplimentar pentru a deschide ușa pentru a închide hainele sau pentru a îndepărta coafura. Adesea, acestea au o varietate de cârlige pe care, dacă doriți, puteți atârna o umbrelă sau o geantă de cumpărături. Comoditatea acestor modele este un dulap funcțional cu rafturi de tip închis: găzduiește pantofi sau alte lucruri. În același timp, poate fi folosit pentru încălțăminte atunci când trebuie să ieșiți pe afacere. De regulă, suprafața sa este optimă, ceea ce face ca funcționarea să fie confortabilă.

În dorința de a atrage atenția cumpărătorului producătorii realizează holuri compacte, adaptate la condiții deosebit de limitate: Unele mostre de mobilier mini pot fi adâncime de 30 cm.Această soluție este deosebit de importantă în camere cu necesitatea de a achiziționa mobilier încorporat. În unele cazuri, alegerea modelului este problematică, deci este făcută la comandă, ținând cont de spațiul de instalare maxim admisibil. O soluție bună este să adăugați o oglindă designului: aceasta elimină nevoia de a găsi un loc bun pentru panza oglindă în cadrul.

Cel mai adesea, astfel de modele au o placă de oglindă încorporată fără decor: nu ocupă spațiu, arată elegant și satisface nevoile minime ale gospodăriei pentru a fi verificate vizual înainte de a pleca.

Alte varietăți includ un hol modular - o structură constând din unități funcționale separate. Această opțiune este convenabilă deoarece acest mobilier poate fi asamblat cu cele mai necesare nevoi, cu excepția achiziționării de fragmente care vor fi rareori utilizate. În același timp, acesta poate fi cu o oglindă, un cuier, un tip deschis. Numărul de module este selectat individual, deoarece posibilitățile fiecărui spațiu sunt diferite.

zonare

Zonarea este o metodă specială de design stilistică, care presupune acordarea spațiului unei organizații discret, delimitând-o ușor în zone funcționale separate, ceea ce este deosebit de important pentru un coridor îngust.Vă ajută să faceți din punct de vedere vizual camera mai mare și mai confortabilă. Chiar și un coridor îngust, cumpărat pe coridor, nu arăta întotdeauna armonios în fundalul unei încăperi. Pentru a le plasa în mod convenabil și corect, nu se poate face fără câteva tehnici inteligente de design.

iluminat

În majoritatea cazurilor, într-un spațiu îngust, se utilizează lumină moale, gradul de intensitate care diferă semnificativ de iluminatul central al camerelor de locuit. Este inacceptabil ca lumina să atingă ochii cu strălucirea sa, în timp ce este important să aduceți lumina mai aproape de lumina zilei. Puteți folosi o lampă de plafon sau un perete. Cea mai bună alegere astăzi este un punct de iluminat cu LED-uri, care este plasat pe tavan sau pereți și mobilier.

Becurile de lumină mici și destul de strălucitoare încorporate în perete sau în mobilierul propriu-zis dau camerei spațiu vizual. Situate pe perimetrul tavanului sau iluminând peretele, ele pot să distragă atenția de la pereții alungiți, dacă sunt situați pe planuri scurte. Este important să alegeți temperatura corectă a strălucirii: nu trebuie să fie prea galbenă (depresează psihicul și creează un sentiment de greutate) și albastru (anvelopele văd și provoacă depresia).Pentru a evidenția zona funcțională, puteți utiliza banda LED-uri, lipind-o de-a lungul muchiei superioare și a pereților laterali ai holului sau a cârpei de oglindă fără a fi încadrată. Deci, puteți sublinia organizarea spațiului și puteți face mobilierul elegant.

Plasarea mobilierului

Cu o lipsă de spațiu de la mobilier eliminați totul, fără de care puteți face, lăsând doar cele mai necesare. Bazele aranjamentului sunt funcționalitatea și compactitatea. În acest caz, un element al mobilierului trebuie să combine mai multe funcții, adesea, coridoarele sunt făcute la comandă pentru o mobilare mai bună. În exterior, aspectul pare diferit, în funcție de caracteristicile layout-ului.

Este o greșeală să credem că o perspectivă ruptă va salva o cameră de un defect vizual. Nu puteți rupe linia de trecere: trebuie să fie dreaptă. Pentru a face acest lucru, toate detaliile aranjamentului sunt aliniate într-o singură linie: astfel puteți economisi spațiu pentru trecere.

De exemplu, puteți așeza un singur perete de sertare, hol, încălțăminte și un cuier. În același timp, ușile ar trebui să fie amplasate în pereții opuși sau pe părțile laterale ale mobilierului aranjate.

Dacă spațiul are un zid înclinat de la ușa de la intrare, nu se poate pune nimic lângă el: camera va părea a fi intrarea în tunel, creând disconfort pentru cei care intră. În acest caz, este permisă numai cârligul compact sau raftul îngust. Nu o puteți plasa direct la intrare: va interveni. Holul modular nu trebuie distrus între ele, întinzând întreaga lungime a peretelui cu goluri goale, deoarece acest lucru va spori efectul unui spațiu îngust. Dacă există un perete gol la capătul coridorului, puteți atrage atenția asupra acestuia prin plasarea unui piept de sertare în acest loc pentru a se potrivi cu hol. Dacă locul de la ușa de intrare permite, de exemplu, are o nișă sau o îndoire specială în perspectivă, merită să instalați o sală aici.

Soluții de culoare

Paleta de culori a holurilor oferite de mărcile moderne este în cea mai mare parte ton natural din lemn. În plus, produc modele în culori albe, lăptoase, umbra de fildeș și măsline albite. O altă gamă include tonuri contrastante, dintre care culoarea verde, galbenă, vin și portocalie sunt deosebit de populare.De regulă, acestea sunt holuri de tip încorporat, care se realizează în tonul decorării peretelui. Această tehnică vă permite să ștergeți vizual colțurile mobilei, astfel încât spațiul cu o lipsă de lățime devine vizibil mai mare și mai larg.

11 fotografie

Nuanțele preferate ale holurilor de tip clasic sunt culori deschise paleta de culori, precum și tehnicile de contrast. Deoarece este important să mențineți un echilibru al temperaturii, este preferabil să alegeți tonuri neutre: nu trebuie să fie prea cald sau rece. De exemplu, poate fi un ton de stejar viu alb, gri deschis sau un indiciu de sonoma. Contrastele permit ca accidentele percepute să schimbe vizual percepția într-un spațiu îngust al coridorului. Acestea fac expresivitatea tonurilor ușoare ale holurilor, jucând până la lipsa de practică: adesea tonurile întunecate ale holului se află în locurile cele mai afectate de murdărie și umiditate.

Care dintre ele să alegeți?

Achiziționarea unui hol pentru un coridor îngust nu este o problemă, în timp ce merită luate în considerare regulile generale pe care se bazează stilistii de interior.

Rețineți cele principale:

 • atunci când cumpărați, se bazează pe adâncimea și lungimea modelului: calculați un cadru clar (dacă modelul este mai mare, riscă să nu se încadreze în spațiul alocat);
 • ia în considerare numărul de utilizatori: pentru unul, un model compact sau închis sau un mic suport cu un cuier va face, pentru o familie, există un hol cu ​​un entresol;
 • evaluați fiecare raft: trebuie să conțină elementele necesare, altfel nu are sens (fiecare casetă trebuie utilizată, funcționalitatea este o prioritate);
 • inspectați textura materială: prioritatea este luciu, prin care coridorul va părea mai voluminos;
 • Acordați preferință unui model cu o oglindă: acest accesor crește vizibil spațiul (alegeți un model de dimensiune minimă medie, foaia de oglindă nu trebuie să fie mică);
 • Acordați atenție modelelor prin minimizarea utilizării ușilor swing: modele care se deschid pe principiul garderoba va fi o alegere excelentă;
 • nu folosiți mobilierul în culori închise pentru aranjare: reduce vizibil suprafața deja insuficientă, indică limitele clare ale zonei sale;
 • Evitați lovirea halei și culoarea podelei, mai ales dacă se bazează pe un ton strălucitor sau întunecat: se va crea un efect că podeaua sa urcat în sus. Acest lucru va reduce vizibil înălțimea pereților și va face plafonul greu;
 • utilizați tehnica de versatilitate: culoarea finisajului și hol pot fi corelate (de exemplu, mobilierul poate fi de câteva nuanțe mai ușoare decât tonul principal selectat al pardoselii, fie laminat, linoleum, parchet sau plăci ceramice);
 • luați în considerare caracterul practic și durabilitatea: mobilierul nu este cumpărat în fiecare an, deci nu trebuie să vă bazați pe culoarea peretelui (în mod ideal, ar trebui să alegeți un ton pentru lemn natural de culoare bej sau vânt ușor, nuanță de nisip);
 • Nu uitați de fiabilitate: fiecare fixare trebuie să fie de înaltă calitate, mânerele și sobele slabe din lemn sunt excluse, astfel încât achiziția se face strict într-un magazin de încredere cu o bună reputație, confirmat de recenziile cumpărătorilor reali;
 • Acordați atenție designului: dacă produsul este inofensiv, acesta nu va putea să corespundă statutului interiorului principal, ceea ce va strica stilul (fiecare detaliu al aranjamentului trebuie să corespundă nivelului dorit, în caz contrar unele elemente vor elimina altele);
 • Acordați atenție prețului: este departe de a fi întotdeauna adecvat, accentul se pune pe publicitate (nu plătiți prea mult pentru creativitate, alegeți în favoarea formularelor concise).

Dacă coridorul este conectat la alte încăperi prin plafoane arcuite, puteți alege un model al holului, care are rotunjite linii de rafturi sau un model cu linii rotunjite.

Opțiunile pot fi oricare: în "Hrușciov", un apartament cu o cameră sau o casă obișnuită, este important să amenajăm interiorul cu accent pe confort și confort: astfel se creează o atmosferă familiară. Când cumpărați un model, luați în considerare direcția de deschidere a ușii: depinde de confortul amplasării mobilierului (produsul este așezat pe perete, în direcția în care se deschide ușa de intrare).

Idei de proiectare

Având în vedere soiurile, trăsăturile lor, după ce au ales dimensiunea potrivită, luând în considerare spațiul disponibil, este necesar să se determine stilul. Acest lucru este necesar pentru perfuzarea armonioasă a holului în designul existent: mobilierul nepotrivit va arăta ridicol pe fondul unei idei speciale de stil.

Imediat trebuie să excludeți cumpărarea de modele într-un stil clasic pompos, distins prin prezența solemnității palatului. Pretenția și bogățiile ostentative sunt inadecvate aici: cu un minim de spațiu, se observă un minim de decor și un design moderat al holului.Baza ar trebui să fie linii stricte, organizarea clară, caracterul practic al modelului.

Zidul poate fi distins printr-un hol frumos, îngust, de culoare deschisă, combinat cu un finisaj închis pentru a se potrivi cu ușa: rafturile închise, sertarele și mezaninurile vă permit să ascundeți multe lucruri necesare.

Un sistem modular interesant, cu module strict funcționale, va ocupa un spațiu minim de perete, în timp ce are spațiu pentru haine, un suport pentru pantofi pentru confortul încălțămintei și o oglindă pentru a evalua aspectul în oglindă înainte de a ieși.

Dacă aranjamentul reduce lățimea vizuală, utilizați oglinzile panoramice de la podea la tavan: acestea vor crește vizibil spațiul în jumătate, lăsând lângă intrare un pantofi îngust de bancă.

Dacă există o nișă, folosiți-o cât mai mult posibil: așezați o foaie de oglindă pe planul peretelui și, pe partea de sus, un hol elegant, în care se utilizează contrastul de culoare albă și maro, instalați umerase și rafturi pentru lucrurile și încălțămintea necesare.

Pentru a economisi spațiu, puteți utiliza mobilier agățat: vestibul din hol poate fi fixat pe perete, lăsând spațiu pentru pantofi sub el, atașând o oglindă și iluminând de sus.

Atunci când alegeți un produs atractiv din punct de vedere estetic, preferați soiurile cu iluminare și rafturi: ele arată mai ușor fără supraîncărcarea spațiului. Excludeți tendințele stilistice creative (avangardă, loft, grunge, kitsch): au nevoie de spațiu. Mobilierul neobișnuit arată bine dintr-o distanță care nu este aici. Nu are sens să cumpărați cu o abundență de aurire, detaliile sculptate ale decorului: aspectul frumos și integritatea compoziției interioare pot fi create prin designul stilourilor și decorului de iluminat asemănător cu ele. Și vederea va fi frumoasă, iar produsul se va potrivi cu ușurință în orice direcție a stilisticilor, fie că este vorba de minimalism, hi-tech, brutalism sau alt stil.

Astfel de mobilier arata grozav cu suprafetele metalice.astfel încât luminile cromate vor fi companionul perfect al designului. Dacă piatra este baza unuia dintre pereți, alegeți un ton diferit de acesta. Arată mai bine holuri în locuri care nu sunt supraîncărcate cu o imagine. Pereții albi, gri deschis, sunt cea mai bună soluție de design, deși nu pot fi numiți practice (potrivite pentru marmură ușoară, imitație de îmbătrânire cu fisuri, pete, tipuri de finisaje embosate).

Modele moderne

După examinarea caracteristicilor generale ale holurilor, puteți aprecia vizual modelele care sunt populare atunci când se realizează o compoziție interioară într-un coridor îngust. Companiile oferă opțiuni clasice și noutăți elegante, dintre care următoarele exemple sunt deosebit de interesante:

Ikea - un model compact, compact, de tip închis, alb, cu sertare amplasate la partea superioară și inferioară a structurii, suplimentat cu o foaie de oglindă și o iluminare din spate.

Sistem modular "Mont Blanc" Compania "Compass" nuante de lumina pe picioare, constând dintr-un dulap îngust, piept de sertare, dulapuri și dulapuri cu rafturi, caracterizat printr-o imprimare originală a fațadelor și prezența spațiului pentru o imagine sau o oglindă suplimentară.

Modelul "Lapis" ca o umbră moale, compactă. Se potrivește perfect în spațiu, cu un minim de spațiu alocat pentru locație, în timp ce are un raft pentru pălării, un compartiment cu umerase pentru îmbrăcăminte exterioară, sertare de fund pentru încălțăminte, o oglindă compactă cu un mini piept de sertare.

Design modular BRW realizat într-o nuanță de lemn de stejar alb, este concis, elegant și multifuncțional.Vă permite să vă potriviți într-o mulțime de lucruri utile, aveți două oglinzi, un suport de piedestal, un dulap surd, un modul deschis suplimentar pentru haine și un piept de sertare cu un sertar.

Compania "ABC Furniture" Oferă pentru a decora coridorul holului de tip modular, realizat într-un ton bej deschis. Se va potrivi cu succes stilului spațiului, care diferă în construcția unui tip închis, având un mezanin în set, un raft pentru pălării, un cuier pentru îmbrăcăminte exterioară și cutii pentru diferite lucruri.

Cum să asamblați hol, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor