Cladiri de stil clasice: rigoare și reținere

Stilul clasic în hol și într-adevăr în întregul apartament este astăzi foarte relevant, deoarece clasicele sunt mereu la modă și un astfel de interior este simplu de creat datorită disponibilității soluțiilor gata făcute în cataloage. În plus, holul va arăta mai bine în clasice datorită restricției acestui stil.

Trebuie remarcat faptul că stilul clasic este considerat a fi strict, dar în același timp elegant. Se caracterizează prin culori ușoare sau pastelate și elemente de lux.

Caracteristici speciale

Este important să subliniem faptul că sala din casa dvs. este fața lui, astfel încât interiorul său joacă un rol primordial. La urma urmei, afectează impresia de ansamblu, care va produce aspectul casei. Un hol în design clasic sau neoclasic ar trebui să fie, de asemenea, combinat cu restul casei sau apartamentului.

Acest stil este cel mai potrivit pentru persoanele care își pot permite confortul luxos și preferă un interior rafinat. Ei simt bine linia fină dintre estetică și kitsch.

Cu toate acestea, clasicul într-un apartament obișnuit al unei clădiri cu mai multe etaje înseamnă încă ceva mai simplist decât un interior palat luxos.

Absența obiectelor inutile și un număr mare de decorațiuni distinge în mod favorabil stilul strict și clasic al interiorului. Pentru un astfel de stil, o formă dreptunghiulară bine plasată, cu un număr mare de oglinzi și o varietate de nișe este potrivită.

Principalele caracteristici ale acestui stil sunt, de asemenea, restrânse și tonuri silențioase, mobilier din materiale naturale, o cantitate mare de iluminat, elemente de turnare pe stuc și pereți sub formă de suprafețe texturate, prezența simetriei. Acest stil se remarcă, de asemenea, prin sculptură în lemn curată, plăci de marmură, elemente de relief și decorative.

Acest stil interior este excelent pentru zonele mari.

Alegerea tapetului pentru hol, trebuie să vă concentrați asupra texturilor lucioase.

Relativ vorbind, acest stil poate fi împărțit în clasice pentru bărbați și femei.Stilul clasic al bărbaților distinge brutalitatea și pompul, care este foarte potrivit pentru birouri și camere de biliard. Pentru toate celelalte camere, inclusiv holul, clasice feminine potrivite.

Cu toate acestea, în prezent, este rară găsirea unei camere decorate numai în stilul masculin sau doar în stilul feminin. Cel mai adesea există o combinație armonioasă. Trebuie remarcat faptul că, de exemplu, un dulap pentru un hol în acest stil este echipat nu cu ușile, ci cu o vitrină. Mobilierul modern în stil neoclasic vă poate servi timp de decenii.

Toate caracteristicile de mai sus ale stilului clasic se aplică și în holul dvs. Adesea, cu acest stil este dotat cu oglinzi de lux și mari și detalii din fier forjat. De asemenea, holurile sunt dotate cu elemente arhitecturale vechi.

Rezumând rezultatul intermediar, putem spune că acest stil se distinge prin universalitate și costurile ridicate ale mobilierului. Stilul clasic este destul de frumos și estetic, dar, în același timp, nu toți oamenii își pot permite acest lucru.

Mobila si materiale

Clasicul se distinge prin prezența mobilierului scump din materiale naturale, cum ar fi lemn, piatră,metal, etc Pentru hol în acest stil în reparații, construcție și decor sunt folosite, de asemenea, materiale naturale.

De asemenea, pentru un astfel de stil se pot aplica materiale de calitate artificială care imită bine naturale.

Merită să spunem că pentru o curățare mai ușoară a halei, materialele folosite nu ar trebui să aibă o ușurare proeminentă și nu ar trebui să acumuleze murdărie în ele însele.

În același timp, amestecurile de ipsos de înaltă calitate, tapetul din hârtie sau țesături și vopselele pe bază de apă cu o compoziție mată simplă sunt folosite pentru finisarea materialelor. De asemenea, pentru pereții din hol folosind panouri din lemn sau tapet impermeabil.

Pentru podea în acest stil se caracterizează prin utilizarea de marmură sau imitarea acesteia. De asemenea, utilizat parchet cu imitație de lemn natural, plăci laminate sau ceramice. Și pentru tavan de utilizare stuc, construcția pe mai multe niveluri de gips-carton sau tavane stretch.

La alegerea iluminatului pentru hol folosind candelabre cu contururi conice și motive florale. Unul dintre atributele stilului clasic este reprezentat de o masă din lemn cu fâșie, situată sub o oglindă mare.

Puteți folosi următoarele mobilier: un dulap cu uși oglindite, un dulap simplu pentru hol, un dulap cu o vitrină în loc de ușile, un piept de sertare, un scaun de banchet și un otoman.

Alegerea unui anumit mobilier depinde numai de dimensiunea camerei. De exemplu, o canapea mică și scaune sunt relevante numai dacă dimensiunea holului este foarte semnificativă. Cu toate acestea, mobilierul ar trebui să aibă linii clare și simetrie tangibilă.

În prezent, holul clasic ar trebui să se distingă prin funcționalitate.

Cu toate acestea, pentru clasice în hol nu se ia în același timp pentru a utiliza o mulțime de mobilier. De asemenea, trebuie să adăugați că materialele de finisare moderne, cum ar fi laminat, gips-carton și plafoanele întinse - aceasta este mai degrabă așa-numita neoclasă.

culoare

Trebuie remarcat faptul că culorile principale ale holului într-un stil clasic sunt culori pastelate și culori deschise. Detaliile luminoase și pline de culoare, precum și blottele de culoare pentru clasice sunt inacceptabile. Calitățile calde și naturale calde sunt potrivite pentru acest stil. De exemplu, bejul, albastrul, nisipul, lemnul, smântâna, fisticul sau inul vor fi foarte relevante.

De asemenea, trebuie subliniat faptul că un maxim de trei culori ar trebui combinate unul cu celălalt, iar combinația de două culori este cea mai comună.În acest caz, o culoare devine accent, care alcătuiesc o varietate de textile, iar cealaltă - principala, este selectată din nuanțe calde. Pentru fundalul general, albul este adesea ales prin utilizarea de mobilier contrastanțial în tonuri naturale. Podeaua trebuie să se potrivească cu culoarea pereților.

Una dintre variantele de soluții color pentru hol în stil clasic este utilizarea unei scale neutre.

înregistrare

La înregistrarea unui interior al unei săli în stil clasic se utilizează o cantitate mare de iluminat cald. Pe lângă sursele generale de lumină, se utilizează și punctul.

Ca elemente de design ale zidurilor dintr-un apartament sau casă, se utilizează un model de șablon. De asemenea, în designul clasic utilizate adesea produse falsificate sau urmărite și stuc, mobilier din lemn în formă de lemn sau plante înalte în ghivece. De asemenea, nu uitați de elementele mici de fitinguri și ar trebui să acordați puțină atenție alegerii mânerelor, soclurilor și altor detalii ale ușii.

Atunci când faci un design, trebuie să fii conștient de prezența simetriei și a unui centru de compoziție în interior. Acest lucru se poate realiza cu un perete în oglindă. Deși trebuie spus că utilizarea unui astfel de centru nu este întotdeauna justificată și depinde de dimensiunea camerei.

Atunci când alegeți țesături ar trebui să se concentreze pe ornamente florale.Pereții holului sunt zonați cu cadre decorative. Modelele geometrice pot fi de asemenea folosite pe podea. Acest lucru se face pentru a evita monotonia de fundal de culoare albă. De asemenea, pentru decorarea pereților sau tavanului folosit pictură.

Un element esențial al holului în acest stil este o oglindă mare și frumoasă, permițând în același timp extinderea vizuală a spațiului. De asemenea, sunt folosite adesea diverse accesorii, cum ar fi antichități, vase, figurine, picturi sau ceasuri de podea masive.

Printre mobilierul pentru un hol în stil clasic, o alegere tipică este un dulap sau un dulap, o noptieră pentru pantofi, o bancă sau o garderobă și o oglindă mare pe toată lungimea.

Trebuie subliniat faptul că acest stil este foarte potrivit pentru proiectarea unor suprafețe mari. Stilul clasic se distinge prin lux și calitate, astfel încât să nu puteți salva această alegere de design interior. Cu toate acestea, chiar și într-un coridor mic al unui apartament obișnuit, puteți echipa un stil clasic economic.

Înregistrarea în acest mod va fi foarte importantă. Și poate fi foarte divers cu acest stil.La urma urmei, stilul clasic al interiorului, de mai mulți ani de existență, a reușit să dobândească multe trăsături distinctive. Puteți aranja într-un stil clasic nu numai apartamentul dvs., ci și o casă de țară sau cabană.

Opțiuni în interior

De asemenea, ar trebui spus că stilul clasic este potrivit pentru un apartament mic cu un coridor îngust și lung. La urma urmei, acest stil implică restrângere și minimalism, care va fi foarte util pentru un hol mic. În el puteți folosi în siguranță deschideri arcuite.

Și pentru distincția vizuală a unui hol mare într-o casă privată, puteți folosi și colonada.

Iată un exemplu tipic al unui hol, realizat într-un stil clasic. Florile în vase, o lampă de masă și un candelabru candelabru sunt folosite ca accesorii. Pentru a crește vizibil spațiul de pe perete atârnă două oglinzi mari. Pereții și tavanul sunt făcuți în tonuri de bej ușor, iar elementele interioare individuale, precum banchetele și ușile, contrastează cu fundalul general.

Un alt exemplu de coridor similar. Aici camera este îngustă și, prin urmare, pentru a mări spațiul a folosit o oglindă imensă pe întregul perete lateral.Dulapurile sunt construite într-un alt perete. Bijuterii și accesorii lipsesc ca atare. Scara generală de culoare este ușoară. Ușa iese în evidență.

Și încă un exemplu. Un spațiu larg deschis al camerei, mulaje decorative pe perete, o oglindă de lungime întreagă, iluminare suplimentară sub formă de lămpi și culori strălucitoare în interior ne permit să concluzionăm că avem în fața noastră un interior frumos și luxos în stilul clasic.

Aici este un hol în formă de coridor îngust, cu un perete larg de oglinzi, care ascunde un dulap. Pe peretele opus există imagini de fundal foto, care foarte bine completează stilul general. Iluminatul este realizat sub forma unui candelabru-candelabru si a unei lampi de perete-lumanare. În centrul coridorului se utilizează arcul.

În acest videoclip, veți vedea o opțiune de design pentru un apartament în stil clasic:

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor