Sala de intrare luminată în stil modern.

Orice hol, ca cameră cu lipsă de lumină naturală, necesită o atenție deosebită designului. Astăzi, mulți designeri oferă opțiuni pentru finisarea coridoarelor în culori calde și luminoase. După alegerea potrivită a materialelor de finisare rezistente la uzură, care pot fi curățate, puteți păstra cu ușurință hala de intrare luminoasă curată și ordonată, va rămâne îngrijită și confortabilă mult timp după reparații.

Pro și contra

Unul dintre principalele avantaje ale finisării holului în culori luminoase este, fără îndoială, capacitatea de a mări vizual o cameră care nu este prea mare, ceea ce va ajuta la umplerea spațiului cu lumină și confort.

Pentru cei care decid să facă o sală în apartamentul sau casa lor în culori foarte ușoare, aproape albe, Se pot observa următoarele avantaje:

 • Camerele luminoase pot fi ușor împărțite în zone, ceea ce facilitează proiectarea oricărui spațiu.
 • Brichetele pereților, tavanul și podeaua, cu atât sunt necesare mai puține surse de lumină pentru a umple spațiul cu o cantitate suficientă de lumină.
 • Culorile luminoase maschează neregularitățile pereților și defectele aspectului.
 • De regulă, culorile luminoase, și în special culoarea albă pură, sunt perfect combinate cu întreaga paletă de culori, ceea ce simplifică în mod semnificativ dezvoltarea de design.
 • În pereții ușori, elementele decorative și accentele și accesoriile luminoase arată cel mai avantajos.
 • Tonurile de lumină au un efect benefic asupra psihicului și contribuie la crearea unui confort și confort deosebit în cameră.

Dezavantajele designului holului în culori strălucitoare pot fi atribuite doar impracticității unor nuanțe aproape de alb și abilitatea de a le pata cu haine sau pantofi de stradă.

Dar, cu o selecție adecvată de materiale moderne lavabile și rezistente la uzură, această problemă serioasă nu este atât de dificil de rezolvat.

Direcții stilistice

Interiorul în tonuri de lumină sau bej în stil este în general recunoscut ca un clasic de neegalat, care de mulți ani nu va ieși din stil, dar va rămâne relevant în orice moment.Dar acest lucru nu ar trebui să te limiteze la alegerea unui design într-un stil clasic, deoarece culorile luminoase sunt potrivite pentru proiectarea multor stiluri moderne, cum ar fi:

 • Stil stil baroc - este unul dintre cele mai complexe în design și necesită prezența în design a unei varietăți de elemente decorative. Poate fi o stucă de perete, o candelabră placată cu aur, un candelabru de plafon luxos, precum și o tapetă costisitoare cu o imprimare aurie.
 • Stilul minimalismuluidimpotrivă, exclude orice elemente de decor și lux deliberat, pereții dintr-o astfel de cameră pot fi decorați cu tapet simplu de culori deschise sau cu tencuială decorativă.
 • Stilul de fuziune - unul dintre stilurile preferate ale designerilor moderni, deoarece oferă un zbor plin de fantezie, aici, oriunde există mizerie creativă adecvată, elemente de design abstract și mobilier fantezist din piele. În culori luminoase, acest stil arată deosebit de excentric și distractiv.
 • Stilul loft popular - unul dintre cele mai interesante stiluri de modernitate. După ce l-ai bătut în culori luminoase, vei primi un hol la modă și extravagant. Aici va fi ideal pentru combinarea tencuielii ușoare cu o finisare care imită cărămizi decorative din cărămidă albă.Pentru iluminarea unor astfel de lămpi de perete din hol, realizate din cristal sau din sticlă de calitate superioară, sunt perfecte.
 • Joacă Ecostyle Puteți decora zidurile cu piatră artificială albă, combinându-le cu tapet de vinil bej. Pentru contrastul de pe margine, puteți realiza o întindere întunecată cu piatră artificială. Într-un astfel de coridor vor arăta mobilier foarte bun din lemn de lumină.

Având un stil de design potrivit pentru coridor, puteți seta direcția generală pentru interior în întreaga casă sau apartament.

Acum a devenit foarte la modă decorarea tuturor camerelor casei lor, aderând la un singur stil, în aceeași culoare sau manieră.

Adesea pentru pereți, podea și tavan în toate camerele, pornind de la hol și terminând cu sufrageria, aceștia aleg aceleași materiale pentru a crea stilul unic al întregii case.

Selectarea materialelor

Selectarea materialelor pentru proiectarea holului în culori strălucitoare ar trebui să fie realizată din punct de vedere al celei mai mari aplicabilități. Pentru ca sala de intrare ușoară să nu se transforme rapid într-o încăpere neobosită, va trebui să alegeți cu atenție chiar și elementele decorative pe care le veți folosi pentru a accentua stilul ales.

Pentru a vă menține culoarea luminoasă curată și proaspătă pentru o lungă perioadă de timp, trebuie să urmați următoarele reguli simple:

 • Nu puteți alege tapetul reliefat, chiar dacă modelul de pe acest tapet este perfect pentru dvs., totuși ar trebui să le dați în sus și să alegeți un material cu o structură perfect netedă.
 • Materialul de pe fațadele mobilierului trebuie curățat cu ușurință de orice contaminare.
 • Materialele utilizate pentru podele nu ar trebui să aibă, de asemenea, o structură fleecy, cea mai bună opțiune este placi ceramice sau combinația cu laminat.

De fapt, în plus față de lipirea coridorului cu tapet de vinil frumos și practic, există și alte modalități moderne de finisare.

Pe peretii din interiorul holului arata astfel de finisaje ca:

 • Tencuiala decorativă de tonuri pastelate blânde.
 • Placi ceramice și țiglă.
 • Panouri de perete din materiale naturale (lemn, bambus).
 • Piatră artificială sau zidărie decorativă.
 • Vopsea de vopsea vopsea vopsea

Plafoanele pot fi suspendate, întinse sau nivelate folosind construcții din ghips, toate depind de înălțimea camerei și de preferințele dvs.

Amintiți-vă de regula principală - o sală de intrare ușoară în casa dvs. va necesita o ordine și o curățenie strictă de la dvs., deoarece în funcție de starea coridorului veți judeca proprietarul casei, prin urmare selectați numai materialele care vă vor ajuta să respectați această regulă de aur.

Mobilier și iluminat

Pentru a vă face holurile luminoase confortabile, trebuie să alegeți și mobilierul potrivit. De regulă, holul nu este făcut pentru a supraîncărca cu un număr mare de mobilier, aici trebuie să respectați cu strictețe armonia generală în ceea ce privește designul și funcționalitatea, care este înzestrat cu mobilierul:

 • Dacă camera este destul de spațioasă și zona ei vă permite să potriviți o dulap mare cu multe rafturi și compartimente pentru depozitarea articolelor de îmbrăcăminte și de uz casnic, nu trebuie să refuzați această posibilitate. Acest lucru vă va ajuta să mențineți curățenia și ordinea, ceea ce este foarte important pentru o cameră decorată în culori luminoase.
 • Ar fi bine să plasați un dulap cu fațade în oglindă într-o mică zonă a halei, ceea ce va ajuta să faceți camera mai spațioasă și să o umpleți cu o lumină suplimentară reflectată de suprafața oglinzii.
 • În coridorul spațios, decorat în stilul clasic sau baroc, bancurile din fier forjat din fier alb sau o canapea mică se potrivesc bine. Prezența unor astfel de mobilier este de dorit să se mențină prin plasarea pe perete a unei oglinzi frumoase într-un cadru alb din fier forjat, precum și niște sconturi de perete cu o bază asemănătoare.

De asemenea, ar trebui acordată o atenție deosebită iluminării în coridor.

Chiar și într-o cameră luminoasă, în absența surselor de lumină naturală, pot apărea probleme cu iluminare plină și cu ochi.

În primul rând trebuie să decideți asupra candelabrului central plafonul, alegeți-l în funcție de stilul designului ales și, în funcție de dimensiunea camerei.

Dacă lumina principală nu este suficientă, atunci trebuie să vă gândiți la locația lămpilor suplimentare care pot fi amplasate deasupra dulapului, lângă oglindă și la ușa din față. Poate fi atât benzi LED încastrate, cât și tot felul de lumini de perete și sconturi.

De asemenea, în designul interior puteți face mici elemente decorative cu suprafețe de oglindă care vor ajuta la umplerea încăperii cu lumină reflectată suplimentară.

Pentru a economisi energie, puteți instala senzori în hol care reacționează la mișcare și activați și dezactivați automat lumina din coridor.

Noi creăm confort

Desigur, fiecare dintre noi are propriile noastre preferințe și înțelegere a frumuseții, așa că trebuie să fiți ghidat de propriul dvs. gust atunci când proiectați coridorul. Dar este, de asemenea, necesar să ne amintim că holul ar trebui să fie la fel de confortabil și convenabil pentru toți membrii familiei cât mai mult posibil. De regulă, în hol ascundem îmbrăcăminte exterioară, încălțăminte în aer liber, pungi și umbrele, astfel încât în ​​hol ar trebui să existe un loc convenabil și funcțional pentru toate aceste accesorii.

Într-o cameră mică, cu un aspect non-standard, puteți să corectați situația achiziționând mobilier modular, care este un fel de designer.

Printre principalele avantaje ale acestor mobilier se numără următoarele:

 • Creșterea compactă a elementelor.
 • Posibilitatea de a combina elemente.
 • Ușurința de permutare.
 • O varietate de modele.

Elementele de mobilier modular pot fi realizate într-o singură culoare sau diferă în nuanțe, acestea vă vor ajuta să vă creați exact stilul interior.

Amintiți-vă că chiar și într-un coridor spațios nu ar trebui să plasați mobilier masiv sau dulap, acest lucru va face ca camera să fie încărcată și inconfortabilă.

Mobilă în nici un fel nu ar trebui să interfereze cu libera circulație a gospodăriilor, în timp ce este necesar să se țină seama de deschiderea liberă a tuturor ușilor în dulapuri, dulapuri și sertare.

Accesorii mici, dar scumpe, vă vor ajuta să decorați camera și să adăugați confort - fotografii de familie, picturi pitorești, colecții decorative de suveniruri din diferite țări și orașe.

Amintiți-vă că o sală decorată în culori luminoase va face imediat întregul dvs. apartament sau casă confortabil, umplându-l cu prospețime și spațiu, veți dori să vă întoarceți într-o astfel de casă după epuizarea zilelor de lucru din nou și din nou.

Și chiar de la prag veți fi întâmpinați de confortul moale al casei dvs. iubite.

Mai multe opțiuni pentru interiorul holului luminos sunt prezentate în acest videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor