Cum pot planifica un hol mic?

 Cum pot planifica un hol mic?

Primul lucru pe care îl văd oamenii când intră în casă este sala de intrare. Este ea care creează prima impresie despre situația din apartament, și, de asemenea, spune despre natura proprietarilor. Se poate numi în siguranță un card de vizită la domiciliu. În plus față de responsabilitățile estetice, aceasta funcționează și funcționează. În hol, este important să plasați tot ce aveți nevoie pentru un sejur confortabil, deși unul scurt.

Idei de proiect

Așezați-vă corespunzător holuri spațioase, spațioase într-un mic pătrat, puteți utiliza sfatul specialiștilor.

 • Alegeți mobilier adecvat pentru spații mici, modele destul de înguste, a căror adâncime este de 40-45 cm.În ciuda adâncimii mici, cuierul trebuie așezat frontal, iar toate îmbrăcămintea exterioară se va potrivi cu ușurință. Puteți compensa lățimea prin creșterea înălțimii. Ca o regulă, în astfel de săli dulapuri ajunge la plafon.
 • Dulapurile pot fi la fel ca și ușile cu balamale (când sunt închise, acestea ocupă mai puțin spațiu datorită lipsei ghidajelor de rolă), dar în aer liber, ușile pot ocupa un spațiu considerabil. Astfel, dulapurile economisesc spațiu în formă deschisă datorită mecanismului de deschidere (în același plan cu peretele), dar în stare "calmă" ocupă un spațiu mai mic decât cele leagăn. Dacă utilizați un dulap fără perete din spate, atunci va fi un spațiu puțin mai liber. Ce opțiune de alegere este o chestiune de gust și particularități ale spațiului din hol.
 • Nu utilizați rafturi deschise. În prezența unui număr imens de rafturi diferite și a tuturor lucrurilor mici care sunt vizibile, camera pare a fi aglomerată și neîngrijită. Pentru aceste lucruri este mai bine să determinați locul în dulapul închis.
 • O decizie îndrăzneață este să folosești o dulap în loc de un perete adiacent cu o cameră, iar ușa sa va fi în același timp o ușă în cameră.Acest lucru economisește și mai mult spațiu.
 • Nu uitați de utilizarea efectivă a colțurilor în hol. Dulapurile de colț sunt un exemplu excelent.
 • Folosiți mostre modulare de holuri, această ofertă este deosebit de importantă pentru un hol pătrat lângă toaletă. Pentru o cameră dreptunghiulară a unui aspect închis, este, de asemenea, de dorit să se utilizeze mobilier "mobil". Modulele pot fi schimbate, ceea ce este foarte convenabil.
 • Pentru un mic coridor îngust, cu o bancă, este mai bine să utilizați umerase deschise. Este posibil, în combinație, să utilizați un obuvnitsa închis cu o cutie pentru lucruri mici, care nu ocupă mult spațiu, dar în același timp, economisește spațiu util.

Materialul poate fi aproape orice materie primă.

 • Copac. Materiale ecologice, durabile și grele și, prin urmare, durabile. Cu toate acestea, acest material diferă în prețul său, adesea destul de ridicat. Lemnul din următoarele specii este popular.
  1. Wenge. Are textura întunecată și densă.
  2. Arborele de abanos. Diferă în lemn negru sau negru cu dungi.
  3. Stejar. Puteți determina imediat radiațiile clare de bază.
  4. Arin. Rasă moale fără o textura pronunțată.
  5. Un cenușă Mobilă din cenușă este caracterizată de un ton de lumină și de raze de miez inconspicuoase.
  6. Pin. Are o tăiere bej sau alb, cu divorțuri de culoare roz roz.
 • MDF, PAL, PAL laminat, PFL. Plăci - materialul cel mai popular, economic și vă permite să simulați aproape orice textură din lemn. Este necesar să se acorde atenție faptului că această materie primă avea toate documentele necesare pentru confirmarea standardelor de calitate.
 • Plastic. Datorită lui, este posibil să se formeze absolut orice model, culoare sau textură, pentru care este preferată ca o opțiune economică materiale prea scumpe.
 • Metal. Fiabile și durabile. Open umerase sunt adesea facute din ea. Ele pot fi o versiune minimalistă sau un model ideologic. Trebuie remarcat că uneori există adevărate capodopere artistice.
 • Sticla. Dulapurile din sticlă arată uluitoare, astfel de modele nu sunt comune. Caracteristicile sunt îngrijire corespunzătoare și manipulare atentă.
 • Stofe. De regulă, este pielea sau înlocuitorul acesteia. O astfel de sală de intrare arată costisitoare și, fără îndoială, oaspeții își vor aminti mult timp.
 • Material combinat. Cele mai comune modele sunt cele care includ două sau mai multe tipuri de materiale. Acestea sunt fie elemente solide, fie un model căptușit cu clapboard cu sau fără oglinzi.

Dimensiunile holurilor sunt destul de diverse. Puteți face un model în funcție de comanda individuală, luând în considerare fiecare centimetru din cameră, și puteți alege un model gata care se va potrivi perfect în interior. Producătorii analizează, de obicei, segmentul de piață de dimensiuni mici și iau în considerare parametrii standard ai holurilor de dimensiuni mici. Există, de asemenea, suprafețe neconvenționale mici, în astfel de mini-dimensiuni este mai dificilă ridicarea mobilierului, dar este încă posibil.

Ce culori să alegeți?

Pentru spațiile mici, sunt recomandate culorile care extind spațiul din jur. După cum știți, culorile întunecate "mănâncă" zona, exact la fel ca în design, în culori deschise, aer și spațiu. Principalele culori "extinse" sunt alb și bej în toate nuanțele. Puteți utiliza accente luminoase în verde, portocaliu, albastru, galben, roz și turcoaz, datorită cărora holul nu va apărea fără față și gol.

stil

Chiar și un mic coridor poate fi decorat într-un mod elegant și modern, nu merită refuzat de la un design interesant. În ciuda parametrilor mici, diferitele direcții de stil sunt aplicabile holurilor.

 • Stilul clasic. Se caracterizează prin concisitate și o anumită rigoare. Predominanța nuanțelor de lemn natural (maro, bej, negru), precum și prezența unor linii drepte și a unor forme obișnuite sunt caracteristici în stil clasic.
 • Provence. Simple și, în același timp, mobilierul atmosferic al tonurilor de lumină cu picioarele reliefate, balustrele și textura în mod necesar din lemn vor corespunde designului francez. Schema de culori este folosită în nuanțe albastre, lavandă, albe, cremă, pe bază de plante.
 • Stilul scandinav. Lumina brizei dimineții poate fi recreată cu ajutorul oricărei palete de accesorii albastru și alb, tematice, care vor ajuta la completarea ideii.
 • Minimalism. Claritate și libertate de la detalii inutile. Elementele minime și spațiul maxim.
 • Loft. Ritmul industrial al erei industriale este imediat identificat de o cărămidă de diferite nuanțe, accesorii specializate sub formă de canapele, scaune, articole de iluminat.
 • Art Deco. Nobilimea acestui stil încântă cu originalitatea și gustul său impecabil. Clasicurile cu elemente barocice pot fi combinate absolut în orice gamă de culori.
 • Eclectism. Stil care include lucruri și accesorii incompatibile la prima vedere. Dar trebuie să aveți grijă să nu exagerați, altfel nu va exista nici o urmă a ideii de stil, iar haosul va domni.
 • Etnice. Fie că este vorba de un safari fierbinte sau de exotismul estic, câteva accente vor fi suficiente pentru un hol mic.
 • Eco. Textura lemnului în combinație cu plantele vii va face spațiul un loc ceresc.

Cum sa faci decorul original?

Crearea unei atmosfere cu propriile mâini este foarte simplă, puteți utiliza accesorii, de exemplu, închideți o imagine curentă care să completeze designul decorului. Panza poate fi repetată de mai multe ori sau poate fi un sistem modular, iar cei mai curajoși pot agăța un colaj de fotografie cu portrete ale celor dragi.

Pentru a realiza o decorare elegantă, designerii recomandă folosirea unei pietre artificiale în decor, deoarece are un aspect atractiv, iar utilizarea și îngrijirea acestuia nu provoacă probleme.

Decorați holul în următoarele moduri.

 • Dacă stilul sugerează ușurință și ușurință, acesta poate fi completat cu perne decorative, covoare, coșuri sau cufere pentru obiecte mici.
 • Adesea folosiți vase decorative cu plante sau meșteșuguri din materiale naturale, deosebit de valoroase dacă aceste elemente vor fi făcute cu mâinile tale.
 • Nu uitați de iluminat, lămpile funcționează și ca decorațiuni.
 • Suporturile neobișnuite vor face cu siguranță o impresie plăcută.
 • Așteptați în holul de la hol pentru note și note. Combinația originală de design și practică.
 • Oglinda decorată poate fi un punct culminant al întregului interior.
 • Standurile și blaturile sunt, de asemenea, parte din decor. În mare parte, acestea sunt culori strălucitoare și modelul atrăgătoare.
 • Inscripțiile și semnele drăguțe nu vor lăsa indiferenții oaspeților tăi.

Design suplimentar

Iluminarea necesită o atenție deosebită. Puțini se pot lauda cu o fereastră în hol, adesea astfel de camere din apartament sunt destul de întunecate.

Pentru a evita întunericul nepătruns, este necesar să alegeți lampa potrivită și să o poziționați cu precizie pe coridor, deoarece cu ajutorul dispozitivelor de iluminat puteți crea o atmosferă complet diferită în aceeași cameră.Este de dorit ca lumina să se răspândească uniform în spațiu și să nu lumineze sau să emită lumină greșită (galben, roz).

Este ideal să instalați o lampă fluorescentă în hol, deoarece este aproape egală cu lumina soarelui. Înainte de a pleca, veți ști exact cum vă uitați și puteți vedea firele de păr de pe hainele dvs. sau de alte lucruri neplăcute care nu sunt vizibile în lumină slabă. Sunt de acord ca să te consideri pe tine, cel puțin pe străzi, ciudat.

În plus, puteți acorda atenție finisării plafonului stretch. Acestea pot fi elemente decorative corespunzătoare decorului general sau o varietate de culori în plus față de setare.

Podelele reprezintă, de asemenea, o parte importantă a interiorului. A le reduce nu este de dorit.

Există mai multe tehnici de degajare a podelei.

 • În tonul mobilierului.
 • În tonul unui plafon.
 • Diferit față de interiorul în ansamblu, în acest caz atenția ar trebui să se concentreze numai asupra acestuia, altfel interiorul va părea supraîncărcat.

Cum să dotești mobilierul funcțional?

Punerea unui dulap în hol este uneori insuficientă.

Puteți dilua interiorul cu elemente utile.

 • Fotoliu sau camuflaj. Cu stilul în care se află un scaun. Mobilă utilă, unde puteți să vă așezați, să purtați pantofi, razuvayas sau doar după o zi grea pentru câteva minute. Aveți posibilitatea să alegeți un scaun în culoarea interioară sau să alegeți o culoare luminată contrastantă, dar în acest caz, spațiul din jur trebuie să fie neutru, altfel veți obține un strat de culoare și o supraîncărcare spațioasă.
 • Rafturi. Decoratiuni interioare utile. Unu sau doi este suficient pentru a stoca lucruri diferite. Nu este recomandat suspendarea unui număr mai mare, puteți crea impresia unui hol aglomerat.
 • Casa scarilor. Puteți, de asemenea, să-l utilizați cu beneficii. La capătul scărilor puteți să dotați un dulap pentru îmbrăcăminte exterioară sau să vă întoarceți imaginația și să o vopsiți în culori diferite (culori sau doar o pasarelă) și, fără îndoială, va deveni un accent luminos în hol
 • Bench. Opțiune minimalistă, lipsită de gust. Bancul poate fi un loc suplimentar pentru a stoca lucrurile.
 • Umerase. Deschiderile deschise vor crea o atmosferă de luminozitate și ușurință, iar dacă acestea sunt realizate într-un stil neobișnuit, atunci designul elegant modern al holului dvs. este garantat.

Tipuri de design

Idei în amenajarea de holuri mici o cantitate imensă. Designul standard implică o garderobă sau o cofetărie cu adăugarea de accesorii. De exemplu, tonuri calme și calde vă fac să vă relaxați și să aveți o atmosferă relaxată, iar o vază de flori adaugă vitalitate și salvează interiorul din gol și plictiseală. Dulap spațial spațios ascunde tot ce aveți nevoie, pe rafturile de colț sunt plasate cheile și jurnalul.

Designul special poate face un candelabru. Acesta este accentul principal și, în același timp, incomod.

Dulapul din colț alb, cu nișe pentru pantofi de la partea de jos, iar accesoriile de la partea superioară arată simplu și elegant, în același timp, cu o canapea asemănătoare tonului și textile luminoase. O masă mică încadrată în aur dă căldură și confort.

Spațiul mic al coridorului îngust este compensat de umerase deschise și o bancă funcțională și cutii încorporate de diverse dimensiuni. Zonarea este făcută corect: tavanul, podeaua, ușa și o parte a oglinzii, făcute sub copac, fac căldura caldă, pe un perete alb neutru, cu textura sub copacul unei nuanțe delicate de fistic, fiind evidențiată o zonă de vestiare. Dulapul alb superficial se potrivește bine cu peretele,nu atrage atenția.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare elemente noi interesante în amenajarea spațiului de intrare într-un apartament sau casă. Stilul minimalist se face în culori reci. Zidul este decorat cu panouri artificiale sub dale de piatră, podeaua ușoară creează contrast și extinde spațiul, iar cuierul este elementul principal al decorului. Schema de culori este ca o continuare a podelei, iar bara metalică este combinată cu perete.

Un exemplu viu de aerisire și ușurință în amenajarea holului. Suporturile metalice care leagă părțile inferioare, constituie un loc suplimentar util pentru încălțăminte, ideea completează cutia pentru umbrele.

Sala de intrare strictă și elegantă, alb-negru. Fatadele lucioase fac culoarea adâncă și bogată. Accesorii în ton (vaza, rafturi, cărți) completează imaginea designului auster. Pereții albi și mobilierul cu cuier devin imperceptibili și, prin urmare, nu ocupă spațiu. O atenție deosebită este acordată covorului și cabinetului lung.

Un loc pentru depozitarea îmbrăcăminții exterioare este amplasat gînditor în cămară, iar umerii deschisi servesc drept suport "temporar".Zidul interesant decorat cu tapet colorat și cuierul în formă de copac, care completează peretele natural de imprimare floral.

Există, de asemenea, idei de design neobișnuite, de exemplu, un hol complet alb, cu un cârlig de metal nestandard, care este atașat la tavan. O banchetă de colț lungă și rigidă adaugă rigurozitate și funcționalitate. Diluie atmosfera albă cu fotografii alb-negru în cadre. Pardoseala din lemnul neglijent pictat asigură dinamica ideii.

Designul complex și multistrat al setului de mobilier nu vă va lăsa plictisit într-un astfel de interior. Imprimarea fotografiilor și obiectele luminoase bine alese fac ca imaginea holului să fie de neuitat. Dimensiunea aparent mică a mobilierului este mai mult decât justificată prin funcționalitatea sa. Prezenta sertarelor si o nisa ascunsa pentru haine, rafturi si chiar standuri pentru pantofi justifica pe deplin o idee de design neobisnuita pentru holurile mici.

Lucruri utile

O mulțime de lucruri utile pot fi atribuite, de la mici elemente utile, cum ar fi cârligele cheie și agățarea notebook-urilor la obiecte mari, care ajută la economisirea spațiului, cum ar fi sistemele de stocare a încălțămintei.Luați în considerare exemplele acelor mici lucruri care se află între ele.

 • Chandelier. Această piesă de iluminat joacă un rol important în proiectarea designului holului. Cu toate acestea, este mai bine să refuzați modelele voluminoase, deoarece în camerele mici nu va mai fi loc. Este mai bine să dați preferință lumina și nu eșantioanele masive.
 • Mats. Scopul utilizării sale este clar - pentru a colecta murdăria și praful maxim de pe stradă. Cele mai bune probe pentru aceasta sunt fabricate din cauciuc, fleecy, spumă și materiale latex. Culorile și mărimile sunt selectate în funcție de preferințele personale.
 • Rafturi sau dulapuri pentru încălțăminte. Poate fi deschisă sau arata ca un toaletă îngustă. Desigur, materialul, culoarea și ideea sunt determinate de preferințele interioare.
 • Organizatori. Ele pot fi diferite în formă, dimensiune și metodă de aplicare. Acestea pot fi sisteme de suspendare textile sau dulapuri durabile. Scopul lor este să fie cât mai spațios posibil cu parametri minime.
 • Tabele. Modele mici sau foarte mici vor putea reîmprospăta interiorul. Dacă aranjați florile pe ea, atunci șederea în hol va fi și mai plăcută.
 • Umerase pe picioare. Acestea sunt, de asemenea, numite dulapuri mobile, și toate pentru că un astfel de cuier poate fi rearanjat absolut orice loc și necesită foarte puțin spațiu. Principalul lucru - de a alege stilul potrivit.

Opțiuni frumoase de galerii foto frumoase

Puteți crea un hol atractiv și modern absolut în orice apartament.

 • În apartamentul cu o cameră. Este important să rețineți că nu mai este spațiu în apartamentul însuși și că trebuie să maximizați un loc în hol. Acest lucru înseamnă că trebuie să instalați un dulap mare cu o înălțime la tavan în sine pentru a se potrivi cât mai mult posibil.
 • Într-o cameră mică în "Hrușciov". Astfel de apartamente nu se îngăduie în dimensiuni mari, inclusiv pe holuri. Este posibil să se utilizeze o cameră de depozitare ca cameră suplimentară și chiar mai bine să fie combinată cu un coridor, dacă este posibil.
 • În premisele unor parametri modici. În interiorul holului de dimensiuni mici, există mai multe trucuri - atârnă o oglindă mare care va reflecta lumina, și cu atât mai strălucitoare va fi, holul va părea mai spațios. Este necesar să abandonați culorile întunecate sau negre și să preferați culorile luminoase în material lucios.
 • În apartamentul studio. Este important ca interiorul holului să corespundă conceptului întregului apartament. Sunt de acord, nu este rezonabil să facem holul galben dacă apartamentul este decorat în albastru, de exemplu. Dar prezența tonurilor și a ideilor în hol, care corespund direcției stilului întregului apartament, este foarte corectă.

Sfaturile designerului despre ce nuanțe trebuie luate în considerare la realizarea unui hol, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor