Caracteristicile de selecție a tapetului pe coridor

Există multe opțiuni pentru finisarea coridorului din apartamente. Dar cei mai buni dintre ei sunt cei care vă permit să realizați o expansiune vizuală a spațiului. Acest efect va fi obținut dacă aplicați tapetul.

avantaje

Sala de intrare în fața tuturor celorlalte camere din casă este evaluată de oaspeți și de vizitatorii ocazionali. Doar după ce l-ați emis în mod corespunzător, se va dovedi a crea o impresie plăcută. Marea problemă este că tapetul standard, indiferent de culoare, nu permite să demonstreze gustul estetic al proprietarilor și designerilor.

Picturile de perete din hol pot elimina această dificultate, deoarece pot conține o mulțime de imagini atractive și originale și sunt realizate într-o varietate de culori.Cu toate acestea, ar trebui clarificat imediat: procesul de selecție pare simplu și simplu, doar respectarea strictă a anumitor reguli va permite să nu vă regretați decizia.

Reguli de bază

Sunt posibile cele mai radicale experimente, abordările cele mai originale. Dar dacă doriți să nu vă arătați inventivitatea și originalitatea, ci și să obțineți un rezultat fiabil, nu trebuie să ignorați principiile generale.

Și ele sunt:

 • În holul unei mici zone, figuri mari și un efect tridimensional sunt nedorite (ambele comprimă în exterior spațiul).
 • Nuanțele luminoase sunt bune numai atâta timp cât nu vă îngreunează prea mult vederea.
 • Este mai corect să se folosească culori inconștient sau inexpresiv, nu pe cont propriu, ci să se alterneze între ele spațial sau în alt mod combinat.
 • Pentru expansiunea vizuală a camerei, nuanțele reci sau întunecate sunt cele mai potrivite.
 • Creșterea exterioară a tavanului este realizată prin utilizarea de fundal foto decorat cu dungi verticale sau modele similare.
7 fotografie

Dacă pe hol (care este foarte rar, dar se întâmplă) doriți să creați un sentiment de tavan inferior și pereți, este mai corect să aplicați tapet orizontal.Nu există lumină naturală în această cameră, iar lumina care vine din încăperile adiacente este extrem de slabă. Deoarece nu este de dorit să alegeți opțiuni cu desene detaliate, cu coturi. Ei fie nu vor putea să aprecieze sau să perceapă rău, încercând să examineze și să testeze în același timp.

Cele de mai sus se aplică la toate tipurile de tapet foto, care pot fi utilizate în tipul de apartament "Hrușciov". Dar, în plus față de design, trebuie să țineți cont de cerințele practice.

Deoarece vorbim despre coridor și hol, aflați imediat dacă produsul pe care îl doriți nu va arăta prea marcat. Aflați cum va îndura frecare, murdărie, umiditate și chiar fum de tutun. Indiferent cât de atenți se schimbă oaspeții și gazdele (schimbați pantofii), poluarea nu va fi evitată deloc.

Concluzia generală este destul de simplă - cu cât materialul este mai dens, cu atât mai bine.

Este, de asemenea, oportun să achiziționați tapetul fotografic, care este acoperit cu un strat de protecție sau un lac. Apoi, veți putea să le curățați mai rar și să păstrați încă holul curat. Există o altă opțiune: în locurile care vor fi contaminate în primul rând, utilizați panouri decorative cu o suprafață solidă.

Cum se utilizează?

Erorile posibile și lipsurile sunt dezmembrate. Dar este la fel de util să știți exact cum să aplicați tapetul în interior. Nu în toate cazurile puteți utiliza o pânză mare, deoarece pereții sunt adesea ocupați deja de oglinzi, un număr de rafturi, un dulap sau alt mobilier. O alternativă eficientă este autocolantul tapetului pe ușile glisante ale dulapurilor sau camerelor adiacente (alegerea pentru această sarcină, desigur, mai dificilă decât doar pe perete).

Deseori, designerii într-o astfel de situație formează tablouri prefabricate (picturi murale) care ocupă tot spațiul liber. Când există o mulțime de spațiu, puteți utiliza fundalul de fotografie pentru zonarea vizuală. Unii dintre ei, în cazul în care au permisiuni de tragere, de asemenea, arata frumos pe tavan. Alegerea aplicării imaginilor de fundal foto este legată de scopul pentru care au fost dobândite.

În plus față de lipirea întregului perimetru al camerei, este deseori practicată și se concentrează pe o anumită parte a acesteia. Există întotdeauna o cerință: intrarea armonioasă în interior, uniformitatea stilistică cu setul și alte elemente decorative, acoperiri. Decizia trebuie luată de la bun început, dacă numai pentru că stilul și materialul ei depind de ea.

înregistrare

Pe perete puteți lipi o varietate de imagini de fundal, dar acestea sunt preferate, care sunt decorate cu crearea unui model confortabil și favorabil de impresie. Proprietarii camerelor de zi moderne nu sunt obligați să aleagă deloc culoarea, folosiți orice doriți, atât timp cât sunt combinați cu stilul ales al camerei.

În funcție de aceasta, este recomandabil să se concentreze asupra unor astfel de subiecte:

 • Pentru stilul ecologic - animalistic și cu plante.
 • Pentru clasic - cu un ornament strict, fără tonuri strălucitoare, toate liniile sunt clar identificate.
 • În mediul modernist, motivele abstracte și efectele tridimensionale domină.
 • Iubitorii exotici se vor bucura de junglă și alte păduri primitive, animale neobișnuite, apus sau răsărit de soare în banda de coastă și altele asemenea.
 • Dacă designul holului este realizat în stil retro, îl puteți decora cu imagini de fundal foto cu imagini ale idolilor tăi creativi, în general personalități bine-cunoscute, orașe vechi și lucruri vechi.

Dar aceste considerații generale sunt puține, trebuie să ținem seama și de faptul că "pânzele" sau picturile prea luxoase, cu un complot complex, sunt nedorite. Este puțin probabil ca cineva să fie lung în coridor pentru al studia în detaliu și, prin urmare, investiția va fi în zadar și nu vă va îmbunătăți reputația.Vizitați un magazin obișnuit sau mergeți la catalogul de pe site, alegeți ce va fi perceput dintr-o privire și nu va necesita munca mentală intensă a spectatorului.

culoare

Intenția de a extinde spațiul este destul de rezonabilă, dar chiar dacă ați ales deja un stil comun și locurile în care tapetul va fi lipit, va trebui să înțelegeți care este adezivul. Deci, dacă ușile sunt de tonuri ușoare, atunci tapetul trebuie să fie de culoare deschisă.

În acest caz, dacă ușa este prea întunecată (pictată sub wenge și alte chei similare), atunci soluțiile luminoase vor arăta mai bine oricum! Prin principiul contrastului, este atinsă compatibilitatea estetică, iar plintul original sau elementul decorativ ar trebui să reproducă culoarea originală a ușii.

De ce este imposibil să folosiți imagini de fundal întunecate, este clar: ele intră în mod armonios numai în camere spațioase, unde nu există lipsă de lumină.

Extinderea hârtiei fotowall pe coridor vizual va îndeplini mai eficient rolul său dacă în partea de mijloc a peretelui se folosește o bandă de culoare diferită decât în ​​restul. Oglinzile mari sau ușile cu oglinzi ale dulapurilor pot servi și ca amplificatoare bune.

Dacă doriți să utilizați imagini de fundal cu dungi, preferința ar trebui să fie dată unei benzi largi (înguste este percepută ca fiind prea plină). Cu tavane înalte, benzile ar trebui să meargă orizontal și, dacă sunt prea mici, ar trebui să meargă pe verticală. Nu puteți recomanda amestecarea tapetului din diferite colecții fără cunoștințe speciale sau consultări cu designerii.

Există o astfel de opțiune: aproximativ o treime din perete de sus sau de jos este acoperit cu tapet de alt tip. Dacă banda este pornită de sus, aceasta devine mai întunecată decât partea principală și, dacă din partea de jos este făcută mai ușoară.

Recomandări suplimentare

Atunci când se decide cine să lipsească imagini de fundal, orice persoană este liberă să acționeze în conformitate cu gusturile și preferințele personale.

Dar merită luată în considerare, pe lângă cele de mai sus, și câteva nuanțe:

 • Cele mai bune, potrivit experților, este o combinație de culori luminoase și calme. Arătați imagini bune cu simetrie pronunțată. Chiar și cele mai plictisitoare interioare vor revigora și reîmprospăta, dacă intri în ele motive florale.
 • Alegerea peisaje forestiere cu precauție, deoarece acestea nu mai corespund ultima moda, pentru a le utiliza numai în mediul tematic.Cei care doresc să călătorească într-o țară exotică la sfârșitul lumii pot întruchipa viziunea cel puțin vizuale, dacă aceasta se încadrează în conceptul general.
 • Celebre monumente ale arhitecturii intră armonios în cameră, proiectată în stil scandinav. Imaginile clădirilor înalte și foarte înalte, vârfurile munților vor arăta bine numai pe fundalul spațiului ajustat la ultimul detaliu.

Un motiv popular din ultimii ani - scene cu clădiri puternice și avansate din punct de vedere tehnologic.

După cum puteți vedea, alegeți imaginea de fundal și utilizați-le în mod corespunzător destul de simplu. Este necesar doar să țineți cont de o serie de aspecte practice și să vă gândiți la compatibilitatea stilistică a elementelor interioare.

Pentru informații despre tipurile de imagini de fundal foto, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor