Cum să eliminați bulele de pe tapet după uscare?

 Cum să eliminați bulele de pe tapet după uscare?

Wallpaperele de astăzi sunt unul dintre cele mai populare materiale de finisare. Sunt pânze lungi care pot fi lipite pe perete sau pe tavan. Din exterior, se aplică un strat decorativ special, oferindu-le unicitate și practică.

Tehnologia de aplicare a tapetului este destul de simplă, ceea ce vă permite să o utilizați, chiar fără a avea experiență. Dar dacă instalarea foii este incorectă, poate duce la balonare.

De ce balon?

Hârtia pe perete este un material subțire, obținut pe bază de hârtie sau alte substanțe naturale.Prin urmare, acest produs nu poate elimina aproape toate neregularitățile peretelui. Uneori, după montarea bulelor apar pe suprafața tapetului, ceea ce reduce caracteristicile decorative ale peretelui. Pentru a exclude astfel de fenomene, întregul proces de lipire trebuie monitorizat. Există mai multe motive principale pentru umflarea suprafeței:

 • Schițe. Cauza apariției lor poate fi fisuri sau crăpături în pereți. Acest lucru nu permite lipirea rapidă și eficientă a lipiciului, ceea ce duce la balonare. Prin urmare, pentru a exclude astfel de fenomene, trebuie să verificați cu atenție starea pereților. Este de dorit să închideți toate fisurile.
 • Pregătirea necorespunzătoare a bazei. Astăzi, mulți aplică tapet imediat pe pereți, folosind doar o substanță adezivă. Dar aceste suprafețe nu sunt întotdeauna perfect netede, ceea ce afectează calitatea lipirii. Pentru a minimiza riscul de inflamație, foile trebuie să li se permită să adere la bază uniform și strâns. Prin urmare, este recomandabil să aliniați pereții cu un chit sau să îndepărtați un strat de vopsea veche înainte de instalare. Dacă suprafața este normală, atunci trebuie să fie pregătită înainte de aplicarea adezivului.Astfel de substanțe îmbunătățesc în mod semnificativ aderența produselor.
 • Desen pe un perete umed. Tapetarea trebuie făcută numai după ce grundul sau chiturile de pe perete sunt complet uscate. Umidificați suprafața numai cu adeziv, care se aplică atât pe perete, cât și pe tapetul însuși.
 • Stratul inegal al amestecului de sub suprafață. Dacă adezivul este slab distribuit, va duce la formarea de movile. După ce se usucă, aceste defecte rămân pe hârtie, care trebuie apoi aliniate. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să utilizați adezivi de înaltă calitate, care sunt diluați rapid și sunt un amestec uniform gros.
 • Uscarea insuficientă a lipiciului. Practic toate formulările folosite pentru instalarea tapetului conțin apă. Prin urmare, pentru ca materialul să fie fixat pe perete, este necesar ca umezeala să fie îndepărtată și să rămână numai compozițiile liantului. Uscarea tapetului trebuie să aibă loc numai într-o încăpere caldă și fără prezența curenților. Dacă acest lucru nu este respectat, acesta poate conduce nu numai la apariția bulelor, ci și la o desprindere completă a materialului.

Rețineți că atunci când lipiți tapetul poate fi un picceea ce duce la apariția tuberculilor mici. Dar ele nu ar trebui să fie confundate cu bule, deoarece se întind după uscare. Umflarea rămâne și în unele cazuri poate chiar crește.

Ce să faceți

Blister de fundal nu este doar urât, dar, de asemenea, nu este practic. De-a lungul timpului, aceste deficiențe pot fi cauze ale materialului degresat. Acest lucru se datorează faptului că în interiorul aerului intră cu umiditate, care începe să umfle baza substanței.

Îndepărtați bulele de pe tapet după uscare în mai multe moduri:

 • Netezirea. Trebuie înțeles că acest lucru poate fi stabilit imediat după lipire sau după un timp scurt. Pentru a elimina bulele, ar trebui să luați o rolă specială și să încercați să dispersați aerul în lateral. Astfel, este distribuită pe o suprafață mare, unde nu este atât de vizibilă. Dacă imaginile de fundal din hârtie sau de vinil sunt aruncate în aer, atunci trebuie folosit o cârpă moale pentru a le elimina. Rețineți că acest lucru trebuie făcut foarte atent, deoarece rezistența acestor suprafețe este neglijabilă. O alternativă ar fi o spatulă de plastic, care se poate ocupa de diferite tipuri de tapet.
 • Piercing. Îndepărtați umflarea pe tapetul uscat pe perete în acest fel este posibilă numai dacă bulele sunt mici. Este ușor să străpungă o mică gaură cu un ac obișnuit. Când gaura apare, slefuiți ușor suprafața tapetului. Dacă există un adeziv înghețat sub umflare, atunci nu este posibil să-l îndepărtați, deoarece materialul formează o legătură puternică cu suprafața. Eliminarea soluției adezive este relevantă numai dacă amestecul nu a fost încă uscat complet.
 • Tăiere și seringă. Această opțiune este cea mai versatilă. Este potrivit pentru lucru chiar și cu bule vechi care au apărut pe suprafețe. Pentru a elimina balotarea într-un mod similar, trebuie să stocați pe lipici lichid proaspăt, care este tras într-o seringă. Pentru a elimina un balon, trebuie să fie tăiat cu grijă într-una dintre planuri. Este important să faceți acest lucru astfel încât să nu deranjeze structura modelului principal.

După aceea, trebuie să conduceți un ac sub hârtie și să stoarceți puțin adeziv. Când hârtia se înmoaie, atunci puteți încerca să neteziți materialul cu o cârpă, o spatulă sau o rolă. În cele mai multe cazuri, cleiul iese prin crăpături, atunci trebuie să-l ștergeți de pe tapet, fără a lăsa să se usuce.

Tapetul pe bază nețesut practic nu se umflă, deoarece acestea sunt foarte durabile. Acest lucru se datorează faptului că acestea conțin celuloză și mai multe componente polimerice. Dar dacă acestea sunt umflate, înseamnă că suprafața peretelui nu este aliniată corespunzător. Pentru a corecta un astfel de defect pe tapet nețesute, poate numai să demontați materialul, urmată de nivelarea suprafeței și înlocuirea completă a finisajului.

Cum să rămânem?

Evitarea apariției bulelor este mult mai ușoară decât eliminarea acestora. Prin urmare, trebuie să monitorizați acest fenomen în timpul instalării tapetului. Pentru a le lipi de înaltă calitate, trebuie să urmați o anumită secvență de acțiuni:

 • Pregătirea pereților. Înainte de a începe lipirea, trebuie să îndepărtați stratul vechi de pe suprafața pereților. În cazul în care tencuiala nu ține sau peretele este neuniform, atunci trebuie să-l consolidați și să-l nivelați. În acest scop se utilizează tencuieli speciale și mortare de ciment.
 • Alegerea materialelor. Adezivul este selectat pe baza parametrilor tehnici ai tapetului selectat. Experții preferă numai adezivi străini de înaltă calitate,care se dizolvă repede și se mențin ferm la stratul de acoperire de pe perete.
 • Amorsarea. Înainte de aplicarea adezivului, pereții trebuie acoperiți cu un grund. Nu numai că sporește aderența, ci previne apariția ciupercilor și a altor fenomene similare.
 • Lipirea. Inițial, adezivul se aplică pe suprafața peretelui sau pe interiorul tapetului. Rețineți că numai producătorul indică locul și cantitatea de produse aplicate. Este important să distribuiți uniform amestecul, care nu trebuie să conțină bulgări. Când se aplică cleiul, puteți începe să reparați pânza. Piesa este aplicată strict vertical față de un plan. Încearcă cât mai repede posibil să o plasați în locul potrivit. Hârtia de tapet este dezghețată rapid, ceea ce nu le permite întotdeauna să se mute pentru aliniere. Dar materialele mai bune sunt perfect adaptate corectării, ceea ce simplifică foarte mult lucrul cu ele.
 • Aliniere. Pentru a obține o suprafață netedă fără bule, ar trebui să neteziți fără probleme tapetul. Când foaia este aliniată, puteți continua să îndepărtați adezivul și aerul. Porniți-o pe partea de sus a pânzei și deplasați-vă în jos, netezind suprafața cu o spatulă.Rețineți că este recomandabil să porniți din centru și să mutați scula în lateral. Astfel, imaginea de fundal nu este doar aliniată, dar adezivul suplimentar este "urmărit". Dacă este necesar, îndepărtați excesul de soluție și aliniați materialul de-a lungul lipirii.

Toate celelalte benzi sunt lipite în același mod. Este important să nu fixați capetele foii și apoi să vă deplasați la mijloc. Trebuie să faceți totul în sens invers, ceea ce va elimina aspectul airbag-urilor și, respectiv, bulelor. Dacă, totuși, apar blistere, atunci trebuie să îndepărtați puțin hârtia și să eliminați aerul, apoi lipiți ferm materialul de perete. Atunci când pânza nu se potrivește cu alte suprafețe, atunci este mai bine să o tăiați cu un cuțit ascuțit. Acest lucru se face cel mai bine când materialul este complet uscat sau imediat după lipire, înainte ca hârtia să fie prea moale.

Scoaterea aerului de sub tapet este o operație simplă care necesită numai dorință și puțin timp. Este important să se respecte precizia aici pentru a obține o suprafață de înaltă calitate cu pagube minime.

Cum să eliminați bulele de pe tapet, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor