Lămpi de masă clasice

 Lămpi de masă clasice

Lămpile de masă sunt atributele integrale ale oricărui interior. Ele sunt la egalitate cu mobilierul poate fi realizat într-o varietate de stiluri. Una dintre cele mai populare și căutate sunt opțiunile clasice. Aceste tipuri de lămpi de masă nu sunt doar atractive, ci și design universal care se potrivește cu ușurință în multe ansambluri.

Caracteristici speciale

Pentru un interior armonios și frumos, este necesar să alegeți cu atenție nu numai mobilierul și decorul, ci și dispozitivele de iluminat. În orice situație puteți aranja o lampă de birou elegantă, realizată într-un anumit stil.

Designul elegant și discret are dispozitive în stil clasic. Caracteristicile distinctive ale unor astfel de modele sunt liniile moi și netede.O lampă clasică frumoasă nu ar trebui să aibă colțuri ascuțite și detalii dure.

Multe modele în stilul clasicilor permanenți sunt decorate cu modele spectaculoase de volum. Situații deosebit de asemănătoare din punct de vedere organic seamănă într-un dormitor sau în cameră de zi, realizate în stilul baroc sau rococo bogat.

Lămpile clasice de masă sunt adesea completate de pietre prețioase și semiprețioase. Astfel de produse sunt mult mai scumpe decât opțiunile simple, dar ele arată foarte elegante și luxoase. Aceste tipuri de lămpi clasice sunt premium. Sunt fabricate de mulți producători italieni, francezi și spanioli.

Cele mai adesea lămpi clasice rafinate sunt fabricate din materiale naturale și de înaltă calitate. De exemplu, piciorul unei astfel de lămpi poate fi făcut din lemn natural, iar umbra de lampă poate fi făcută din materiale durabile și frumoase. De regulă, pentru proiectarea unor astfel de lămpi sunt selectate țesături de nuanțe ușoare și pastelate.

Producătorii moderni încântă clienții cu un sortiment elegant de lămpi clasice de birou. Puteți alege o opțiune decentă pentru interior, realizată într-o varietate de culori.Un dispozitiv de iluminat frumos joacă nu numai un rol funcțional, dar și un rol decorativ în orice regiune.

specie

Lămpile clasice de masă sunt cele mai comune. Cel mai adesea în magazine există dispozitive din lemn, dar există și alte opțiuni interesante pe piață:

 • Dacă doriți să alegeți nu numai un produs rafinat, dar și un produs durabil, atunci ar trebui să aruncați o privire mai atentă la lămpile făcute din metal. Nu vă temeți de acest material. Componentele metalice sunt mai des întâlnite în stiluri de interior mai moderne, dar pentru clasici este posibilă alegerea unei copii adecvate.

  În acest caz, vorbim despre modele frumoase falsificate. Astfel de lămpi nu diferă în ceea ce privește costurile reduse, deoarece sunt rezultatul unei muncitori manuale dureroase.

Principalul dezavantaj al lămpilor forjate este greutatea lor impresionantă. De asemenea, nu se recomandă plasarea lămpilor metalice în încăperi cu umiditate ridicată.

 • Categoria de buget include lămpi de masă ieftine. din plastic. Astfel de produse sunt ușoare și pot fi decorate cu o varietate de culori.Dar este important de remarcat faptul că plasticul nu pare atât de prezentabil, mai ales atunci când este comparat cu lemnul sau metalul forjat.
 • Cele mai naturale și mai atractive din interiorul clasicului lămpi de birou pentru interior din lemn natural. Principalul avantaj al acestor modele este modelul lor natural unic. Dispozitivele de iluminat sunt fabricate din diverse specii de lemn. Acestea pot avea nuanțe și densități diferite.

stiluri

Lampa clasică elegantă va arăta armonioasă în multe ansambluri. Luați în considerare unele dintre cele mai de succes combinații:

 • Clasicismul. Interiorul, realizat într-o venă similară, poate fi diluat cu o frumoasă lampă clasică. Este recomandabil să alegeți instrumente de tonuri mai luminoase și mai calme. De exemplu, poate fi un produs de culoare albă, de culoare bej sau de lux de șampanie.
 • Provence. Acest stil ușor și blând a fost extrem de popular în ultima vreme. Provence presupune prezența obiectelor din materiale naturale în interior, deci pentru această situație este mai bine să alegeți o lampă clasică din lemn.Este de dorit să se acorde prioritate variantelor tonurilor pastelate și delicate: roz, verde deschis, albastru sau liliac.

De asemenea, în interiorul Provencal va fi frumos să vă uitați la o lampă de masă fermecătoare, în care umbra lămpii este completată cu ornamente florale.

 • Baroc, rococo. Interiorul intr-o vena similara difera intr-un mod luxos si fantezist. Pentru astfel de ansambluri merită luate lămpi clasice de masă decorate cu detalii de aur voluminoase. De asemenea, puteți completa stilul baroc sau rococ cu lămpi scumpe, decorate cu pietre diferite. În acest caz, ar trebui să acordați atenție celei mai înalte calități și produselor frumoase italiene.

Cazare în casă

Cu lămpi de masă astăzi nu vei surprinde pe nimeni. Aceste lumini sunt prezente în orice casă. Pentru ca lampa să pară atrăgătoare și să fie cât mai utilă posibil, aceasta trebuie poziționată corect. Să analizăm în detaliu mai multe opțiuni convenabile pentru plasarea unei lămpi de masă clasice:

În camera de zi

Principala sarcină a camerei de zi este de a primi oaspeții. În astfel de spații, dispozitivele de iluminat ar trebui amplasate mai aproape de mobilier, unde rudele și prietenii sunt plasați în timpul întâlnirilor la domiciliu.

Pentru o platformă de iluminat, puteți folosi cafea sau mese de cafea, noptiere sau mantel. Dacă doriți să vă concentrați asupra fotografiilor sau a altor elemente decorative, se recomandă așezarea unei lămpi de birou lângă ele.

În cazul în care camera de zi are o înregistrare mare, atunci poate găzdui o lampă mare. Un astfel de model va prelua rolul unui detaliu interior luminos.

În dormitor

De regulă, lămpile de masă din dormitor își găsesc locul pe noptieră. Astfel de dispozitive de iluminat vor veni la îndemână dacă vreți să citiți o carte sau să vedeți o revistă înainte de a merge la culcare.

Pentru dormitor se recomandă alegerea unor lămpi de dimensiuni mici, care nu vor ocupa mult spațiu pe suprafața nopților de noptieră, deoarece au adesea alte gizmos utile: ceasuri, fotografii, ceas deșteptător etc.

Dacă dormitorul are un pat dublu spațios, dulapurile sunt adesea instalate pe partea dreaptă și pe partea stângă a patului. Pentru acest aranjament, puteți cumpăra nu o lampă de masă, ci două modele realizate în aceeași cheie.

studiu

Un birou confortabil și funcțional este greu de imaginat fără iluminarea artificială de înaltă calitate. Acest lucru este valabil mai ales pentru spațiile care sunt folosite pentru a lucra seara sau noaptea.

Pentru un flux de lucru mai productiv, trebuie să ridicați lămpi de masă cu putere mare. Astfel de copii pot lumina toate detaliile interioare necesare.

Dacă există o masă mare în birou, puteți achiziționa două lămpi de masă și le puteți pune la aceeași distanță unul de celălalt.

Camera copiilor

Lămpile de masă de înaltă calitate vor fi un plus de succes în camera copiilor. Fără un astfel de dispozitiv de iluminat nu se poate face dacă copilul merge la școală. Elevii și elevii trebuie să-și facă temele aproape zilnic, așa că vor trebui să folosească destul de des o lampă de birou.

Pentru camera copiilor se recomandă alegerea lămpilor de masă de dimensiuni mici și mici.

Ca o regulă, astfel de camere se disting printr-un design luminos și bogat. Ele vor arata ecologic lămpi clasice fabricate din materiale care au mai multe nuanțe suculente.

Cum să ridic?

Alegerea unui dispozitiv de iluminat necesită atenție la următorii parametri:

 • Putere. Experții recomandă să oprească alegerea lor pe o iluminare caldă și moale. Puterea optimă a dispozitivului de iluminare este de 40 de wați atunci când vine vorba de o lampă cu incandescență, 6 wați pentru LED-uri și 11 wați pentru becuri fluorescente:
 • Stabilitatea structurii. O lampă de masă trebuie să fie cât mai sigură și mai stabilă pe o masă sau masă de noptieră. Alegerea dispozitivului, atenție la baza acestuia. Se recomandă să cumpărați modele în care elementul este mare și greu. Este deosebit de important să se ia în considerare stabilitatea lămpii de masă, atunci când vine vorba de plasarea ei în grădiniță.
 • Dimensiune. Pentru camere mici, este mai bine să alegeți lămpi mici. Dacă zona camerei este spațioasă, atunci poate fi poziționată și opțiuni mai mari.

Dacă doriți să cumpărați o lampă cu adevărat de înaltă calitate și durabilă, atunci este mai bine să vă adresați produselor de la producători din Spania, Italia sau Franța.

Cum de a alege lampa de birou, puteți afla din video de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor