Lămpi de masă cu montare

 Lămpi de masă cu montare

Iluminarea corespunzătoare joacă un rol imens în interiorul oricărei încăperi. Acest lucru este valabil mai ales pentru zona de lucru. Iluminarea bună este importantă pentru viziune, deoarece ochii sunt mai puțin obosiți atunci când lucrează. O alegere excelentă este o lampă de birou cu montură.

Producătorii moderni oferă o gamă largă de modele elegante și atractive care oferă nu numai iluminare excelentă, ci și un decor interior.

Caracteristici speciale

Lămpile de masă cu fixare sunt un fel de iluminare. Ele se disting prin caracteristici practice, și acționează și ca decorațiuni interioare. Designul modelului pentru utilizarea desktop este același cu cel al unei lampi clasice.

Acesta include mai multe elemente de bază:

 • sprijin fiabil;
 • coloană flexibilă;
 • corp puternic;
 • cablu de alimentare sigur;
 • sursă de lumină plăcută (artificială).

Elemente principale

Baza sau suportul dispozitivului este prezentată ca o clemă. Cu ajutorul acestuia, dispozitivul este atașat la suprafața mesei. Acest suport asigură fixarea lămpii. Se compune dintr-un cadru fix și clemă. Dacă masa are o grosime de cel mult șase centimetri, atunci lampa cu o clemă este fixată bine la baza produsului.

Unele variante ale lămpii sunt echipate cu un suport sub formă de clothespin. Această opțiune este caracterizată de mobilitate, deoarece poate fi utilizată chiar și pentru montarea pe perete.

Baza și corpul sunt interconectate datorită prezenței coloanei, care este prezentată sub forma unui picior flexibil. Vă permite să îndreptați lumina spre locul potrivit. Pentru direcția de iluminare se întâlnește priza, care poate fi făcută din plastic, metal sau sticlă. Alegerea culorii este o decizie complet individuală.

Sursa de lumină poate servi ca becuri incandescente, LED sau fluorescente. Becurile de economisire a energiei sunt extrem de populare deoarece au o durată lungă de viață, economisesc energie electrică și îndeplinesc standardele moderne.

Luminile pentru masă sunt aproape întotdeauna echipate cu un întrerupător care poate fi amplasat pe cablul de alimentare sau pe suportul de produs.

Pro și contra

Lămpile de masă cu montare au multe avantaje. Principalul lor avantaj constă în faptul că utilizatorul poate regla independent direcția luminii folosind o coloană flexibilă. Designul este caracterizat prin ușurință și montare statică. Lampa nu cade din masă și nu vă puteți teama de posibilitatea răsturnării acesteia.

Avantajele modelului desktop includ economie de spațiu la birou. Lampa poate fi atașată la un perete sau pe o masă. Sprijinul modelelor moderne ocupă puțin spațiu. Pentru fiecare lampă, puteți alege becul de putere necesar.

O varietate de modele vă permite să decorați interiorul în orice stil. Cu o utilizare corespunzătoare, un astfel de dispozitiv va dura mulți ani.

Dar, în plus față de avantaje, lămpile de masă au câteva puncte slabe:

 • Cablul de alimentare este aproape imposibil de ascuns.
 • Instalarea unui corp de iluminat pe un perete cu o colțare necesită o abilitate.
 • Dacă lampa este făcută din metal, atunci este greu.
 • Opțiunile de sticlă se caracterizează prin fragilitate.

Lampa de masă cu prindere este proiectată pentru a asigura o iluminare bună a zonei de lucru. Producătorii moderni creează modele minunate care sunt prezentate în diferite modele, decorate în diferite stiluri și realizate în culori diferite.

Tensiune și putere

Înainte de a conecta lampa la rețea, merită să studiați cu atenție marcajul. Cele mai multe modele funcționează dintr-o priză de 220 V. Rareori, există variante pe care marcajul este 110 sau 127 V. În acest caz, trebuie să utilizați un transformator suplimentar.

Luminările pentru dispozitivele de fixare de pe desktop pot fi echipate cu lămpi fluorescente, cu LED sau cu lămpi cu incandescență. Cea mai bună alegere este o lampă cu o putere de 60 W, deoarece acest dispozitiv oferă o iluminare punctuală.

Tipuri de elemente de fixare

 1. Becurile de birou pot fi atașate la suprafață în moduri diferite. Multe modele au o clemă care vă permite să fixați ferm și sigur produsul pe masă.
 2. Pentru grădiniță, sunt adesea achiziționate accesorii cu un clip care seamănă cu un clothespin, deoarece chiar și copiii se pot descurca.Dar această opțiune este nesigură, o astfel de lampă poate fi mutată cu ușurință.
 3. Toate modelele mai puțin obișnuite cu montură sub formă de fraier. Acest tip de montare poate rezista la o greutate mică a lămpii. Această opțiune poate fi utilizată pentru decorare.
 4. Dacă nu există spațiu liber pe masă pentru a plasa o lampă de masă, atunci ar trebui să acordați atenție modelelor din paranteze. Această opțiune poate fi atârnată pe perete, deși procesul de montare necesită efort și pricepere. Asigurați-vă că aveți nevoie de un burghiu, dibluri și nivel de construcție.

carcasă

Lămpile de pardoseală pentru modelele de lămpi de birou sunt fabricate din materiale diverse și sunt prezentate și pe scară largă de culori.

 • Lampa metalică este caracterizată printr-o durată lungă de viață, dar este foarte grea.
 • Mulți cumpărători sunt atrași de modelele din plastic, deoarece sunt ieftine, cântăresc puțin și oferă, de asemenea, o gamă largă de culori.
 • Dacă vorbim de lămpi de sticlă, ele atrag atenția cu eleganță, dar sunt fragile. Astfel de opțiuni nu merită să fie cumpărate pentru camera copiilor.
 • Lămpile textile arată frumos și elegant într-un ansamblu cu carcasă din metal.

Cum sa alegi?

Alegerea unei lămpi pentru desktop trebuie abordată în mod serios, deoarece afectează atât rezultatul muncii, cât și sănătatea dumneavoastră:

 • Înainte de a alege o lampă, trebuie să decideți unde va fi localizată. Dacă lampa se află pe masă, puteți alege un model pe un clothespin, o clemă sau un aspirator. Pentru montarea pe perete, este adecvată numai opțiunea de suport.
 • Lampa nu trebuie să fie mai mare de jumătate de metru de suprafața de lucru. Lampa este mai bine să se monteze pe dreapta, dar deasupra monitorului. Cablul de alimentare nu ar trebui să fie tensionat și nu trebuie să stea în jos, deci este mai bine să măsurați lungimea de la masă la priza înainte de a cumpăra dispozitivul.
 • Puterea lămpii depinde de dimensiunea spațiului de lucru. De obicei cumpărați lămpi cu o capacitate de 60 până la 100 de wați. Becurile puternice de putere pot deteriora o lampă de podea când sunt încălzite, deci trebuie să fiți atenți.
 • Atunci când alegeți un formular, este mai bine să preferați modelele sub forma unui con sau a unei sfere. Becul nu trebuie să depășească lămpile de podea, astfel încât lumina se va risipi, nu va obosi ochii și nu va provoca oboseală a corpului ca un întreg. Printre culori, cea mai bună opțiune este albul și verde deschis.
 • Lampa de masă trebuie să fie de înaltă calitate. Pentru a verifica acest parametru, merită să te uiți la patron.Stabilitatea sa este un indicator de bună calitate.

instalare

În primul rând, o lampă de birou trebuie asamblată dacă este în stare dezasamblată. În cutie vor fi incluse în mod obligatoriu instrucțiuni pentru asamblare și instalare. Lămpile de masă cu fixare sunt de obicei prezentate pe o clemă.

Procedura de instalare include mai multe etape:

 • Este necesar să se determine locația lămpii.
 • Puneți lampa pe masă.
 • Clema trebuie mutată cu grijă, astfel încât să se afle între marginile suprafeței.
 • Este necesar să strângeți șurubul în timp ce țineți lămpile pentru a evita fixarea inegală.
 • Când lampa este deja fixată pe masă, trebuie să înșurubați becul în cartuș și să îndreptați luminile spre locul de muncă.
 • După ce puteți conecta lampa la rețeaua de alimentare.

Astăzi, lămpile de masă cu fixare devin din ce în ce mai populare datorită compactării, practicului și duratei de viață îndelungate. Designul elegant și funcționalitatea sunt combinate armonios în aceste dispozitive. O varietate de stiluri și culori permite fiecărui client să găsească opțiunea perfectă în funcție de dorințele și preferințele sale.

Urmăriți următorul videoclip despre cum să alegeți lampa de birou potrivită pentru locul de muncă al unui student.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor